Интересува ме има ли софтуеър (драйвър), който да накара USB мишка да върви под DOS.
Интересува ме има ли софтуеър (драйвър), който да накара USB мишка да върви под DOS.
DOS i USB sa dve nesyvmestimi neshta. Nishto raboteshto s USB nemoje da byde upravlqvano pod DOS.
Аз всъщност намерих някакви. Доста хора твърдят, че успяват да подкарат УСБ мишка с тях под ДОС, но трябвало да е от най-стандартните, пък моята - с 5 бутона... Всъщност инициализира ми някакъв УСБ контролер, но запича после...
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">DOS i USB sa dve nesyvmestimi neshta. Nishto raboteshto s USB nemoje da byde upravlqvano pod DOS.
<div align="right">оргинално мнение на ru-boy</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
А как тогава моята USB клавиатура си работи без проблем под ДОС [:D]
Предполагам, чаботи, защото дъното ти е сравнително ново и в BIOS-а имаш опция за поддръжка за USB keuboard. А сравнително стандартна и нестандартна USB мишка при DOS-а няма мисля. Просто екстрите и няма да работят.
В BIOSA има нарочна опция за поддръжка на USB клавиатура и затова работи, но то е друго нещо. Я се опитай да подкараш USB принтер под DOS, ще го направиш,ама друг път. И като казвам DOS имам пред вид чист DOS, а не емулиран, повтарям не емулиран DOS, а чист такъв.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">А сравнително стандартна и нестандартна USB мишка при DOS-а няма мисля. Просто екстрите и няма да работят.
<div align="right">оргинално мнение на XAH</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ами аз подкарах 1 "стандартна" - с 2 бутона и скрол, а моята ("нестандартната") също тръгна, но всеки бутон изпълняваше само командата Ентер.
има в новите биос-и поддръжка за USB и под ДОС/проблема е решен с слагане на допълнително IRQ на периферните устройства които използват USB