Ако ти излизат специални символи от латиницата или псевдографика, натисни LShift+RShift.
Ако ти излизат специални символи от латиницата или псевдографика, натисни LShift+RShift.
Не се получава [V]
Разпъвам прозореза Alt+Enter, връщам в изходна позиция и пак не става. Сменям с Shift+Alt, пробвах и с Ctrl - <font color="red">пак НЕ</font id="red">
Опитах и съвета на Райд - [V]
Когато "пиша" на кирилица ми излизат само латински букви. Никакви иероглифи, а само латински. Просто не иска да пише с друго или аз не мога да го настроя.
Между другото и когато работя в разпънат екран (Alt+Enter) на мястото на букви "в", " ъ", "с", "т", "р", "х" се вижда "<font color="red">ІІ</font id="red">"
Примерно: <font color="blue">Дневни<font color="red">ІІ</font id="red">и по Закона за дан<font color="red">ІІ</font id="red">к добавена <font color="red">ІІІІ</font id="red">ойност</font id="blue">
Когато върна на малък прозорец всичко се чете нормално, но пак не мога да пиша на кирилица.
Изчетох и записките на Инжинера - нищо не ми влиза в ума...не мога да се оправя [V]
Баси... Нещо хич не ти е читаво драйверчето на клавиатурата. Утре ще кача някъде 2-3 подобни - белким (чунким) [:D] някое ти свърши работа.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Баси...
<div align="right">Originally posted by Raid*</div id="right"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote"> ... и драйверчетата, клавиатурките и чудото им. Само 100 кг. чук ги оправя [}]
Райд, благодаря. Ще очаквам илача утре []
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Баси...
<div align="right">Originally posted by Raid*</div id="right"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote"> ... и драйверчетата, клавиатурките и чудото им. Само 100 кг. чук ги оправя [}]
Райд, благодаря. Ще очаквам илача утре []
<div align="right">Originally posted by Profita*-*12/02/2004*:* 17:14:43</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
С какъв уиндоус си (?), за да ти спретна steb by step, какво трябва да направиш.
Защо не опиташ с двата Shift-а (обикновенно се налага да ги натиснеш два пъти)? При почти всички досовски кирилизатори смяната на досовския шрифт става с тях. И после с комбинациите Shift+Alt (обикновенно LeftShift+Alt е за смяна от Cyr/Lat и обратно, а RightShift+Alt - БДС/Фонетична но е необходимо първо да се превключи на Cyr).
ru-boy, WIN XP. (моля, само steb by step да не е в DOS-овски режим. Никак ме няма при въвеждането на команди. Косата ми се изправя при вида на черен екран) [:I]
HGD, опитах още вчера, днес също с двата Shift-а. Натисках ги веднъж, два пъти...ляв Shift+Alt, десен Shift+Alt [V][V][V]
Момчета, да не би Flex Type да ми прави номера? Значи, аз ползвам БДС, а другата (не ми идва на ум сега как се наричаше) кирилица съм я затрила. [:I]
Е като си в ДОС-емулация, Флекс Тайп не може да те бърка. Сигурна ли си, че изобщо се стартира драйверчето? Пробвай да го пуснеш ръчно и провери тръгва ли:
1. Копирай драйвера (bds.com ?) в главната директория.
2. Start/Run: command (стартираш емулация на DOS).
3. Alt+Enter (full screen).
4. cd \ (правиш текуща главната директория на c.
5. Стартираш драйвера.
6. Проверяваш на команден ред дали работи, т. е. дали превключва кирилица-латиница. Ако да - т. 7, ако не - т. 8.
7. Щом при ръчно стартиране драйверът работи, то остава последователността от действия при работа с DNEVNICI да не води до успешното му зареждане. Ако ползваш .bat-файл, провери дали в него е указан пълният път до bds.com - възможно е драйверът да ти е в директория, която не е указана в PATH-променливата и изобщо да не се стартира. Ако е така, най-вероятно след копирането на bds.com в главната директория на c: проблемът ти вече е решен, защото обикновено тя е включена в PATH. За по-сигурно все пак можеш да коригираш реда в bat-файла, за да стане нещо от сорта на "c:\bds.com".
8. Провери дали въобще се е заредил драйверът: mem /c | more
Ако се е заредил и въпреки това не превключва кирилица/латиница, то може би не ползваш правилната комбинация от клавиши. Ако не се е заредил, то за мен става очевидно, че програмата нещо се е скапала - копирай си я наново.
Ако искаш също си изтегли друг драйвер оттук.
Друг вариант [8D]
<font color="orange">Ше се избиеме да помагаме на колежките</font id="orange">
1.Приемаме че файловете dnevnici.exe , tbds.com или kvd.com се намират в папката c:\dnevnici. Отваряш Notepad и набираш следното
@echo off
c:
cd\dnevnici
tbds.com
dnevnici
Записваш го под името , например dds.bat и му поставяш един шорткът на десктопа.
2.Натискаш десен бутон на мишката в/у иконата и в Properties > Options избираш Full Screen. Даваш ОК.
3. Стартираш dds.bat
Забележка :
На втория ред в .bat файла е дисковото устройство в която се намира програмата
На третия ред в .bat файла е папката в която се намира програмата
На мястото на tbds.com слагаш драйвера за кирилица, който използваш (bds.com , kvd.com) или каквото е .
Превключването м/у кирилица и латиница е с [LeftShift + Alt]
Това при мен работи с tbds.com или kvd.com . С bds.com при мен НЕ РАБОТИ
Успех []
Дали е проблем това, че файловете ми <font color="red">не</font id="red"> са в главната директория С, а в:
D:\Programs\Dnevnici [?]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Дали е проблем това, че файловете ми <font color="red">не</font id="red"> са в главната директория С, а в:
D:\Programs\Dnevnici [?]
<div align="right">Originally posted by Profita*-*13/02/2004*:* 18:59:45</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ами може да няма път до драйвера и той изобщо да не се зарежда. Както ти писах, пробвай да го копираш в C:\Windows или C:\Program files. Или редактирай bat-файла, като посочиш пълния път до bds (или каквото там използваш)
Имаш още малко време да си решиш проблема, щото утре е 14-то число, пък софиянци след малко тръгваме на купон [8D]. Така, че започвай... СЕГА!
<font color="red"><font size="3">Yes, Yes, Yeeeees!!!</font id="size3"></font id="red">
Да и се не види и на кирилицата, дойде на моята...къде ще ми ходи. [^]
Благодаря на всички, който помогнаха за реализиране на това "велико" дело. Пуши ми главата от кирилици вече. Но - до тук. Край. []
Райд, благодаря за помоща и бързо оздравяване желая.
Lazy Dog, използвах твоят метод (стори ми се ло-лесен).
Копирах всичко в <font color="red">С:\ </font id="red">след това <font color="red">bat</font id="red"> файла и вече всичко работи.
Страшни сте момчета.
Надявам се ще ме извините, че ви поизмъчих отново.
Повярвай ми Guest, и Excel съм ползвала, но той не ми е напълно функционален, защото едва ли неговия файл би могъл да се провери и да се изготви Справка-протокол, която прави Dnevnici. А никак не е приятно да си направиш дискетата, да я занесеш в данъчното и да те върнат, защото програмата им давала <font color="red">фатална грешка</font id="red"> номер еди кой си... Не ми се е случвало до сега, но от по-опитни хора знам, че докато не си провериш данните да не пътуваш към ГДД.
А иначе аз си имам перфектен софтуерен продукт, но никога не е излишно човек да има и резервен вариант, за да се подсигури.
Вярвам ти. Няма да спорим дали ексел може да прави справка или не. Според мен може и то по-лесно от програмата дневници. Попитай за програма под ВИН. Преди няколко години предлагаха и такава. Не съм казал да им пращаш файла на ексел.