Ако на някой му е попадало такова нека да сподели къде.
Благодаря предварително.
Ако на някой му е попадало такова нека да сподели къде.
Благодаря предварително.
============================OFFTOPIC=================================
Цървулска работа е тва кадстар, за кво ти е ръководство, всичко става интуитивно, просто работа.... ако нищо не разбираш от чертане, схематик дизаин, и още ненам си кво - по добре не се хващай.... тва се учеше по едно време в ТУ, ама колко да ти пишат оценка....после минаваш на протел, оркад или майкросим, ако ти е интересно... на ви и чертички за офтопик....
============================OFFTOPIC=================================
Към "Gadget": Елементарната култура на един постващ своето мнение в известен форум изисква прецизно прочитане на темата и даване на отговор по темата без да се правят намеци за "Цървулността" или "компетентността" на питащия.
Намирам за излишен твоя пост най-малкото защото проявяваш явно неуважение към непознат човек поствал с незнайни за тебе мотиви.
Въпреки че съм силно раздразнен от твоя пост ще ти обясня за какво иде реч, тъй като явно си много добре запознат от годините ти прекарани в ТУ с CAD/CAM системите във всички им разновидности.
Иде реч за миграция от Protel 99SE/DXP към Cadstar v6 поради безкрайните проблеми на Protel-ите с изходните им файлове за платкаджииниците, но предполагам че и това ти е вече известно, както и с абсолютно различния интерфейс на двете програми.
Не на последно място не мисиш ли че това ръководство би могло да е нужно не за разучаване, а за спестяване на времето за откриване на улесненията за работа въведени в Cadstar v6 (Windows) спрямо Cadstar 7 (DOS)?
Много ми е интересно King да каже какви проблеми има с Protel99SE при изходните файлове. Също така кои са тези платкаджийници?
Аз например проблеми нямам. Каквито си ги надробиш в Protela такива ти излизат и платките.
Към Baldjy:
Осем-слойни платки правил ли си?
Поръчвал ли си от тях голямо количество?
Платките който си правил за какъв тип монтаж са (конвенционален или SMD)?
Мнението ти е обидно, но спокойно вече започвам да свиквам.
По въпроса за платкаджииниците. Абсолютно всички голями на територията на BG, ако държиш ще ти ги изброя.
Замислял ли си се защо Protel 99SE е с 6 броя "service packs", а Protel DXP е с три от който третия е бета и фигурира на официалния им сайт?
Разглеждал ли си "changelog-a" на тези сервизни кръпки?
И не на последно място, разговарял ли си с подходящите хора в тези платкаджииници за да ти обяснят за какво иде реч?
Уморих се да задавам въпроси и да обяснявам. Аз само попитах "има ли някъде ръководство за работа с Cadstar".
И разберете, не става въпрос за домашно производство на платки и платчици.
@King:
Виж сега, това че си се раздразнил от поста ми отчасти го разбирам. Ако беше писал малко по-подробно, нямаше така да реагирам. Сега вече е ясно за какво иде реч. Но ти търсиш ръководство за 5, 5.5, 6 - работещи под Win, а за 7 не ти трябва, защото работи под DOS. Така ли е или не съм прочел правилно? Както е добре да ме светнеш как така от по-малък номер версия на програма работеща под Win, е пусната нова, работеща под DOS. По-скоро обратното, ама може да бъркам.
Иначе относно въпроса ти - не, не съм попадал на подобно ръководство, но ако помолиш някой преподавател от ТУ, може и да ти даде някое копие правено от него![]()
Накой от вас да си е купил случайно CADSTAR. А че последния (Cadstar -a) си е дръвце вярно е! Но е доста професионално дръвцеДавам уроци срещу запалщане.
И аз ползвам CADSTAR for DOS от 10 години. Уиндоския нещо не ми пасна. Виж тази връзка, предполагам, че ще ти свърши работа.
http://www.edachina.com/edadownload.htm
провери в някои р2р клиент като emule и т.н.
Потърси на този сайт и виж това:
http://free.techno-link.com/ispa/dow..._UserGuide_PDF
Успех