Re:търся една програма !?
значи да направим първо едно пояснение относно "прекрасната" програма skype
online статусът ти остава "online" примерно след забиване или друго екстремално спиране на компа, при хиберниране, а мисля, че и при stand-by
наблюдението ти "но отсреща не ми отговориха" не противоречи на това, което пиша, защото опресняването на статуса в skype е толкова "бързо", че спокойно те е изчакала, докато си се прибереш и си пуснеш своя, че да прескочи липсата ти
така че не бъди 100% сигурен, че някой ти е краднал skype-а. не че не е възможно и така да е, но доказателствата за това следва да се търсят не по статуса online/offline
знам за тези проблеми при обновяването на скайп, но защо тогава прави връзка с моят acount когато си звъня? би трябвало, когато позваня тогава да ми смени статуса на offline както прави винаги...
ти включили се от къщи, да видиш, дали се логваш, или не?
от моя си лаптоп ли... ? ми да отидох в един приятел и се логнах ама това какво значение има ? и примерно когато не бях логнат и си писах от неговия скайп ми исписа че съобщението не е получено ама ми казаха че ако не го отвори прозореца така ти пише и като го отвори ти исписва че е получено... незнам до колко е така но е факт че си звънях а това не може да стане ако си оффлайн
Цитат:
Първоначално публикувано от striking
...ама ми казаха че ако не го отвори прозореца така ти пише и като го отвори ти исписва че е получено...
Това не е вярно.
Е добре де, що не си смениш паролата щом имаш достъп до Skype-то си и съответно паролата на e-maila с който си го регистрирал? Така ще си спокоен, че никой не ти е в акаунта, а е проблем в Skype, например!
"Незнам имали написана такава програма, най-вероятно има, но не мога да намеря...става на въпрос за следното нещо: трябва ми някакво .ехе, което като се отвори да ми изпрати ип-то от компютъра от където се отваря някаде за да мога да го проверя"
Абе на експлойт ли ми намирисва или така ми се струва? Имам усещането, че някой пак иска да го играе хакер на готово. Извинете ме, мнителна съм вече на тая тема :)
Аз пък си мисля, че няма нужда да се търси exe, може да се сложи подходящ линк...
Но щом предполагаемия крадец на акаунти изобщо не отваря съобщенията, каквото и да се сложи, все тая - той няма да го види.
Ако изобщо става дума за откраднат акаунт, в което не вярвам много.
Цитат:
...трябва ми някакво .ехе, което като се отвори да ми изпрати ип-то...
Цитат:
...трябва ми някакво .ехе...
Ако "хакер"-а не е с DOS или Windows?
Цитат:
...да ми изпрати...
Къде и как? С колет до вкъщи ли? А може и програмата да пита "Въведете e_mail за изпращане на личната информация".
Кой IP адрес? На компютъра му или на доставчика? На компютъра му го знам и ще ти го кажа: 192.168.1.2. И моят е такъв. Това помогна ли? И на доставчика му го знам: 205.188.142.182. Но това е AOL и имат около 40 милиона абонати. Няма как да ти кажа кой точно от тях е. Само AOL знаят, но са едни такива потайни и не искат да си кажат :(
Цитат:
Абе на експлойт ли ми намирисва или така ми се струва?
Да му уринирам на експлойта! Аз без да искам си казах моето IP. Дали съм "експлойт"-нат?
а защо просто не си смениш паролата на skype-a ?
dmanov, според мен вече си направо хакнат :ole
offtopic
---------------
@dmanov
защо си мислиш, че непременно, ако на рутерът локаният адрес е 192.168.1.1, то на компютърът трябва да бъде 192.168.1.2?
Моят локален адрес, на този компютър е 192.168.1.20
Цитат:
Първоначално публикувано от MrMyr
"Незнам имали написана такава програма, най-вероятно има, но не мога да намеря...става на въпрос за следното нещо: трябва ми някакво .ехе, което като се отвори да ми изпрати ип-то от компютъра от където се отваря някаде за да мога да го проверя"
Абе на експлойт ли ми намирисва или така ми се струва? Имам усещането, че някой пак иска да го играе хакер на готово. Извинете ме, мнителна съм вече на тая тема :)
много ама много грешиш
Bibi ако знаеш такъв линк, ще ми бъде от полза... аз трябва пак да засека утре, ще си изключа скайп и ще видя дали съм онлайн още....
Цитат:
Първоначално публикувано от fXOrange
@dmanov
защо си мислиш, че непременно, ако на рутерът локаният адрес е 192.168.1.1, то на компютърът трябва да бъде 192.168.1.2?
И от мен малко off topic, но ми е зададен конкретен въпрос, а отговорът е горе-долу по темата:
Изразих се илюстративно.