флашката ми има 2 партишъна как да направя така че да е само един?
флашката ми има 2 партишъна как да направя така че да е само един?
явно аз не мога да се справя нещо....
"CD Drive (H)" може ли да изчезне
както и да правя формат винаги остава...
отвори cmd, напиши diskpart, после help и огледай командите.
Ако все пак не ти е ясно, по късно ще ти пиша по подробно, как да си оправиш проблема от тук.
Начи опитай първо така.
- list disk
после оглеждаш добре кое ти е флашката
- select disk x
x, за номера на диска, демек флашката
- clean
- list partition
- select parition x за едното парче
- delet partition х
- select parition x за второто парче
- delet partition х
- creat partition primery size= xxxx - големината на флашката ти в MB, за 1GB, не избирай 1024 а 1000, щото иначе се бъгва понякога.
- rescan
- list parition
- format
начи са съм доста уморен, за това го праскам на кратко, ако така не стане ше опитаме по друг начин.
Има флашки които имат предварително записана информация на ROM. Голям хит са за рекламни материали. Та тея флашки колкото и да се мъчите, не можете да затриете частта който се познава като оптично устройство.
отдавна искам да ми падне в ръчичките някаква такава, защото бях чел за смяна на hardware ID-та и др.подобни...Първоначално публикувано от stenly
Аз пък се опитвам да създам 2-ри дял на флашка ама не става нещо...
през windows не можеш, трябва ти специална програмка, но дори и след нея, windows не вижда повече от 1 партишън на флашка (вторият ти ще бъде практически загубен), ако е форматирана като флашка, а не като хард, което става именно с човъркане по въпросните hardware ID-та и т.н.....
мдам.Първоначално публикувано от stenly
По начало е така, но някой път стават работите.
Аз имам една малка, много дискретна, като я сложа в дупката на касетофона на колата, се слива с останалото - EMTEC 8GB.
Начи така ме е разигравала, направо, като някоя маймуна.
Махна оптичното, оправя всичко, форматирам под NTFS, сичко си е ок и уж го няма. Река ли да форматирам под FAT32, (защото, като я взех, целта беше музиката през нея, демек да си включвам телефона в касетофона, през блутута, само за GPS-а и повикванията, че иначе ми харчи много батерия, а пък за кабел USB, не ща да чуя) и ми излеза пак тоя смрад, на момента!
А касетофона баца само с хард или флашка с едно парче и под FAT32
@stenly
Същата съм зел за Вальо, за същата цел, само че 4GB, но още не съм му я пратил, то както се очертата изобщо няма да му върши работа, като на мене
резултата.... :D
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1325700540[/time]_________________________________________________
резултата.... :D
въпроса ми е сега това може ли изобщо да заработи
мисля че stenly е прав тази флашка я имам от една презентация на Panasonic
чакай сега, нещо не разбрах какво излезе, само диск или?
Ако искаш и я имаш при тен в момента, дръпни си teamviewer и ми дай на лично данните, да вляза да се помъча да я оправа
Проблема е, че си объркал командите-синтактична грешка и грешка в размера...Не си направил партишън и затова е 'няма' флашката...Първоначално публикувано от qbadabaduuu
Гледам в командния ред си въвел: create partition primery size=8000 с следва да е така:
create partition primary size=7642
След успешно създавване на партишъна изпълняваш:
format fs=ntfs
или
format fs=fat32
п.п. Да не забравиш преди командите от по-горе да избереш като диск самата флашка, че да не си омажеш hdd-то.
Значи присъединяваш флашката и после в diskpart:
list disk
ако флашката ти е disk 2 то:
select disk 2
пак: list disk - за да провериш дали маркера е пред disk 2 и после изпълняваш командните редове от самия ми пост!
УСПЕХ!
ivodivo
мерси![]()
сега поне се отваря :D
но проблема за който пуснах темата си остава явно stenly е прав
fXOrange след един два дни ще ти пиша че сега нямам много свободно време