Търся помощ необходима на един приятел.
От Delphi си нямам понятие, така че може би въпроса ще изглежда малко "омачкан", но ще се опитам да бъда достатъчно ясен.
Възможно ли е при създаване на софтуер писан на Delphi, същият да бъде така направен, че софтуера да "познава" разделителната способност на монитора и да се "оразмерява" съобразно това.
В софтуера ще има бутони, полета за писане и полета, в които ще се извежда информация. Много малка базичка данни [цифри, букви, специални символи, гръцки и латински символи].
Имам предвид, че ако е направен така, че да се вижда с пределно малки , но все пак видими букви, бутони и всичко друго, на 1024х768 ще се виждат още по-малки. Да не говорим за по висока разделителна способност.
Та възможно ли е да се направят няколко настройки ... или шаблони, не знам как се наричат и те сами да се зареждат съобразно разделителната способност на дисплея. И разбира се софтуера сам да познава разделителната способност, да не иска ръчно указване.
Ако имате нужда от някаква информация още питайте.
Благодаря на всички.
P.S.
Ако някъде има описано нещо такова, дайте направо линкове.
Стига да са на немски или английски, приятеля ми ползва редовно и двата езика, така че не е нужно да се затруднявате да превеждате.
10х още веднъж.