Има голямо разнообразие на такива програмки, коя според вас е по-добра от друга и защо?
Има голямо разнообразие на такива програмки, коя според вас е по-добра от друга и защо?
Ами ако питаш мен, аз съм съгласен с Малоун. Имам Tweak XP pro; Magic tweak; Tweak Manager и, от друга страна - една - две книжки за регедит и мога да кажа, че тия програмки почти нищо различно не предлагат, даже са и назад с предложенията, без да говорим, че в тях не е обяснено кое за какво е, а само е лепнато като опция. Ако трябва да дам обаче някаква оценка, най - добра работа от тях върши Tweak XP pro поради броя допълнителни услуги. Например често доста успешно ми заменя инсталатора на Уина, когато последният не може да се справи, а има улеснени функции за защита на файлове, автоматичен logon, оптимизация на хардуера и т.н. - неща, които по принцип иначе биха били играчка. Но ако от всичките трябваше да си оставя едно, сигурно щеше да бъде някоя от книжките.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ами ако питаш мен, аз съм съгласен с Малоун. Имам Tweak XP pro; Magic tweak; Tweak Manager и, от друга страна - една - две книжки за регедит и мога да кажа, че тия програмки почти нищо различно не предлагат, даже са и назад с предложенията, без да говорим, че в тях не е обяснено кое за какво е, а само е лепнато като опция. Ако трябва да дам обаче някаква оценка, най - добра работа от тях върши Tweak XP pro поради броя допълнителни услуги. <div align="right">Originally posted by D3BEPP*-*15/01/2004*:* 11:14:52</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Да и аз ги имам всичките тия, но наистина на повечето интерфейса им куца...
Последно ползвам няколко скрипта които правят 95% от нужните ми настройки.
Tweak UI и RegCleaner са ми любимите, но ми липсват няколкото менажера на паметта дисковете и процесора.
Tweak XP го ползвах доскоро, но нито една версия неможах да кракна като хората
System Mechanic 4 направо ме разби с новите си "екстри" и почти четиридесет мегабайта...
TweakNow PowerPack на пръв, че и на втори погед ми хареса(все още го разучавам)
Е аз някои от тея, които си ми дал, ги имам не за туикчета, а за стабилност на системата А новите екстри на system mechanic са предимно Panda antivirus [:P]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">...
А новите екстри на system mechanic са предимно Panda antivirus [:P]
<div align="right">Originally posted by D3BEPP*-*18/01/2004*:* 10:52:57</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Не е така, има още 4-5 допълнителни и полезни програми, но те са в Про версията 4.х.
Наистина на system mechani 4.e да речем има доста от несщата за настройка на една система на едно място. Ако не са ви необходими panda антивирус и internet firewal то другите екстри като логон за мрежата, сканиране и възобновяване на изтрити фаилове, image на дял и възтановяването и т.н са много ценни иначе за тиах ви трябват други подобни програми. За мен наистина system mechanic е много добро решение.
Така е, сигурен съм, че що се отнася до тази програмка, феновете са много. Знам, че е една от най - масово използваните и няма как да взема кворум с мойто мнение, но според мен нейната работа се прави и от други, при това по - леки. Обаче аз съм недоволен от нея и заради това, че не иска да се uninstall-ва пък отгоре на това ми замести системни файлчета при инсталацията и им направи backup-че а сега нямам какво да правя с него, а дори не ми е създала restore point че да я разкарам.... Дълбокото и сканиране се осмелявам да го поставя под съмнение, защото поне при мен открива value-та, отнасящи се до изтрити филми, които не пречат с нищо, освен с размера си, а цели невалидни ключове за програми с поддиректориите им ги подминава и т.н. Що се отнася до Tweak now, Breii, мога да кажа - не я знаех таз ипрограмка, опитах я и ми хареса - тя прави ненужни повечето от гореспоменатите(макар че и те вършат такава работа)
Макар да съм почитател на System Mechanic и да съм писал много за нея, за Tweak на Windows за мен най-доброто е WinXP Manager.
Има дори възможност за спиране на някои от service-ите
Абе вижте я
Ще споделя личният си опит с Механика и една препоръка за програмка:
Ползвах System Mechanic до версия 3,9f и тогава открих по-добрата програма Ace Utilities -по лека,по-добро почистване и на регистри,по гъвкав старт мениджър и още куп екстри,съвместима с различни подобни програми като Ви се дава възможност да сравнявате.Особенно добро сравнение между двете е да деинсталирате неправилно някоя програма и след това с едната а после и с другата да видите колко остатъчни файлове ще изчистят.Версия 4 про на механика тотално ме отказа от него-доста тромав,ресурсоемък,опитващ се да се настани навсякъде,-по големи проблеми при опит за деинсталация на програма или само на антивирусния и интернет модули не бях срещал скоро и решението беше преинсталация на Win.След инсталацията на win инсталирах първо Механика като се надявах че на чисто проблеми няма да има и ще си спестя Касперски и ZoneAlarm,уви Пандата работеше криво ляво,но интернет секцията ми беше омазала мрежовите настройки и нет просто нямах.Това окончателно ме разубеди да го използвам поне до следващото ми желание да си преинсталирам системата[:D]
Ами да ти кажа и аз не споделям високото мнение за механика. Преди време си чистих регистрите с него късно вечерта. На сутринта подир рестарта компа ми се събуди с 4 битов цвят, и нищо не можеше да го промени, наложи се преинсталация на драйвера на видеото. Днес и да ме накарате да изкарам 4 битов цвят на компа, няма да мога, не знам от къде.
Месец по късно изчистих регистрите с него. И за проба реших да пусна Norton WinDoctor, който ми е основната програмка за тази цел. Подире му на систем механика нортън откри 159 проблема в регистъра, включително и липсващи файлове. Да бяха 5 или 10, добре... Можехме да кажем, че методите са различни... И за какво ми е такава програмка, дето не чисти всичко, което трябва, а и трябва да ходя подире и, да не би да изчисти и нещо, което не е за чистене????
Функцията на нортън досега съм я ползвал 100-тина пъти и никога не е последвал бъг. Системният механик съм го ползвал 2-3 и определено ще се замисля преди 4-ти път да го направя.
Инак досега не съм намерил с какво да заменя функцията на тая програмка за откриване на повтарящите се файлове. Особено полезна функция за сървър с малко място....
Има една програмка, която я препоръчвам да се сложи след инсталиране на Win-а. Казва се Ashampoo и с нейна помощ се инсталират после всички програми. Ако човек реши някога да деинсталира нещо, ползва лог-файла й и по този начин деинсталацията е пълна, никъде нищо не остава. Има и няколко други възможности като намиране и отстраняване на повтарящи се файлове и др.
От механика също не съм много доволен, какви ли не номера прави, последния - след почистване на регистрите отказа да работи DVD-то и т.н.
За туиковете - преди няколко дена сложих Xteq X_Setup. Още не съм го разучил подробно, но изглежда много добър. Ако някой го е ползвал, нека сподели.
Tune up utilities според мен е най-доброто изключително леко се работи с нея