Здравейте,
Извинявам се предварително, че отварям нова тема, която е подобна на много други, но не успях да намеря оптимално решение за избор на климатици за апартамента ми и реших да пусна нова тема. Благодаря предварително на отзовалите се.
Прилагам схема на апартамента (чиста площ):
1-ва спалня 11м2 - северозапад
2-ра спалня 13м2 - югозапад
тракт 21м2 - запад
Нова кооперация, гр.Варна, К-стъкла, изолация (5см по БДС), етаж 3 от 5, не е ветровито.
Търся един климатик да отопли всичките стаи... шегувам се!!! :-)
Искам помощ за избор на подходящи инверторни климатици за зимите във Варна:
В спалня 1 мисля климатика да не работи постоянно през отоплителния сезон, а само нощем да поддържа около 18 градуса (на по-топло не спя). Искам минимален шум от вътр.тяло. Ориентирал съм се към Fujitsu ASY-A07LG или съответно 9-ка, ако е по-добре според вас.
Спалня 2 ще бъде детска стая - от варненска фирма отново ми препоръчаха Fujitsu ASY-A07LG (съответно 9-ка).
Тези климатици ги дават с добър COP, нисък шум, както и -20 градуса.
Дневния тракт има доста стъкла както се вужда на снимката. За там търся климатик също с висок COP и сигурност. Не мога да избера между Daikin FTX25-JV/GV, Mitsubishi Electric MSZ-FD25VA, TOSHIBA RAS-B10SKVP-E и т.н. Не ме притеснява бюджет от 2000лв за този климатик, стига да има смисъл.
Като цяло се стремя към общ бюджет до 5000лв, като съм убеден и че ще получа добри отстъпки от фирмите за закупуване на 3 климатика.
Благодаря отново за мненията и съветите ви!