Интересува ме комбинацията на ключетата за кирилица!
ако някой има идея моля да ми помогне!
Благодаря предварително
П. С. Приемам всякакви идеи! [:D]
Интересува ме комбинацията на ключетата за кирилица!
Благодаря предварително
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Интересува ме комбинацията на ключетата за кирилица!
Благодаря предварително
<div align="right">Originally posted by lord_ice - 13/09/2004 : 15:09:08</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Има два варианта:
1. принтера да е кирилизиран хардуерно, но тогава нямаше да питаш.
2. принтера да се кирилизира софтуерно. Става с програмата shinwa.exe. Стартира се преди печат и това е. Тук става въпрос за чист ДОС. За емулиран ДОС (т.е. през уиндоус) са ти е нужни комплекта от
4 фала и се кирилизира с команда bul.
--------
Ключетата не ги пипай, защото ще объркаш печата или под ДОС и/или под уиндоус/ и/или и двете. Ако решиш да експериментираш не забравяй да си запишеш първоначалното състояние на микропревключвателя.
Благодаря ти ru-boy
наистина за чист ДОС става дума, говорих с един приятел от Стемо и той ми каза, че друг вариант нямало. Ако имаш това .exe би ли ми го пратил на е-майла?
Ако искаш може да го обсъдим и он-лайн ще съм ти много задължен.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Благодаря ти ru-boy
наистина за чист ДОС става дума, говорих с един приятел от Стемо и той ми каза, че друг вариант нямало. Ако имаш това .exe би ли ми го пратил на е-майла?
Ако искаш може да го обсъдим и он-лайн ще съм ти много задължен.
<div align="right">Originally posted by lord_ice*-*13/09/2004*:* 15:57:11</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ако случайно още не си получил драйвера от ru-boy, можеш да си го дръпнеш от http://raid.warezbg.com/tmp/
Star LC-15 е принтер, който няма никакви проблеми с печат на кирилица под DOS - просто трябва да се зареди кирилизиращ драйвер - не помня кой точно, май ставаше със всичките/bds.com, cyrdrv.com, vd.com/ - няма нужда от никакви допълнителни програми.
за всеки случай пусни един селфтест на принтера - ще разпечата всички символи, които може - в това число и кирилските характери
добавено:
понеже питаш за ключетата - ето ти работещ линк за упътването:
http://www.star-m.jp/eng/service/usermanual/lc15um.pdf
успех!
Благодаря на всички за съдействието. Много съм Ви задължен. Отивам да пробвам програмката.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Благодаря на всички за съдействието. Много съм Ви задължен. Отивам да пробвам програмката.
<div align="right">Originally posted by lord_ice - 14/09/2004 : 1123</div id="right">
Ако не се оправиш, пиши. Ще ти UpLoad-на и другата програма.
Аз лично имам няколко ЛС15 и си печатат перфектно на кирилица под ДОС с ВDS.com примерно.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Аз лично имам няколко ЛС15 и си печатат перфектно на кирилица под ДОС с ВDS.com примерно.
<div align="right">Originally posted by VanDan - 14/09/2004 : 19:44:43</div id="right">
Докторе, ако принтерите ти са кирилизирани хардуерно е възможно да печаташ с ВDS.com, защото ВDS.com, няма общо с принтера, а с кирилицата на екрана, така да се каже.
Но ако принтерите ти се кирилизират софтуерно, ВDS.com няма да ти е от полза за принтерите, а за екрана. В случая търсения ефект е кирилизирането на принтерите, а екрана е друга тема.
То това е ясно на всеки. Но аз имах в предвид, че всичките ЛС-15, които имам са хардуерно кирилизирани. Отделно ми се въртеше из старите компове по мрежата едно файлче ЛС-15.сом, което имаше май връзка с кирилизацията. И Шинва файла имам, но никога не ми се е налагало да го използвам.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">То това е ясно на всеки. Но аз имах в предвид, че всичките ЛС-15, които имам са хардуерно кирилизирани. Отделно ми се въртеше из старите компове по мрежата едно файлче ЛС-15.сом, което имаше май връзка с кирилизацията. И Шинва файла имам, но никога не ми се е налагало да го използвам.
<div align="right">Originally posted by VanDan - 15/09/2004 : 14:38:40</div id="right">
Наистина повечето Star LC 15/20 са хардуерно кирилизирани, но тези дето са втора ръка от вънка не са.