Оказва се, че съм изостанал от модните тенденции при принтерите и съм в пълно неведение...
Привършва ми мастилото на старият верен Canon MP 150. Покрай детето се налага да принтирам... да кажем 40-50 страници на месец. В почти всички случаи черно-бялото е достатъчно. но... не е лошо да може и цветничко.
С канончето, черно мастило за към 300 страници струва безумните 50-ина лв, цветната пак за толкоз страници е 65лв...
Не печатам много, но скъпите мастила ме дразнят и се замислям за по-новичко устройство.
Имайте предвид, че не печатам много и дайте моля съвет:
1. Да си остана с канончето и да продължа да си купувам скъпи консумативи, защото печатам малко?
2. Да взема друго мастилено плюещо, което е с чувствително по-евтини конумативи? Има ли относително евтини като консуматив мастилени устройства?
3. Черно бяло лазерно - това, ясно, че е най-удачно, но губя цветовете, не че много са ми дотрябвали, мога да го преглътна... Дайте идеи за хубави, евтини модели, с евтини тонери?
4. Цветно лазерно... това май не е за мен с малкото печат и неособено голямата необходимост от цветен печат... Цветните тонери освен това са скъпи, освен, че самото устройство е скъпо...
Изисквания ако се сменя:
1 задължително със скенер
2. Компактни размери
3. Добре е да има тавичка за хартия, вградена в него - канончето няма и трябва всеки път да му мушкам отгоре листа преди печат, което не е особено удобно предвид разположението му. Вярно е, че тавичката увеличава размерите, но.. разчитам на вас - хем компактно, хем с тавичка
4. Напълно автоматичен двустранен печат би било уникално удобно за разпечатване на задачи...