-
HDD или CD-ROM ???
Въпроса може да ви се стори странен,но наистина незнам и затова питам.Вярно ли е че е лошо да се гледат филмите (DivX) директо от CDто.Така се товарел CD-ROMа два часа чегъртане на филм:)) и щял да се скапе?...един приятел ме посъветва да ги качвам на HDDто и от там да си ги гледам.Аз имам DVD-ROM на LG,и според него DVD ще замине за отрицателно време:(( Питам ако някой знае как стоят нещата по въпроса да драсне два реда.Как гледате филмите Вие?
-
HDD или CD-ROM ???
Ми аз си ги копирам на харда. Особено тези които са на 2cd-та щот при някои цд-то не може да навакса като скорост. Забелязах че и доста си загрява. Пък и като са ти копирани на харда цд-то ти е свободно за други работи - да си записваш примерно. А и в моя случай може да се случи двама да гледат един и същ филм и нали се сещаш ко стаа с горкото CD :)
-
HDD или CD-ROM ???
Спокойно. Чак пък да се скапе за отрицателно време няма. Аз си ги гледам от CD-ROM-а. На харда записвам само филмите, които поради някаква причина не се четат добре от CD-то. На теория наистина би трябвало по-бързо да се изхаби механиката на устройството но на практика вероятността да ти се скапе от гледане на филми е минимална. Аз лично засега поне не познавам на някой да му се е скапал CD-ROM-а щото е гледал филмите си от него, а не от харда.
-
HDD или CD-ROM ???
estestveno che po-barzo ste se skape. cd/dvd drives sega sa tolkpwa evtini, wsochko watre e ot plastmasa i super evtino.
-
HDD или CD-ROM ???
Abe kakto i da go poglednesh e po-dobre da si kopirash filmite na HDD-to!!!
-ne vurti kato ludo 2 chasa (ti pipal li si disk sled 2 chasa vurtene - napravo se prepicha, a i lasera taka shte se izburcholi...)
-ne chuvash shum dokato gledash (osven harda, ako se chuva)
-drugoooooo......... sega ne moga da izmislq
-
HDD или CD-ROM ???
Уф... pentagon, DJ, я кажете сега колко ЦД-та или ЦД-РОМ-ове са ви се прецалаки досега от гледане на филми или де да знам кво. Абе естествено, че по-бързо ще се скапе. Но ти много преди да ти се скапе ще си го сменил с нещо по-добро. Имате домашни уредби предполагам. Колко ЦД дека сте сменили досега заради факта, че са се скапали от просвирване на аудио дискове?!
П.П. Имам ЦД-РОМ от 96 или 97г. В момента този който имам ми е вторият. Правете си сметката. На ЦД-РОМ-ите им се скапва главно лазера или се зацапва. Смея да твърдя, че така или иначе в периода 1 - 2 години ще се наложи да му се чисти лещата. Лазера със времето също отслабва. Така че Rezident това са главните неща, за които според мен трябва да се тревожиш.
-
HDD или CD-ROM ???
[^] Да де... и малко в стила "добрите стари времена" бих казал че по-старите модели цдроми държат желязно - моят е от '99-та има малко проблеми малко чегърта, ама до сегане е имало случай да не разчете диск. Много по-голяма вреда можеш да нанесеш ако примерно пушиш в стаята - това колкото и до малка степен бавно и постепенно скапва лещата. А иначе по топика - ако цдрома е достатъчно нов и дисковете не засичат няма никакви проблеми да се гледат от ЦД. Но ако диска е надран, цдрома скапан, етц просто филма засича от време на време. А самото устройство нищо му няма [:D] нали все пак за това са го направили.
-
HDD или CD-ROM ???
Az moqt Toshiba 24x (ot 97-ma) si go chistq(leshtata) na 3-4 meseca i vsichko si e O.K., ama dosega ot nego film ne sum gledal!!!
-
HDD или CD-ROM ???
по-добре е да се ползва hdd-то защото по-барзо си отива лазерчето на cd-roma
-
HDD или CD-ROM ???
Това звучи глупаво. Нали ако запишеш CD-то на HDD-ка то ще се извърти пак толкова оборота и лазера ще излъчи толкова колкото ако го гледа6 направо, но много по-барзо, тоест май излиза дори по-зле за CD-то така. Фактически докато го гледа6 CD-то се варти на средна скорост(ако го записваш е максимална) и даже се чете на малки интервали, щото се чете пакетно(това най-вече за музика) Само дето времето е по-кратко, но натоварването е по-голямо - т.е. въпроса е спорен.. Е, за накъсването е друг въпрос.
-
HDD или CD-ROM ???
В никакъв случай от цд-то, само от харда. Глупавите медии които си купуваме, като се попечат в цд-то 2 часа и отиват на кино, имам достатъчно примери. От продължителното нагряване физически се скапва покритието на нискокачествените бланки. Ефекта е - в кошчето :)
-
HDD или CD-ROM ???
iv40, извинявай, но успя да ме развеселиш [:)]
значи по твоите думи за 2 часа гледане на филм се върти диска точно толкова, колкото при 2 минути записване? не е така приятелю, съжалявам.
една сметка - 736 000 000 b на 1 cd за 2 часа филм = ~100kb/sec. 48х устройството чете със скорост 7.2mb/sec ( тук отново има условия, но става много сложно, ако тръгна да обяснявам и тях... ). 0.1/7.2 = 0.014 или 1.4% от времето на въртене на диска отива в четене на информация. другото е празно. докато ако записваш трансферът си е максимален...
още едно малко пояснение - примерът с аудио-уредбите не е удачен, защото при тях скоростта на въртене е точно 1х - оттам е дефиниран и стандарта redbook ( не е само това, но с две думи ) минималната скорост, достатъчна за просвирване на аудиоформат - 150kb/sec.
аз гледам само и единствено от харда
-
HDD или CD-ROM ???
Че се намалява живота на CD-то намалява се, но ако е добра марка то ще остарее морално и ще си купиш ново доста преди да се скапе, имам CD TEAC 24x от 98 година и гледам филми постоянно от него и до сега много рядко ми е давало отказ (чистил сам го само 2 пъти),
Ако е някое менте noname-ka естествено, че ще се скапе значително по бързо. на ментетата живота им е около 1 година , на Sony-то е около 1,5 до 2 години.
Това че се разваля самия цд-носител от много въртене също е вярно за Старозагорските дискове без кеармично покритие, но се разваля диска не цд-ром устройството.
-
HDD или CD-ROM ???
И аз мисля че по-добре е да копираш филмите на харда и да ги гледаш от там.
-
HDD или CD-ROM ???
Ti ne use6ta6 li 4e paryat kato gi izvadi6 -- ot druga strana i dvd-rom i cd rom ve4e sa dosta evtini