Здравейте,
Препоръчайте някоя полу или изцяло професионална програма за видео обработка, която да може да върви на обикновен хардуер. Имам предвид не специализиран. Предпочитам да е 64 битова и да има хардуерно ускорение - т.е. да ползва поддръжка от видео картата (CUDA, OpenCL 1.2, Quick Sync Video, DirectCompute и др.подобни). В момента съм с вградена интелска карта HD4000 (i5-3570K). Не е проблем да си взема външна стига да си заслужава.
Не ми е за първи път да работя с такива програми, но така и не мога да се спра на подходяща..... Най-простите....просто са си прости... лесни за използване, но с много ограничени възможности.Пробвах и "тежката артилерия" AVID Symphony 6.5 - Тя пък с тия bin-ове ми се стори много сложна.... а и хардуерна поддръжка иска на nvidia quadro - не ми се дават чак толкова пари за любителски цели, а и доколкото знам съвременните геймърски карти на Nvidia по нищо не отстъпват на Quadro-to (ниския клас).
Последно ползвах Pinnacle studio 16 ultimate, което като възможности за начало ми допадаше, но се оказа много бъгаво. И то точно по отношение на хардуерното ускорение. Включа ли го за форматите които го поддържат и по някое време програмата дава грешка. Обикновено го прави на AVCHD H.264 при експортиране на проекта. Като го изключа няма проблем, обаче скоростта пада в пъти....Затова се отказах и от тая програма.... Смених драйвера на видеото пак същото... Не знам скоро дали е излизал по-нов.Освен това не е 64 битова.
В зависимост от това на какво ще се спра, ще реша дали да вземам външна карта - там ще питам допълнително.
И сега се чудя коя да подхвана...?