Резултати от 1 до 6 от общо 6

Молба за помощ

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2010

Молба за помощ

Здравейте, първо искам да се извиня за заглавието, но така и не успях да формулирам някакво кратко заглавие, което да дава яснота по въпроса, който ме вълнува.
    Това, което ме мъчи е съмнението, че на служебния ми компютър е инсталиран някакъв софтуер за следене. Съмнението се породи от факта, че на известен период от време екрана ми примигва в черно за секунда и после всичко си продължава както е било.
    С уиндоус 7 съм. Първо прегледах иконите на скритите програми - нищо ново. След това прегледах какви програми има инсталирани от Start - All Programs. И там нищо ново или съмнително. Прегледах и в таск мениджъра програмите, които се изпълняват в момента - нищо само скайп и браузъра /което си е и стартирано/. В подпрозореца Processes има стартирани 59 процеса, което ми се вижда малко множко, при положение че е отворен само скайп и браузъра. Някои ги разпознавам за какво са, но други не са ми ясни.
    Та въпроса ми е има ли как да разбера дали ме следят?
    Естествено преди да ми треснат глоба или някаква друга санкция за влизане в даркенсанг примерно :rolleyes:
    Благодаря предварително

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Re:Молба за помощ

примигването не е индикация за keylogger

съвет как да хванеш програма от подобен тип няма как да бъде формулиран в последователни стъпки, защото качествените програми от рода са напълно прозрачни за системата, няма ги като икони, маскирани са като неподозрителни процеси и сървиси, хеле пък да ги видиш в Programs and Features

59 процеса хич не са много, но зависи и какво има пуснато на машината де...

констатирането на наличие на подобен род програма, сложена и настроена от специалист, е почти загубена кауза. най-лесният начин би бил проследяването на последно модифицираните файлове, ако допуснем, че е позволено правене на лог-файл, който после да бъде мейлнат или локално разгледан. подозрителна бърза загуба на място на харда би била индикация за правене на скрийншоти (друга опция на кийлогърите)... изобщо не е фасулска работа, ш'а знайш

4. Тук е от
    Oct 2010

Благодаря ти. Ще наглеждам файловете и каквото стане.
    От игричките в работно време не се отказвам докато не ми направят заплатата нормална!

5. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Като допълнение на горното, пусни си някоя on-line антивирусна или такава от флашка Portable версия. Твоята, (ако изобщо имаш) се предполага че е настроена да пропуска следящата програма. По принцип всяка антивирусна с ъпдейтнати дефиниции ще разпознае следяща програма, освен ако не е пипана така че да не го показва. Затова казвам да ползваш нещо външно.

6. Тук е от
    Dec 2011

Тъй като ние си следим работниците предимно като злоупотребяват с интернет връзката (250 компа ако всеки почне да си пука в-бокс или youtube нета за кой ще стигне ?) мога да ти кажа 1-2 трика. Вдигни си firewall-a.. ако няма изрично добавено правило в него, трудно ще може някой да ползва дистанционно наблюдение с подръчните програмки. Ако можеш да си слагаш софт (на което отговора най вероятно е не) сложи си ESET и настрой Personal Firewall на Interactive Mode... По този начин ще те пита за всяка кънекция която влиза или излиза от компа ти дали да я разрешиш или забраниш.

Иначе мигането на монитора аз бих го отдал на драйверите на видео картата.......

7. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Примигването за секунда е напълно възможно и да е "невинно" . При мен се получаваше по същия начин и след ровене из системата разбрах че флашката на нета ( мобилен интернет ) прави неуспешни опити да се върже към сайта за проверка за обновяване .

Затова най напред провери дали не е нещо от самата система . Control Panel -> Administrative Tools -> Event Viewer . В папката Windows Logs провери дали някъде няма повтарящ се знак за грешка ( червен ! ) .

Възможно е някоя програма да прави опит за конекция ( връзка ) към сайт и да дава грешка . Тъй като някои програми го правят това през конзолата ( командния ред , шела и т.н - както искаш така го наричай) а там фона отзад е черен , и понеже всичко протича за секунда - така се появява примигването в черно .

8.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Молба за помощ за избор на климатици
    От velikoff във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 47
    Последно: 21-01-12, 10:17
  2. Молба за помощ при покупка ТV-40
    От gerido във форум Телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 06-01-12, 15:50
  3. Молба за помощ!
    От Lupus във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 57
    Последно: 25-11-11, 11:23
  4. Молба за помощ - продължение!
    От Lupus във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 0
    Последно: 26-08-11, 19:08
  5. Молба за помощ.
    От klinch във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 25
    Последно: 27-01-04, 20:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе