От около седмица и нещо разглеждам LCD панели - основно 17". Ходих тук там по магазини да ги видя реално, изчетох каквото имаше за изчитане относно технологии, спрях се на 17" за домашна употреба - филми, някакви игри, офис приложения, изображения.
Няма да обяснявам какво съм чел, кой бил незнам си какъв пък друг и т.н.
Това което исках са преки впечатления.
Взех от едни приятели за два дни 15" Fujitsu-Siemens 25ms... не ме очарова никак, на всичкото отгоре му задействах автоматичната калибровка и всичко стана на.... ъъъ...
Понастроих нещо на око, както и да е - върнах им го.
После обиколих офисите на разни познати и също не останах очарован. LG 15" много зле с цветовете, Benq нещо куцаше и там. Преди два дни ми казаха, че да дошли едно 17" SONY и 17" Fujitsu-Siemens и двата нови модела... на всички до този момент матриците бяха по технологията TN+Film все още масовата технология.
Какво видях... !?
Това което видях и което бих искал да споделите и Вие които имате LCD панели хич не ми хареса!
Използвах тази чудесно написана програма << http://tfttest.fromru.com/ >> програмата е най-горе (tfttest.zip) и в теста за градиента на сивото нещата бяха катастрофални.... SONY-то имаше 100% черно което е супер за неговата технология, но ниските тонове на сивото бяха в син и зелен отенък на места... Siemens-а пък имаше по-равномерна палитра но нямаше 100% черно, а беше в зелено....
Първия Siemens 15" ... отново го пуснах с тази програма, настроих го перфектно и се оказа че има НЕВЕРОЯТНА матрица... изображението изглеждаше така сякаш си пред CRT монитор....
Бихте ли си разгледали LCD панелите с тази програма и да споделите ? ... дали е 15", 17", 19" ... модела ако може и теста с градиента на сивото (Тест ступенчатого градиента цвета - май е петия), дали има рязка граница или е слята, къде се променя сивото (при тъмните, стелите, средата). Ако има и други интересни неща и отклонения също ще е интересно да споделите.
Всички тествани от мен панели бяха с аналогов сигнал.
а аз продължавам да си търся панел....