Резултати от 1 до 7 от общо 7

Capture на TV с тунер?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002
    Мнения
    2,092
    #1

    Capture на TV с тунер?

    Абе с кой кодек да си свалям филмчета на харда от тунера. И как да го настроя, щото с DivX 5 става ама на 30% quality 30 секунди ми идват 30 МБ [:-bigeyes]. Инае телевизия зяпам с FlyDS и програмката си има 5000 опции за кепчър, тях ги изучих, ама тея кодеци мноо ме мъчат [:-banghead]

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2001
    Мнения
    64
    #2

    Capture на TV с тунер?

    За кепчър ти препоръчвам http://www.virtualdub.org/download, а за sheduled capture скоро намерих http://www.iulabs.com/rus/iuvcr/index.shtml , но не съм го пробвал още ама пишат хубави неща за него.

  4. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София
    Мнения
    924
    #3

    Capture на TV с тунер?

    Kayso, нагазваш в дълбоки води :-)))

    Първо, в каква разделителна искаш да кепчваш, 320х240 или 640х480 и нагоре.

    Ако е първото - нямаш проблеми какъвто и кодек да ползваш. Големият размер най-вероятно се получава от това, че не ти лови добре телевизията, има шум, т.е. точки, които пречат на високата компресия. Има филтър за намаляване на шума във VirtualDub.

    Ако искаш да кепчваш в 640 и нагоре - работата става дебела. С две думи търсиш софтуер на име PowerVCR, той кепчва в MPEG2, след което с друга програмка - Vidomi - си го правиш на дивх - кеф ти еднопасово, кеф ти двупасово, като самото кепчване го правиш на мах качество, файловете стават към 3-4 гб - се едно двд :-))

  5. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002
    Мнения
    2,092
    #4

    Capture на TV с тунер?

    -CTPAX-

    Мога и в .avi да кепчвам, ама немога да нацеля настройките. Има сигурно поне 10 кодека, дето ми ги дава възможни, включително и DivX 5, и ми излизат там някви менюта екстри, шаш! А и звука не мога да нацеля, и това е Какъв кодек трябва да му избирам на него, че да се компресира и той, има някакви MPEG3 Layer и тн.

    Иначе, аз съм си изтеглил MPEG2 кодек, honestesh се казва и се инсталира директно към FlyDS (програмката с която зяпам), само че тоя кодек няма 640х480, само 358хнезнам си коси, му е най-високото. Сега изтеглих тоя дето си ми го дал, ама не мога да го настроя. Та аз имах впредвид, че не кодеците са ми проблема ами настройките им Или е готина картина ама по 30МБ за 10 сек. или е пълна боза ако е по-малък файла ((

    Та ако можеш да ми кажеш някакви сносни настройки, ще съм ти благодарен ) Щото аз съм много бос специално в тая насока.

  6. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София
    Мнения
    924
    #5

    Capture на TV с тунер?

    Проблемът не ти е в настройките на кодека, ще ти повторя пак, проблемът с големите файлове е в сигнала, ако има голям шум, файла става много голям, ако няма шум - става малък. При двд-то се постига голяма компресия при добро качество защото филмът е мастериран яко и няма шум. Ако не вярваш, пробвай да компресираш 1-2 минути от двд със същите настройки на кодека и сравни размера на файла с тоя от кепчването.



    Освен това ако искаш да кепчваш на 640 и нагоре, трябва да правиш деинтерлейс, а дивх-а има отвратителен деинтерлейс.



    Това е положението, нещата са по-сложни отколкото си мислиш, с два поста не мога да ти реша проблемите, все едно да кажа на някой монтьор, абе пич, не ми бачка колата нещо, кажи ми с две думи как да си я оправя :-))))



    Така че за да не се задълбочаваш много много, съм ти обяснил коя програма да си свалиш и какво да правиш в предния пост :-)))

  7. Senior Member Аватара на Kayso
    Тук е от
    Apr 2002
    Мнения
    2,092
    #6

    Capture на TV с тунер?

    Благодаря,

    аз почнах да чета сега как стават нещата, ше се мъча явно няма как, ама те хората са казали, че нищо хубу не става ако не се потрудиш преди това )

    Мерси още веднъж

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    109
    #7

    Capture на TV с тунер?

    Temata koiato ste zahvanali e dosta interesna . Naj-dobroto koeto postignah e:

    cepchvam s PowerVCR II Deluxe ( moge da se svali ot ftp://webindex:webindex@212.116.151.....DELUXE-JUSTiC ) s maximalna razdelitelna sposobnost 720x5?? Vav format mpeg2 . Failchetata stavat naistina ogromni , no sa s perfektno kachestvo . Sled tui prestapvame kam machkaneto na faila . Az izpolzvam ili DivX5.0.2Pro ili Mpeg4 . Programi za machkane ima mnogo sami reshete koia vi haresva I s koia da rabotite , no naj-dobrite sa VirtualDub i FlashMpeg . Deistviata sa sastite kakto i pri ripvane na DVD zatui , ako ne ste go cheli poglednete tova http://www.comexgroup.com/multimedia/divx/divx.htm ste vi bade ot ogromna polza . Soft moge da namerite na www.mpegx.com . Naj-dobri rezultati se poluchavat ako smachkate goliam fail s dobro kachestvo , ne se opitvaite da napravite directno cepchvane I machkane , faila ste e malak no kachestvoto ste e mnogo slabo . Ochakvam I drugi predlojenia !


Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 30
    Последно: 05-12-22, 18:40
  2. Audio Capture
    От Malone във форум Общ - софтуер
    Отговори: 9
    Последно: 02-12-05, 19:49
  3. Screen Capture
    От zdoro във форум Общ - софтуер
    Отговори: 7
    Последно: 19-11-03, 14:52
  4. GF4 Capture?!
    От FearMe във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 16
    Последно: 24-08-02, 23:45
  5. ATI + TV Capture ???
    От krasi във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 1
    Последно: 01-02-02, 18:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе