Привет,
има ли начин от Outlook 2007 да препратя мейл така, че този на който го препращам да отговори на оригиналния изпращач, а не на мен?
10х
Привет,
има ли начин от Outlook 2007 да препратя мейл така, че този на който го препращам да отговори на оригиналния изпращач, а не на мен?
10х
отваряш писмото
other actions -> resend this message
(това е де факто "redirect" на писмото)
Трябва също да имаш права "да изпращаш от името на оригиналния изпращач".
Но това зависи от пощенската система (пощенския сървър от който изпращаш). При някои имаш по дифолт, при други нямаш по дифолт, трети вече са манипулирани от адмистраторите и т.н.
Тенденцията е да нямаш по дифолт.
да, това го установих, нямам право
Гнус, защото непрекъснато изпращам отговори не където трябва, и получавам такива.
Ако ми остане време някой път ще се мъча с макрос.
А какво ще ти помогне макроса ?!
В днешно врече, следните две-три неща са задължителни, за да се счита че един пощенски сървър е в добра кондиция (че не е спамерски):
1. Сървъра разрешава изпращане само от определен брой потребители.
2. Тези потребители които могат да изпращат (независимо от протокола с кото се свързват за да изпращат - SMTP, IMAP, HTTP, SIMAP ...) трябва се "легитимират" по някакъв начин пред сървъра (обикновено с някакви username&password)
3. Същите тези потребители, след като се легитимират, могат да изпращат писма само от тяхно име, или от името на други потребители (потребители на същия сървър) които те потребителите (или пък администраторите) са дали права на същите тези изпращачи да изпращат от тяхно име (е не можах да го напиша по-просто това изречение !)
Точно днес по тоя въпрос търсих (и намерих) контакт с ИТ-отдела на едно министерство - при техния пощенски сървър със сигурност т.3 отсъства, а вероятно и т.2. Та някакъв си компютър от тамошната мрежа се заразил с вирус и бълва писма с вируси, които пощенския сървър (на министерството) прилежно разпраща.
Можеш да forward-неш пощата и да се пробваш да сетнеш различно Reply-To ... може и да ти върже
п.с. май повечето институции проверяват и за обратен резолв (IP-то на мейл сървъра трябва да отговаря на домейна)
Не на домейна, ами на името на мейл-сървъра. (един пощенски сървър може да отговаря за пощата за много Интернет-домейни, но пък самия сървър си има име, което се "предава" в SMTP-сесията и евентуално това име може да бъде сверено с обратен ризолв)
Не че е от някакво свръх значение за темата де ... а може и да бъркам
мисля, че не бъркаш, тъй като и аз това исках да кажа
т.е. ако мейл сървърът ти е <име>.<домейн>, то обратният резолв трябва да връща в същия домейн (не съм 100% сигурен дали е необходимо пълното съвпадение, т.е. CNAME alias би трябвало да е ок)
Мислех си за нещо което, ако събджекта почва с FW:, да намери FROM:xxxxx[.....] и да извлече адреса на оригиналния изпращач. После да отвори Reply прозорец и да го плясне в ТО:Първоначално публикувано от MitkoS
Ako събджекта не почва с FW:, само да отвори Reply прозорец.
Но досега не съм писал макроси за Оутлук, само за Ексел. Не ми е ясно как да взема събджекта и текста на маркирания мейл като променливи и как да отворя Reply прозорец. Ако някой знае, пишете да ми спестите малко ровене