Резултати от 1 до 13 от общо 13

Кой е най-хубавия туик за ХР

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    1,150
    #1

    Кой е най-хубавия туик за ХР

    Има голямо разнообразие на такива програмки, коя според вас е по-добра от друга и защо?

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #2

    Кой е най-хубавия туик за ХР

    Tweak UI от страниците на Microsoft.

    На втория въпрос ... защото се предлага от Microsoft.



    Ако питаш мен, най добре "на ръка". По добър вариант, особено при Windows.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #3

    Кой е най-хубавия туик за ХР

    Ами ако питаш мен, аз съм съгласен с Малоун. Имам Tweak XP pro; Magic tweak; Tweak Manager и, от друга страна - една - две книжки за регедит и мога да кажа, че тия програмки почти нищо различно не предлагат, даже са и назад с предложенията, без да говорим, че в тях не е обяснено кое за какво е, а само е лепнато като опция. Ако трябва да дам обаче някаква оценка, най - добра работа от тях върши Tweak XP pro поради броя допълнителни услуги. Например често доста успешно ми заменя инсталатора на Уина, когато последният не може да се справи, а има улеснени функции за защита на файлове, автоматичен logon, оптимизация на хардуера и т.н. - неща, които по принцип иначе биха били играчка. Но ако от всичките трябваше да си оставя едно, сигурно щеше да бъде някоя от книжките.

  5. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    1,150
    #4

    Кой е най-хубавия туик за ХР

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ами ако питаш мен, аз съм съгласен с Малоун. Имам Tweak XP pro; Magic tweak; Tweak Manager и, от друга страна - една - две книжки за регедит и мога да кажа, че тия програмки почти нищо различно не предлагат, даже са и назад с предложенията, без да говорим, че в тях не е обяснено кое за какво е, а само е лепнато като опция. Ако трябва да дам обаче някаква оценка, най - добра работа от тях върши Tweak XP pro поради броя допълнителни услуги. <div align="right">Originally posted by D3BEPP*-*15/01/2004*:* 11:14:52</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Да и аз ги имам всичките тия, но наистина на повечето интерфейса им куца...

    Последно ползвам няколко скрипта които правят 95% от нужните ми настройки.

    Tweak UI и RegCleaner са ми любимите, но ми липсват няколкото менажера на паметта дисковете и процесора.

    Tweak XP го ползвах доскоро, но нито една версия неможах да кракна като хората

    System Mechanic 4 направо ме разби с новите си "екстри" и почти четиридесет мегабайта...

    TweakNow PowerPack на пръв, че и на втори погед ми хареса(все още го разучавам)

  6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #5

    Кой е най-хубавия туик за ХР

    Е аз някои от тея, които си ми дал, ги имам не за туикчета, а за стабилност на системата А новите екстри на system mechanic са предимно Panda antivirus [:P]

  7. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #6

    Кой е най-хубавия туик за ХР

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">...

    А новите екстри на system mechanic са предимно Panda antivirus [:P]



    <div align="right">Originally posted by D3BEPP*-*18/01/2004*:* 10:52:57</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Не е така, има още 4-5 допълнителни и полезни програми, но те са в Про версията 4.х.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2002
    Мнения
    60
    #7

    Кой е най-хубавия туик за ХР

    Наистина на system mechani 4.e да речем има доста от несщата за настройка на една система на едно място. Ако не са ви необходими panda антивирус и internet firewal то другите екстри като логон за мрежата, сканиране и възобновяване на изтрити фаилове, image на дял и възтановяването и т.н са много ценни иначе за тиах ви трябват други подобни програми. За мен наистина system mechanic е много добро решение.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #8

    Кой е най-хубавия туик за ХР

    Така е, сигурен съм, че що се отнася до тази програмка, феновете са много. Знам, че е една от най - масово използваните и няма как да взема кворум с мойто мнение, но според мен нейната работа се прави и от други, при това по - леки. Обаче аз съм недоволен от нея и заради това, че не иска да се uninstall-ва пък отгоре на това ми замести системни файлчета при инсталацията и им направи backup-че а сега нямам какво да правя с него, а дори не ми е създала restore point че да я разкарам.... Дълбокото и сканиране се осмелявам да го поставя под съмнение, защото поне при мен открива value-та, отнасящи се до изтрити филми, които не пречат с нищо, освен с размера си, а цели невалидни ключове за програми с поддиректориите им ги подминава и т.н. Що се отнася до Tweak now, Breii, мога да кажа - не я знаех таз ипрограмка, опитах я и ми хареса - тя прави ненужни повечето от гореспоменатите(макар че и те вършат такава работа)

  11. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    46
    #9

    Кой е най-хубавия туик за ХР

    Макар да съм почитател на System Mechanic и да съм писал много за нея, за Tweak на Windows за мен най-доброто е WinXP Manager.

    Има дори възможност за спиране на някои от service-ите

    Абе вижте я

  12. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    100
    #10

    Кой е най-хубавия туик за ХР

    Ще споделя личният си опит с Механика и една препоръка за програмка:

    Ползвах System Mechanic до версия 3,9f и тогава открих по-добрата програма Ace Utilities -по лека,по-добро почистване и на регистри,по гъвкав старт мениджър и още куп екстри,съвместима с различни подобни програми като Ви се дава възможност да сравнявате.Особенно добро сравнение между двете е да деинсталирате неправилно някоя програма и след това с едната а после и с другата да видите колко остатъчни файлове ще изчистят.Версия 4 про на механика тотално ме отказа от него-доста тромав,ресурсоемък,опитващ се да се настани навсякъде,-по големи проблеми при опит за деинсталация на програма или само на антивирусния и интернет модули не бях срещал скоро и решението беше преинсталация на Win.След инсталацията на win инсталирах първо Механика като се надявах че на чисто проблеми няма да има и ще си спестя Касперски и ZoneAlarm,уви Пандата работеше криво ляво,но интернет секцията ми беше омазала мрежовите настройки и нет просто нямах.Това окончателно ме разубеди да го използвам поне до следващото ми желание да си преинсталирам системата[:D]

  13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #11

    Кой е най-хубавия туик за ХР

    Ами да ти кажа и аз не споделям високото мнение за механика. Преди време си чистих регистрите с него късно вечерта. На сутринта подир рестарта компа ми се събуди с 4 битов цвят, и нищо не можеше да го промени, наложи се преинсталация на драйвера на видеото. Днес и да ме накарате да изкарам 4 битов цвят на компа, няма да мога, не знам от къде.

    Месец по късно изчистих регистрите с него. И за проба реших да пусна Norton WinDoctor, който ми е основната програмка за тази цел. Подире му на систем механика нортън откри 159 проблема в регистъра, включително и липсващи файлове. Да бяха 5 или 10, добре... Можехме да кажем, че методите са различни... И за какво ми е такава програмка, дето не чисти всичко, което трябва, а и трябва да ходя подире и, да не би да изчисти и нещо, което не е за чистене????

    Функцията на нортън досега съм я ползвал 100-тина пъти и никога не е последвал бъг. Системният механик съм го ползвал 2-3 и определено ще се замисля преди 4-ти път да го направя.

    Инак досега не съм намерил с какво да заменя функцията на тая програмка за откриване на повтарящите се файлове. Особено полезна функция за сървър с малко място....

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    141
    #12

    Кой е най-хубавия туик за ХР

    Има една програмка, която я препоръчвам да се сложи след инсталиране на Win-а. Казва се Ashampoo и с нейна помощ се инсталират после всички програми. Ако човек реши някога да деинсталира нещо, ползва лог-файла й и по този начин деинсталацията е пълна, никъде нищо не остава. Има и няколко други възможности като намиране и отстраняване на повтарящи се файлове и др.

    От механика също не съм много доволен, какви ли не номера прави, последния - след почистване на регистрите отказа да работи DVD-то и т.н.

    За туиковете - преди няколко дена сложих Xteq X_Setup. Още не съм го разучил подробно, но изглежда много добър. Ако някой го е ползвал, нека сподели.

  16. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна
    Мнения
    781
    #13

    Кой е най-хубавия туик за ХР

    Tune up utilities според мен е най-доброто изключително леко се работи с нея

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Търси се най-хубавия климатик
    От nebelservice във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 24-10-11, 23:18

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе