само за чат + някоя снимка
случва се и малки файлове да си обменям
//avenge - тръгнал съм от DOS,WIN3.11,WIN95,WIN98,WINXP
Всички -= купени!
В офиса само лицензни софтуери се инсталират.....тъй де
//вече съм пенсия и не искам неприятности
само за чат + някоя снимка
случва се и малки файлове да си обменям
//avenge - тръгнал съм от DOS,WIN3.11,WIN95,WIN98,WINXP
Всички -= купени!
В офиса само лицензни софтуери се инсталират.....тъй де
//вече съм пенсия и не искам неприятности
Не си дал параметри на конфигурацията, която ползваш, но има много безплатни алтернативи:
https://itsfoss.com/lightweight-linux-beginners/
Wise, мислех си дали не би искал да опиташ с Miranda NG, например. Има множество поддържани протоколи, включително SkypeWEB. Не става за разговори, но мен напълно ме удовлетворява като за чат с 2-3 приятели. Ако някой толкова прерита за разговор по Skype, имам си на телефона. Miranda е необятна като настройки, особено ако я понакичиш с повечко plugin-и, но вярвам ще се справиш. Ако искаш, мога да ти дам една готово конфигурирана версия (portable e), колкото да пробваш - само ще трябва да си въведеш данните за skype акаунта ти и паролата. В добавка, програмката е малка, невероятно бърза, много скромна откъм заемани ресурси...
Благодаря, Karata,
мисля, че съм я ползвал някога - ще я пробвам пак![]()
Не, не съм сигурен - нямам никъде XP, за да пробвам. Да, ползва SkypeWEB протокола, който всъщност минава през web.skype.com, но не разбирам как така това "не работи под XP".
Аз също не мога да отворя web.skype.com, защото ползвам Firefox, но Miranda си работи безгрижно. За XP страницата се отваряла с portable версия на Maxton (прочетох тук, последния ред в мнението)
Нямам идея, даде някаква грешка в протокола или нещо подобно,бързо се скри съобщението. Пробвах и под Windows 10 на реалната система, но и там не можах да го подкарам, хем си обнови плъгина за скайп, давам да се свърже - избирам онлайн статус, данните са верни, върти се малко долу-дясно и нищо не става. Нормалния скайп си работи със същите данни и на телефона и на компютъра. Автора на темата да си тества като иска, въпреки че ме съмнява да тръгне.
Странно. Ето отпреди малко и на 10, и на 7 (версията на Miranda NG е еднаква, просто с два различни акаунта, които ползвам):
![]()
С maxton работи web.skype.com на 32 битoв XP SP3. Мерси за информацията, все някога може да потрябваМиранда дава грешка "SSL Connection failure" и разни други работи след това.
Този пост е редактиран от Karata; 11-04-19 в 19:13.
благодарско - ще пробвам
но тези дни бях малко зает със зъби и инквизитори.....
оживях.............![]()
Тотално извън темата, ама днес пушехме на улицата с колега и мина някакъв мъж, който ни попита къде бил незнамкойси номер на улицата - имало дентална клиника на адреса. Казахме му накъде растат номерата и човекът бавно се отдалечи. Колегата цъфна с коментара, че вероятно питащият се е надявал да не я намериНе си бил ти, нали? :D