Резултати от 1 до 8 от общо 8

Трябва ли да си изключвам UPSа?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Member
  Тук е от
  Oct 2003
  Мнения
  281
  #1

  Трябва ли да си изключвам UPSа?

  UPSа ми е Smart-UPS APC 620  1. Трябва ли да го изключвам нощем, когато изключвам и РСто?

  2. Трябва ли да го изключвам, когато РСто няма да се ползува по-дълго време няколко дни?

  3. Самия UPS когато му изключа копчето on/off да го изключвам ли и от мрежата?  4. Има една малка подробност, монитора също е включен в него(естествено[]), когато изключвам РСто, а UPSa е включен релето на монитора бачка, ако всяка нощ изкл. UPSa това не е ли вредно за релето постоянно да го вкл. и изкл.?


 2.  
   
 3. Member
  Тук е от
  Jun 2003
  Мнения
  378
  #2

  Трябва ли да си изключвам UPSа?

  Да си стои включено устройството, нали това му е работата... По твоя преценка можеш да го изключваш от мрежата, ако няма да ползваш компютъра през това време. Ще спестиш някой друг миливат/час []  P.S. Кое е това реле на монитора?!

 4. Senior Member
  Тук е от
  Dec 2003
  Мнения
  2,042
  #3

  Трябва ли да си изключвам UPSа?

  Поне 1 път в месеца е добре да се разрежда батерията докрай.Иначе не работи пълноценно.Особено ако е Никел кадмиева батерия.Напоследък в литературата се посочва същото и за батерии Никел/металхидрит.

 5. Junior Member
  Тук е от
  Oct 2003
  Мнения
  117
  #4

  Трябва ли да си изключвам UPSа?

  <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Поне 1 път в месеца е добре да се разрежда батерията докрай.Иначе не работи пълноценно.Особено ако е Никел кадмиева батерия.Напоследък в литературата се посочва същото и за батерии Никел/металхидрит.  <div align="right">Originally posted by kris11*-*19/08/2004*:* 19:47:51</div id="right">

  </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">  Ти нещо добре ли си? Да не си си падал на главата скоро? Или да са те удряли по нея????  Батериите в UPS-ите са оловно-кисели, специално пригодени за постоянен подзаряд и не се нуждаят от никакви по-специални грижи - за тях има предвидена специална електроника, която се занимава с тях (при добрите UPS-и).

  "Разреждане" (< 1%) може да се нарече теста на батериите, когато UPS-а преминава на батерии (въпреки наличието на захранване по мрежата), за да провери годността на батериите (капацитета им) и своевременно да уведоми за необходимостта от тяхната замяна.  UPS-а няма никакъв проблем (даже е препоръчително) да стои постоянно включен - по този начин се поддържа заряда на батерията. Ако няма да се ползва дълго време (2-3 седмици и повече), тогава може да бъде изключен от мрежата (от кабела), но преди това трябва да бъдат добре заредени батериите му (70 - 80 % поне). При транспортиране за някои модели се изисква изключване на батериите от останалата електроника - това се прави или чрез специален ключ, или чрез изваждане на специалния кабел, свързващ батериите с другата част.

  За монитора няма никакъв проблем - съвременните монитори са предвидени да стоят на stand-by, при липса на видео сигнал, при което консумацията им е нищожна.

 6. Member
  Тук е от
  Oct 2003
  Мнения
  281
  #5

  Трябва ли да си изключвам UPSа?

  <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">P.S. Кое е това реле на монитора?!</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">  Това, което чака видео сигнал за да извади монитора от стенбай и да го включи към нормален режим.  Благодаря на всички за постовете []

 7. Senior Member Аватара на ru-boy
  Тук е от
  Jan 2000
  Мнения
  4,531
  #6

  Трябва ли да си изключвам UPSа?

  Работата на UPS-а е да седи включен постоянно. И както се каза по-горе това не вреди на монитора, защото почти всички съвременни монитори са енергоспестяващи по стандарт. Моето мнение е, че дори и компютъра трябва да седи включен постоянно, а когато не се ползва да се хибернира, а не да се изключва. Доказано е, че това удължава живота му и безпроблемната работа с него. Защо е така сега няма да обяснявам, приемете го на доверие.

 8.  
   
 9. Member
  Тук е от
  Oct 2003
  Мнения
  281
  #7

  Трябва ли да си изключвам UPSа?

  <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Моето мнение е, че дори и компютъра трябва да седи включен постоянно, а когато не се ползва да се хибернира, а не да се изключва. Доказано е, че това удължава живота му и безпроблемната работа с него. </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">  Да напълно съм съгласен с това, знам и причините [] Имах обаче проблеми със стабилността и затова се принудих да го гася нощем (пусках и тема тук...) в крайна сметка ми гръмна захранването (само то слава богу []), та сега новото захранване е още в процес на изпитания.

  Основния ми въпрос беше именно за амортизацията на батерийте. Мисля, че намерих отговорите, които търсех [8)]

  Благодаря на всички!

 10. Senior Member
  Тук е от
  Dec 2003
  Мнения
  2,042
  #8

  Трябва ли да си изключвам UPSа?

  Ти нещо добре ли си? Да не си си падал на главата скоро? Или да са те удряли по нея????  Батериите в UPS-ите са оловно-кисели, специално пригодени за постоянен подзаряд и не се нуждаят от никакви по-специални  Първо недей обижда и второ ти , ако не си виждал не означава ,че няма. По старите модели са точно с такива.Сменях наскоро на 1 приятел и купувах от "Германос " акумулатори 12V 3 и 6 Амперчаса.Забравих каква марка бяха UPS те но са от 2000 или 2001г и оргиналните акумулатори са NiCd

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

 1. Да изключвам ли климатика?
  От corsa16v във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
  Отговори: 4
  Последно: 06-12-10, 11:56
 2. Ако навън не е жега да изключвам ли климата?
  От valerko във форум Всичко за климатиците
  Отговори: 3
  Последно: 30-06-10, 19:06
 3. Трябва ли...
  От IBANEZ_ във форум Дъра-Бъра
  Отговори: 6
  Последно: 12-09-03, 12:29

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе