Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 16

HDD или CD-ROM ???

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    49
    #1

    HDD или CD-ROM ???

    Въпроса може да ви се стори странен,но наистина незнам и затова питам.Вярно ли е че е лошо да се гледат филмите (DivX) директо от CDто.Така се товарел CD-ROMа два часа чегъртане на филм и щял да се скапе?...един приятел ме посъветва да ги качвам на HDDто и от там да си ги гледам.Аз имам DVD-ROM на LG,и според него DVD ще замине за отрицателно време( Питам ако някой знае как стоят нещата по въпроса да драсне два реда.Как гледате филмите Вие?

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Feb 2002
    Живее в
    София
    Мнения
    249
    #2

    HDD или CD-ROM ???

    Ми аз си ги копирам на харда. Особено тези които са на 2cd-та щот при някои цд-то не може да навакса като скорост. Забелязах че и доста си загрява. Пък и като са ти копирани на харда цд-то ти е свободно за други работи - да си записваш примерно. А и в моя случай може да се случи двама да гледат един и същ филм и нали се сещаш ко стаа с горкото CD

  4. Member
    Тук е от
    Feb 2001
    Мнения
    562
    #3

    HDD или CD-ROM ???

    Спокойно. Чак пък да се скапе за отрицателно време няма. Аз си ги гледам от CD-ROM-а. На харда записвам само филмите, които поради някаква причина не се четат добре от CD-то. На теория наистина би трябвало по-бързо да се изхаби механиката на устройството но на практика вероятността да ти се скапе от гледане на филми е минимална. Аз лично засега поне не познавам на някой да му се е скапал CD-ROM-а щото е гледал филмите си от него, а не от харда.

  5. Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    374
    #4

    HDD или CD-ROM ???

    estestveno che po-barzo ste se skape. cd/dvd drives sega sa tolkpwa evtini, wsochko watre e ot plastmasa i super evtino.

  6. DJ
    DJ е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jun 2001
    Мнения
    622
    #5

    HDD или CD-ROM ???

    Abe kakto i da go poglednesh e po-dobre da si kopirash filmite na HDD-to!!!

    -ne vurti kato ludo 2 chasa (ti pipal li si disk sled 2 chasa vurtene - napravo se prepicha, a i lasera taka shte se izburcholi...)

    -ne chuvash shum dokato gledash (osven harda, ako se chuva)

    -drugoooooo......... sega ne moga da izmislq

  7. Member
    Тук е от
    Feb 2001
    Мнения
    562
    #6

    HDD или CD-ROM ???

    Уф... pentagon, DJ, я кажете сега колко ЦД-та или ЦД-РОМ-ове са ви се прецалаки досега от гледане на филми или де да знам кво. Абе естествено, че по-бързо ще се скапе. Но ти много преди да ти се скапе ще си го сменил с нещо по-добро. Имате домашни уредби предполагам. Колко ЦД дека сте сменили досега заради факта, че са се скапали от просвирване на аудио дискове?!



    П.П. Имам ЦД-РОМ от 96 или 97г. В момента този който имам ми е вторият. Правете си сметката. На ЦД-РОМ-ите им се скапва главно лазера или се зацапва. Смея да твърдя, че така или иначе в периода 1 - 2 години ще се наложи да му се чисти лещата. Лазера със времето също отслабва. Така че Rezident това са главните неща, за които според мен трябва да се тревожиш.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    1,594
    #7

    HDD или CD-ROM ???

    [^] Да де... и малко в стила "добрите стари времена" бих казал че по-старите модели цдроми държат желязно - моят е от '99-та има малко проблеми малко чегърта, ама до сегане е имало случай да не разчете диск. Много по-голяма вреда можеш да нанесеш ако примерно пушиш в стаята - това колкото и до малка степен бавно и постепенно скапва лещата. А иначе по топика - ако цдрома е достатъчно нов и дисковете не засичат няма никакви проблеми да се гледат от ЦД. Но ако диска е надран, цдрома скапан, етц просто филма засича от време на време. А самото устройство нищо му няма [:D] нали все пак за това са го направили.

  10. DJ
    DJ е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jun 2001
    Мнения
    622
    #8

    HDD или CD-ROM ???

    Az moqt Toshiba 24x (ot 97-ma) si go chistq(leshtata) na 3-4 meseca i vsichko si e O.K., ama dosega ot nego film ne sum gledal!!!

  11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    141
    #9

    HDD или CD-ROM ???

    по-добре е да се ползва hdd-то защото по-барзо си отива лазерчето на cd-roma

  12. Novice
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    3
    #10

    HDD или CD-ROM ???

    Това звучи глупаво. Нали ако запишеш CD-то на HDD-ка то ще се извърти пак толкова оборота и лазера ще излъчи толкова колкото ако го гледа6 направо, но много по-барзо, тоест май излиза дори по-зле за CD-то така. Фактически докато го гледа6 CD-то се варти на средна скорост(ако го записваш е максимална) и даже се чете на малки интервали, щото се чете пакетно(това най-вече за музика) Само дето времето е по-кратко, но натоварването е по-голямо - т.е. въпроса е спорен.. Е, за накъсването е друг въпрос.

  13. Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    873
    #11

    HDD или CD-ROM ???

    В никакъв случай от цд-то, само от харда. Глупавите медии които си купуваме, като се попечат в цд-то 2 часа и отиват на кино, имам достатъчно примери. От продължителното нагряване физически се скапва покритието на нискокачествените бланки. Ефекта е - в кошчето

  14.  
     
  15. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #12

    HDD или CD-ROM ???

    iv40, извинявай, но успя да ме развеселиш []



    значи по твоите думи за 2 часа гледане на филм се върти диска точно толкова, колкото при 2 минути записване? не е така приятелю, съжалявам.



    една сметка - 736 000 000 b на 1 cd за 2 часа филм = ~100kb/sec. 48х устройството чете със скорост 7.2mb/sec ( тук отново има условия, но става много сложно, ако тръгна да обяснявам и тях... ). 0.1/7.2 = 0.014 или 1.4% от времето на въртене на диска отива в четене на информация. другото е празно. докато ако записваш трансферът си е максимален...



    още едно малко пояснение - примерът с аудио-уредбите не е удачен, защото при тях скоростта на въртене е точно 1х - оттам е дефиниран и стандарта redbook ( не е само това, но с две думи ) минималната скорост, достатъчна за просвирване на аудиоформат - 150kb/sec.



    аз гледам само и единствено от харда

  16. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    20
    #13

    HDD или CD-ROM ???

    Че се намалява живота на CD-то намалява се, но ако е добра марка то ще остарее морално и ще си купиш ново доста преди да се скапе, имам CD TEAC 24x от 98 година и гледам филми постоянно от него и до сега много рядко ми е давало отказ (чистил сам го само 2 пъти),

    Ако е някое менте noname-ka естествено, че ще се скапе значително по бързо. на ментетата живота им е около 1 година , на Sony-то е около 1,5 до 2 години.

    Това че се разваля самия цд-носител от много въртене също е вярно за Старозагорските дискове без кеармично покритие, но се разваля диска не цд-ром устройството.




  17. Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    221
    #14

    HDD или CD-ROM ???

    И аз мисля че по-добре е да копираш филмите на харда и да ги гледаш от там.

  18. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002
    Мнения
    1,395
    #15

    HDD или CD-ROM ???

    Ti ne use6ta6 li 4e paryat kato gi izvadi6 -- ot druga strana i dvd-rom i cd rom ve4e sa dosta evtini

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе