аз съм с 2001b ,могат ли да се сложат допълнителни шрифтове и какво е името на шрифта,който разпознава такава кирилиа
аз съм с 2001b ,могат ли да се сложат допълнителни шрифтове и какво е името на шрифта,който разпознава такава кирилиа
Windows-a не ти е кирилизиран правилно, никакви шрифтове не трябват... (като начало кажи с какъв windows си)
DK е напълно прав ...
Напиши какъв ти е Win и injinera да се намеси.
със win98 съм,използвам флекстайп.Значи когато си пиша със стандартни ICQ-та нямам проблеми с кирилицата,но когато получавам от ICQ Lite тогава излизат едни особенни маймунки ,например това:
8 =5 A0<> :0@09Код:8 =5 A0<> :0@09
а когато аз пиша ,човека отсреща си чете кирилицата.Значи само гогато получавам е пробллема ,и само от ICQ Lite (предполагам,до сега само с двама съм имал такъв проблем и двамата са с Лите)
А има ли начин да разчета едно вече получено съобщение?С човека няма да имам връзка скоро и не знам какво ми е писал.
Това няма нищо общо с Flex Type.От контрол панела на "Keyboards" Навсякуде му кажи да е Български език.Не пропускаи Advansed.Или пробваи да натисне6 бутон "Override users color and font settings",ако евентуално няма6 шрифта на които ти пи6ат отсреща.
Точно Флекстайпа променя виндовските шрифтове и като нищо може да е заради него.
Нека да попрочете тук човекът:
http://free.hit.bg/injinera/na4alo.htm
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Точно Флекстайпа променя виндовските шрифтове и като нищо може да е заради него. </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
всъщност ако е само промяна на шрифта ,то пак може да се прочете,като пробвам ръчно с различни кирилски шрифове.Но сега получавам особен вид маймунки които не мога да конвертирам по никакъв начин в смислен текст. Може би самата кодова таблица за кирилица при тези Web базирани пейджери е друга ? Може би трябва да получавам със същия софт-клиент,то ест и аз да използвам ICQ Lite за да го чета? Или в случая да си го прпратя от Лите на нормално ICQ или обратно
а може и самия флекстайп да прецаква Виндовския начин за кодиране на кирилица? Това на инжинера ще го прочета,смисленно е ,но ми изглежда доста неподредено.Май трябва да го изчета цялото [:0]
Ама чукча не читател,чукча писател[:D][:D]
Подобен проблем се получава с FlexType 2k на 9х машини. За да се оправи е необходимо да се смени System Font да бъде Standard Fonts. Това оправя и другите проблеми с визуализацията на български.
Съвет за ICQ клиент - MirandaIM. Най добрата и лека програма с много възможности и НИКОГА досега не ми е правила проблеми (и на 95 и на 95OSR2 и на 98 и на 98SE и на 2000 и на ХР).
Аз пък ползвам Мирандата и досега съм имал няколко много досадни проблемчета. Все още я ползвам, щото не ми се занимава да инсталирам ICQ, да му махам банерите и т.н.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Аз пък ползвам Мирандата и досега съм имал няколко много досадни проблемчета. Все още я ползвам, щото не ми се занимава да инсталирам ICQ, да му махам банерите и т.н.
<div align="right">оргинално мнение на X-RAY</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
И какви проблеми си имал? Просто ми е чудно? (Пък и може някой да намери решение на тях, ако съществуват).
Аз съм с Windows 98SE, Flex Type, ICQ Lite и нямам никакви проблеми както с четенето така и с изпращането на съобщения на кирилица (освен ако нещо моментно не се омаже в системата - случи ми се веднъж)
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Подобен проблем се получава с FlexType 2k на 9х машини. За да се оправи е необходимо да се смени System Font да бъде Standard Fonts. Това оправя и другите проблеми с визуализацията на български.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
При мен за смяната на системни шрифтове през Флекса ми дава само две възможности:
Eastern Europe/Cyrillic
US,Western Europe
от къде да адна тия Standart Fonts ? чрез редакция в *.kbd файла ли?
Междувремменно установих че проблема идва и от Флекса и от Web базираното ICQ,кръстосан проблем някъв
ако съм с Флекс кирилицата си бачка с обикновенни ICQ,дори и с Миранда ,ако отсреща също е с такава(или нещо такова) Но аз ако съм с нормало а от среща с Web,то не мога да чета кирилицата .А като съм с миранда в други случаи нито аз мога нито оня отсреща .мно сложно станаЗначи трябва да се търси по кардиналнои решение ,но без тесла
Всъщност какъв плугин да търся за Шрифтове за миарандата,разгледах я хареса ми напръв поглед ,Или няма баш такива плугини?
Ми мен ако питаш следвай съветите на injinera и го разкарай тоя флекстайп. Виндовса си има перфектна кирилица.
А за проблемите с мирандата... първото което се сещам е един проблем със виждането на съобщенията. Както си чатех с един приятел и хоп, спрях да му виждам съобщенията, както и тези, които аз му пращах. За да ги виждам, трябваше да отворя хисторито и оттам да гледам. И това стана ей така, от нищото. Както и да е, благодарение на Gadget го оправихме(смених хистори плугина). Друго... примерно напоследък като пращах съобщения и прозореца ставаше неактивен за 2-3сек, свалих най-новата версия и като че ли се оправи... сега обаче много често ми излиза прозорче, че съобщението не мое се изпрати(the message send timed out), но айде, това може да е от нета ми(като го оставя прозореца с това съобщение така в крайна сметка се изпраща, но дразни). Още един проблем дето се сещам...тъпата миранда не ми показва емайла. Не знам как да го оправя... понякога не се получават оффлайн съобщенията, а понякога и не само(но това май и със ИЦЯ-то ми се е случвало) ... абе по-добро от оригинала няма. Така и не мога да си намеря плъгин за чат
. За момента се сещам само за тея проблеми.
@X-RAY
- the message send timed out
Първо цъкащ на Show expert options (най-долу в ляво), после отиваш на Network->ICQ и махаш чавката от Send messages slower...
- за мейлите
ако не се лъжа от Mirabilis нарочно махнаха в послната версия на ICQ протокола да не се показват мейлите...
Dockera, мерси. Значи не знам мирабилис кога са го махнали, но аз вече доста време ползвам мирандата и никога не съм имал маил....досега. Разрових се из опциите и поправих тази несправедливост
.