Семь секретов вашей мышки - Фишки.нет
Оказва се, че не знам нито една от посочените функции. Резил!!!
Семь секретов вашей мышки - Фишки.нет
Оказва се, че не знам нито една от посочените функции. Резил!!!
1, 3, 4, 5 и 7 ползвам непрекъснато.
2 не го знам щото имам адвансед мишки с доипълнителни бутони, които вършат тази работа.
6... не го разбрах
Интересно ползвам само - 1, 2, 3, 4
Ляв клик с Shift или Ctrl ползвам във файлов мениджър за селектиране на файлове, съответно от първи до последен със шифт или поотделно с натиснат контрол. Явно става и за текстове. 7 не го знаех, за 2 - отдавна съм с мишка която си има странични бутони. 3 го правя с клавиатурата ( Ctrl +/-, 0 за 100% Zoom)
1,3,4,5 и 6.
7 рядко, защото го знам отскоро и не ми е в моториката
2 не го знам, но е и тромаво и нефункционално
kod, 6 е селекция на непоследователни елементи
Така де, не го знаех, пробвах го и не бачкаше, сега работи Толкова съм и пробвал...
Работи само в MS Word (или поне аз само там знам), доста рядко се ползва:
ALT + натискане и влачене с мишката - маркира правоъгълен блок от текста.
Аз лично го употребявам понякога, за да махам знака > когато отговарям на email, който е пристигнал като plain text.
Пак в Word:
- тройния клик ВЪТРЕ в параграфа маркира параграфа, но троен клик В ЛЯВОТО ПОЛЕ на страницата маркира целия документ.
- CTRL + клик В ИЗРЕЧЕНИЕ - маркира изречението.
Този пост е редактиран от Karata; 16-03-14 в 23:02.
нещо не схванах идеята за 7
не се получава при мен.. Всички иначе ги позлвам от доста време и по-скоро ги приемам като обикновенни функции , не като трикове
най-любим ми е ефектан на скрола в Paint.
рисувате линия и в същото време въртите скрол, много-добър ефект.
7-то е отваряне на линк (препратка) в нов прозорец - с натискане на колелцето (не завъртането му) - същия ефект се получава с натискане на Ctrl и ляв бутон на мишката. На мен лично талка ми е по удобно - защото съм свикнал предполагам....
6-то обаче не можах да го подкарам - поне тук във форума не става.
при мен 6-то нямам грижи - ползвам го отдавна
С повторен клик на скрола върху вече отворен таб последния се затваря. Ползвам го често, вместо да намествам мишката върху хикса, особено когато имам да затварям повече от един табове.