понеже не ми се рови в нета 2-3 часа - кажете, ако имате впечатления какъв монитор да взема - виждам, че цените им са горе-долу еднакви, но явно технологиите се различават...
както ти каза @Star Warrior TFT е технология в LCD дисплея
Съвет
ако ще вземаш нещо , да е реномирана марка , да има добра норма на допуск на изгорели пиксели ( питаш ги колко пиксела на квадратен сантиметър е нормата , над която се връща дисплея като дефектен - тоест ако имаш 2 изгорели пиксела - няма да ти признаят гаранция - трябва да са максимум 5-6 на квадратен сантиметър )
Второ - колко е контраста - 450 :1 е добра , но е за 17 " и за добри 15"
Но няма как да ти отговоря по друг начин! Това е отговорът на твоя въпрос. Mr.TECHNO също ти го каза. Ти всъщност попита каква е разликата между DDR и RAM.....
<div align="right">Originally posted by smarty*-*14/06/2004*:* 16:33:10</div id="right">
[/quote]
DEAL![]
Освен марките, които ти е препоръчал Mr.TECHNO, погледни също така EIZO и iiyama. Последните ги внасят Comel Soft. За EIZO освен, че са много добри като монитори, знам че имат 5 години гаранция и допустимите мъртви пиксели са 0.
Аз ползвам Самсунг 172Х от половин година. Има 0 мъртви пиксели и до сега забележки по качеството нямам. Работи в режим 1280x1024, вярно е, че са малко ситни иконките и надписите, но се свиква.
Аз съм със 17"LG L1710S и съм много доволен от него, закъснениет о му е 16ms, сигурно си запознат с този модел. Погледни и 17" BENQ - те също не са за подценяване
iiyama - съкс, никва iiyama, който не е ползвал ги хвали, който вече има такъв монитор, се съмнявам да ти каже добра дума. Всъщност, марката iiyama се слави с невероятните си монитори и наистина е така, поне тези които аз лично видях и "ползвах" в Германия. "Българските" iiyama са мноооооооого далече от истината, само дето незнам защо ...
Eizo - ммммдамм, хубави монитори, ама barnie - чак пък толкоз
Аз бих си купил Сони или Eizo. - про сериите, другото е ламерия
Кайсо, каво против имаш IIyama. В офиса бачкам на такъв нямам никакви забележки, вярно купен е от Германия, но мисля че тази фирма няма производство за источна европа