Има ли възможност в Ексел за търсене на хиперлинкове и автоматичното им заменяне.
Примерно ако хиперлинка сочи към шиит 1 да става да сочи към 2011 или трябва да се редактират ръчно.
Има ли възможност в Ексел за търсене на хиперлинкове и автоматичното им заменяне.
Примерно ако хиперлинка сочи към шиит 1 да става да сочи към 2011 или трябва да се редактират ръчно.
нормалното search/replace "вижда" и в препратките към други шийтове
странно... явно проблемът е нещо при теб, защото и преди, и сега ( пак проверих, да не би да помня неправилно) си работи
офис 2003
И аз съм с оффис 2003 , може би аз бъркам нещо.... Отивам на едит после финд и пиша да ми намери къде има Sheet1 понеже хиперлинковете почват с шиит1.
и с sheet го намира, и с друго име, включително и на кирилица
отвори подробните опции и виж обхвата на търсене и дали претърсва формулите или стойности на клетките.
оказва се, че грешката, или по-скоро подвеждането е мое
не съм обърнал внимание, че е за хиперлинкове...
истината е, че явно не са предвидили подобно търсене и редакция
milenk ми прати файла, така че проблемът не е в него (файла или офиса)
интересното е, че позволява групова редакция на съседни клетки, но не и добавяне с ctrl...
От друг форум ми дадоха този линк, но не разбирам Английски и не мога да се справя... А и с Ексела съм на ТИ.
http://cnx.org/content/m17228/latest/
Справих се с помоща на макрос направен по обяснението на линка от госрния ми пост. Става за секунди и всичко работи ОК.
Благодаря