Резултати от 1 до 14 от общо 14

HDD помощ wanted!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    24
    #1

    HDD помощ wanted!

    Помощ, Setcom-братя!!!

    Онзи ден както си стоях и си джитках Heroes 3 WoG, нещо в кутията ми взе да издава заплашителни звуци.Мощно непрестанно тракане,нещо от сорта на припева на оная песен с трабанта.Аз естествено веднага се панирах както си му е реда и го изключих.Надявах се, че като го пусна отново,тракането ще е изчезнало от самосебе си,ама ....нанай!От базовите си познания по този тип уедрени калкулатори (компютри демек) се сетих,че проблемът е хардуерен (!!!) и е възможно механичното тракане да бъде предизвикано от захранване,вентилатор на CPU то или хард-диск(може и да има още,но аз или не съм се сетил или не ги знам).Тъй като го имам този компютър от 5.5 години и досега са ми правили проблем почти всички чарклъци(не съм го упгрейдвал...познайте защо->$$$),включае захранване и вентилаторче,този път звукът беше различен.А и oпасението ми,че е хард се подсилваше от факта,че преди около месец ми бяха подарили "тотално развален" хард Quantum 6.4GB.Аз естествено много се бях зарадвал и направих каквото мога,за да го използвам.Нямаше partition,аз му направих,10 Norton Disk Doctor-а като всеки даваше доволно много съобщения за грешки.Но последните 2 минаха гладко.И накрая каква беше равносметката-около 15 МБ bad sectors. Викам:ми не е много,пуснах му и един Scan Disk и той вика : няма проблеми. И така аз доволен от живота,кой като мене с 2 ХДД (първия 3.2 ГБ) и понеже много беше започнал да се задъхва (бяха останали 30 МБ свободни,пък нали не е хубаво да е пълен много) викам айде поне музиката(700 MB безценни песни,сваляни с месеци) да разтоваря на 2-рия. И всичко си вървеше ОК до онзи ден.

    Последната проверка беше красноречива-като го извадих 2 рия и стартирах пак компа всичко си беше наред(нищо не дрънчеше)=>бил съм прав.

    Че сега след всичкото това обясняване,въпросът ми е:

    Аз мога ли да направя нещо за да го върна към живот или .....

    Ако ли нищо не може да се направи,то моля поне подскажете на мен,a току-виж и някой друг поумнял с нещо,какво трябва да се прави със стар "повреден" хард, за да може човек спокойно да си го ползва,без страх че ще му пострада data-та. Някакъв софтуер,съвети...(аз лично всеки петък ги сканирах и дефрагметирах и двата,а преди това така правех и с единствения си).

    A в случай,че за нищо не става-чувал съм че има хора дето ги купуват за резевни части..[V]

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #2

    HDD помощ wanted!

    Аз мога да оправя проблема и да ти върна инфото

    ако си навит - свиркай и го пращай към клиниката за Хардове на Mr.TECHNO

    за контакти - е-маил, защото Q- не ползвам засега


  4. Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    182
    #3

    HDD помощ wanted!

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> викам айде поне музиката(700 MB безценни песни,сваляни с месеци) да разтоваря на 2-рия.



    <div align="right">Originally posted by Xenter*-*14/05/2004*:* 01:58:04</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Е толкова ли нямаше 50-60ст да я запишеш на един диск?

    Аз поне всичко, което ми е важно веднага го записвам.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2003
    Мнения
    69
    #4

    HDD помощ wanted!

    shavo, човека има нужда от помощ (както пише в заглавието), а не от глупави въпроси [!]

  6. Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    182
    #5

    HDD помощ wanted!

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">shavo, човека има нужда от помощ (както пише в заглавието), а не от глупави въпроси [!]



    <div align="right">Originally posted by iceman*-*14/05/2004*:* 11:19:44</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    И защо да ми е глупав въпроса?

    Много са ми интересни някой хора:



    " преди около месец ми бяха подарили "тотално развален" хард Quantum 6.4GB.Аз естествено много се бях зарадвал и направих каквото мога,за да го използвам.Нямаше partition,аз му направих,10 Norton Disk Doctor-а като всеки даваше доволно много съобщения за грешки.Но последните 2 минаха гладко.И накрая каква беше равносметката-около 15 МБ bad sectors. Викам:ми не е много,пуснах му и един Scan Disk и той вика : няма проблеми. И така аз доволен от живота,кой като мене с 2 ХДД (първия 3.2 ГБ) и понеже много беше започнал да се задъхва (бяха останали 30 МБ свободни,пък нали не е хубаво да е пълен много) викам айде поне музиката(700 MB безценни песни,сваляни с месеци) да разтоваря на 2-рия."



    Знае ,че диска е тотално развален и си качва безценната музика сваляна с месеци на него!!!???И после почва да реве, че я е загубил-да е мислил преди това!!!

  7. Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    240
    #6

    HDD помощ wanted!

    shavo, нямаш представа колко съм съгласен с теб. Ако човек има безценна информация, трябва да намери начин да я съхранява. Ако му е толкова ценна, ще я запише на 2, 3 диска, ще я държи на различно място, дори в друга сграда, така че дори при евентуален пожар, информацията да не остане. В случая, Ксентър може да се сърди само на себе си.

  8.  
     
  9. Member Аватара на zayo bayo
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    207
    #7

    HDD помощ wanted!

    Слушай мр.Техно и нищо друго не чети.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    24
    #8

    HDD помощ wanted!

    Не искам да прозвучи неприятно,но бях останал с впечатлението,че тук се събират хора,на които им е интересно и приятно да се занимават с компютри и да помагат когато могат.Явно това вече не е така(изключвам MR.Techno,zayo bayo и Iceman).Тия звездички не знам защо ги раздават,но явно е за всестранно развити таланти-shavo,като са ти толкова интересни хората,вземи стани психолог-много пари се докарват.ПРЕДПОЛОЖИ/ДОПУСНИ,че може и да нямам записвачка.И най-вероятно не съм очаквал да ми се скапе харда...Както и да е.Виж поне някой дето има записвачка и чете темата ще се научи да си записва музиката на CD за 50-60 ст.



    П.С.

    "Говори,само когато имаш да кажеш нещо."

    Някой доста по-умен от мен го беше казал,но пък на мен ми допада.

  11. Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    182
    #9

    HDD помощ wanted!

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">ПРЕДПОЛОЖИ/ДОПУСНИ,че може и да нямам записвачка.И най-вероятно не съм очаквал да ми се скапе харда...Както и да е.Виж поне някой дето има записвачка и чете темата ще се научи да си записва музиката на CD за 50-60 ст.

    <div align="right">Originally posted by Xenter*-*15/05/2004*:* 00:26:11</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Ти да не мислиш, че всичките дискове, които съм записал съм ги записвал на моя си записвачка?Ако бях чакал да си купя собствена щях много да съжалявам защото преди два месеца и на мен ми замина един хард само че 40гб.А при положение, че казваш, че диска е бил повреден е било нормално да ти се скапе, не мислиш ли?

    А относно хард дисковете мога да ти кажа, че това напоследък е една от най-дефектиращите части в компютрите като цяло-не знам наще фирми смотани ли внасят или всички са такива.....

    Относно психологията-добра идея е- мога да изкарам второ висше и да правя пари от сеанси[:D]

    Звездичките честно да ти кажа и аз не знам кой и защо ги дава, но бих ти казал да не ги гледаш тях и да съдиш човек колко знае от броя на звездичките или постовете, които има.......

    Айде остани си със здраве и събирай пари за писачка[:D]

  12. Member
    Тук е от
    Sep 2002
    Живее в
    Варна
    Мнения
    781
    #10

    HDD помощ wanted!

    По-кротко ще заключат темата и човека какво ще прави.Недейте му пречете

  13. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2003
    Мнения
    775
    #11

    HDD помощ wanted!

    от поста ти не става ясно какво е сегашното състояние на диска:



    дрънчи, но работи, или дрънчи, но не се разпознава, или дрънчи, но дава съобщение от рода на "disk access error", или....?



    защото,

    ако "дрънчи и работи" - все още имаш време да си запишеш ценната информация.



    ако не работи, но дрънчи - има методи с вероятност около 30% да бъде пуснат за последно, колкото да се копира инфото.



    по въпроса как да спре да дрънчи, мога да ти кажа, че на теория може да се поправи, но на практика едва ли ще може.



    освен, ако нямаш необходимите части, инструменти и условия да му смениш лагерите и там другия останал чарколяк по него.




  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    495
    #12

    HDD помощ wanted!

    offtopic// SHAVO- иаместваш темата не мислиш ли. Все пак ти беше човека преди няколко месеца дето "плачеше" във форума от твоя ХАРД, да не говорим че той беше здрав до преди това. Така че мисля нямаш право да пишеш такива безмислени постове като този по-отгоре. Никой никога не си иска да му се прецака ХДД-то!!



    МR. TECHNO най-добре може да се погрижи за този хард. Това е моето мнение!!Но ако наистина дрънчи харда, значи проблема е по-скоро механически. Т.Е. без отваряне няма да мине!!




  16. Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    182
    #13

    HDD помощ wanted!

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">offtopic// SHAVO- иаместваш темата не мислиш ли. Все пак ти беше човека преди няколко месеца дето "плачеше" във форума от твоя ХАРД, да не говорим че той беше здрав до преди това. Така че мисля нямаш право да пишеш такива безмислени постове като този по-отгоре. Никой никога не си иска да му се прецака ХДД-то!!

    <div align="right">Originally posted by g_velev*-*15/05/2004*:* 09:33:54</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Точна заради това, че си беше здрав харда нямаше как да знам, че ще се прецака-а човека много ясно казва, че е знаел, че харда му е ПОВРЕДЕН и въпреки това е записал ценна информация на него.



    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

    Но ако наистина дрънчи харда, значи проблема е по-скоро механически. Т.Е. без отваряне няма да мине!!

    <div align="right">Originally posted by g_velev*-*15/05/2004*:* 09:33:54</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Е тука вече се изказа неподготвен......

  17. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    24
    #14

    HDD помощ wanted!

    Смятам,че след всчико това дето се изписа съм длъжен да ви кажа какво стана с въпросния диск.Викнах няколко приятеля на помощ,за да видим какво може да се направи(събираме се само по уикендите,защото те хората се учат по разните крайща на страната) и така се случи,че и единия вика,ами чакай малко,аз знам кого да питаме и питахме един образ дето завършил в Гемания("компютърно инжинерство") и сега бачка там. Сложихме харда пак, той пак си затрака и оня вика:"Сори мой човек,главата е".Това значело,че за нищо повече не става тоя диск и по-добре да съм си го пазел за части.А да не съм се притеснявал,той щял да ми запише музиката за нула време,тъй като си бил платил за 1 месец докато е тук в БГ наета линия,"щото иначе се тормозел".Аз естествено съм му благодарен,но едно ми остана в главата и реших да го споделя с вас-правете,струвайте ама който може и иска-да отива да прави "Оурота"(така им вика на евротата).Много е напред с материал.А казва,че сравнен с програмистите,които завършват в България бил много зян.А там е някъв....всезнаещ.



    П.С.Радвам се,че темата завърши цивилизовано.С никого никога не съм искал да се карам,но ако някой ми се прави на интересен и аз не се давам.Сигурно Shavo като завърши ще ни обясни на всички защо така става. []

    П.С. ver. 2.0

    ПОУКА!

    НИКОГА НЕ СИ ЗАПИСВАЙТЕ МУЗИКАТА НА ПОДАРЕНИ СКАПАНИ QUANTUM ХАРДОВЕ,ОСВЕН АКО НЯМАТЕ ПОЗНАТИ ГЪЗАРИ С НАЕТА ЛИНИЯ 200kb/sec.А,и по възможност си купете записвачка.

    П.С. ver 3.0 Ако не ме изритат сега,друг пат няма да е [:P]

    Благодаря на всички,които се включиха и искаха да помогнат.Не мога да разбера защо съм със звездички,не смятам,че съм ги заслужил,все още [8D].


Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. NFS most wanted
    От ilhanbg във форум ИГРИ
    Отговори: 4
    Последно: 16-01-10, 19:53
  2. Need for Speed™ Most Wanted
    От kasis във форум ИГРИ
    Отговори: 3
    Последно: 29-09-06, 06:15
  3. Как завършва Need for Speed Most Wanted?
    От dP във форум ИГРИ
    Отговори: 9
    Последно: 18-06-06, 10:59
  4. Need for Speed - Most Wanted
    От LUDIA във форум ИГРИ
    Отговори: 4
    Последно: 27-05-05, 11:46
  5. backup software wanted
    От Pav4o във форум Windows
    Отговори: 4
    Последно: 19-04-02, 15:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе