Помогнете ми в избора на комбайн (принтер скенер и копир в едно)
не съм си харесал нищо за сега.
Благодаря ви
Помогнете ми в избора на комбайн (принтер скенер и копир в едно)
не съм си харесал нищо за сега.
Благодаря ви
Бих те посъветвал да си помислиш сериозно преди да си купиш такова устройство. От моите наблюдения, който си е купил такова нещо е оставал в последствие недоволен.
Засега имам неколкодневни наблюдения върху hp OfficeJet 5510 (комбиниран принтер/копир/скенер/факс).
- Качеството на скенера, копира и принтера е добро, на факса - малко бледо.
- Относително бавен е (една страничка се копира 20-25 сек).
- Копието е с висока себестойност (около 0.08-0.09 лв.).
- Факсът като че ли не може да се настрои да отговаря автоматично (или поне все още не съм намерил описание в документацията как става това).
- Софтуерът изисква 100 МВ за базова инсталация (само драйвери) и 1,000 МВ за пълна инсталация - bloatware.
+ Тихо работи и има листоподаващ механизъм за 20 страници, за да не отваряш капака на копира като ненормален.
+ Идва с два комплекта лицеви панели с английски и руски надписи - благословия за тези потребители, които недолюбват английския.
+ Поддържа мащабиране на копието.
+ Интерфейсът на устройството е удобен.
Като цяло устройството ми хареса, но още е твърде рано да се види колко добре ще се справи с джелатското отношение в офиса. Иначе споделям мнението на ru-boy за полифункционалните устройства, но все пак мисля, че една такава машинка има своето място.
Цена: около 380 лв. с включен ДДС в магазина на Стемо.
Благодаря ви за бързите отговори но все пак искам да чуя още мнения![]()
Съвет на експерт в областа[8D](сори за нескромността но е факт)
-Ако наистина си решил да взимаш подобно нещо грабвай Канон,или Тошиба Е-студио:другото е по техен лиценз много некачествено направено
-Имай в предвид че разбие ли се нещо от машинката оставаш временно без всичко,докато се ремонтира.
-при 90% от моделите принтера и скенера са GDI,тоест полусофтуерни,и драйверите са им суперкалпави
-внимателно чето в офертите,почетето от жизнено важните неща в тия машинки са опции
-ниските9ефтините модели)са дървени масово,китайски,скъпите са мейд ин франсе[8D],и е просто удоволствие да се работи с тях
-задължително се снабди със сервиз мануал,поддръжката им е скъпа,а повечето им грешки са чисто софтуерни,кодови,лесно се отстраняват и не са по гаранция
Ако те интересува по подробно инфо пиши на мейла
Още един глас за Канон! Ползвам от почти 2 години Canon Multipass C70. Без забележки. Издържа на нормалното натоварване в малък офис.