Коя според вас е най-добрата програма за работа с партишъни?
Коя според вас е най-добрата програма за работа с партишъни?
Какви партишъни? Иначе Acronics... Стига да не говориш за някакъв специфичен формат...Първоначално публикувано от SET_time
Скоро работих с една която предлагаше работа с около 20 формата...
Ами по-скоро за стандартните от рода на FAT 32 и NTFS. Линукските знам, че е най-добре да се правят със самия Линукс. Триене местене, оразмеряване...
Конкретно питам, защото искам да направя един 1TB външен диск от FAT 32 на NTFS и се чудя дали:
-Просто да го направя под Windows - run - cmd - convert drive_letter: /fs:ntfs
-дали да използвам нещо от по-новите Hiren boot cd. Например виждам някакво Partition Wizard Home Edition 7.0 и да го направя под DOS както си му е реда по принцип.
-Или както си знам да пусна един Partition Magic от по-старите Hiren или пак от там да пусна Acronis... само не съм сигурен има ли някакви проблеми с подръжката на по-новите дискове?
Като цяло за конкретната задача мисля, че каквото и да направя е все таяно по принцип ми е интересно коя е най-добрата програма за работа с партишъни в момента, както да речем преди Partition Magic си беше извоювал добра слава.
Аз бих му ударил един формат под уиндовс 7...
Отиди на сайта на производителя и прочети какво те съветват там. При новите големи дискове (или големи за 2.5" размер) има туулче за "подравняване" на партишъна върху диска с цел избягване загуба на бързодействие. После форматираш с каквото ти дойде.
Мерси на всички за отговорите!
Диска е ADATA Classic CH11. (2.5 1ТВ)Първоначално публикувано от Shturak
На сайта не виждам да има нещо специално
Drivers & Manuals - няма нищо
Valuable Software - има пет програми, но ми се струва, че никоя няма функции свързани с партишъни
Аз му направих един Quick format с Vista и просто дадох дяла да е NTFS. Мисля, че е ОК, не виждам да е останало празно пространство, но все пак може да го поразгледам с Acronisa инсталиран на Windowsa. Мисля, че ако има останало пространство, което по някаква причина не е влязло в партишъна би трябвало да се види като unallocated space. Май има опасност да не е наред партишъна, ако се изтрие съществуващия фабричен партишън и се направи наново (което по принцип си е препоръчително), но ако се форматира фабричния партишън и то с quick format, то дефакто само го трие и сменя файловата таблица от FAT 32 на NTFS.