Подмамени от "блясъка на славата и бързите пари", напоследък пазарът се "заля" от книжни издания, които вече всяка седмица включват и по един DVD-филм. Началото на всичко това сложи списанието "DVD Mania" (бях писал за него още в началото на годината), но неговата цена вече изглежда някак си... непоносимо висока (за средностатистическият българин, разбира се) - 5.99 лв.
Конкуpенцията стана жестока и от това печелим ние - клиентите. Навярно знаете, че колекцията на съботният "Стандарт" вече наброява 16 броя DVD-филми - и то на цена от... само 2.50 лв! За тези пари получавате: 64 страничен вестник + списание "За хората" + (естествено) подарък: DVD-филм.
Другите издания спряха да се ослушват и веднага поеха трайна инициатива - да включат и те DVD-филм в петъчните (съботните или специалните) си издания. Такива са жълтият в-к "Уикенд", който (за наше добро) пусна колекция с "Титаничните актьори в киното". Последният засега филм № 5 е "Копланд" с добре известните Сталоун, ДеНиро, Кайтел, Лиота, Патрик, Рапапорт и др. Ще се поболея, че изпуснах предният брой с "Английският пациент" - не съм го гледал все още - не ме пребивайте . Та, цената на "Уикенд"-а е също 2.50 лв., включваща: тлъст вестник + над 50-странично списанийце с тв- и сателитни програми + подарък: филма. От тази поредица се очакват още доста филми с ДеНиро, а и с Пачино също, по-нататък.
Този четвъртък (който вече мина, де), вестник "Шоу" (май, че беше бивш "Шок") пусна единственият засега (от тези, на които съм попадал) двуслоен DVD-носител (около 7.5 GB беше 'инфото' в него долу-горе) с цели 2 филма! Отново за 2.50 лв. Очакват се филми и в следващите му броеве...
Сумата от 2.50 лв. засега остава доста добра (и приятна) цена, при която се получава лицензиран DVD-филм, с картонена, но приятно оформена обложка. Вярно, не всички филми са хубави, но има такива, които определено не са за пропускане и е просто задължително да красят колекцията на всеки заклет киноман. Аз вече пропуснах няколко такива, да се е.. таковам в цензурата! :knuppel2:
Засега само филмите, които идват с последните два гореописани вестника са без никакви (дори и кратки, но досадни) реклами! Слагаш диска, натискаш "Play" и филмът започва. Супер, нали?
Техническите спецификации са различни, но ми направи впечатление, че макар и на еднослоен DVD-диск, филмът "Копланд" включваше и озвучаване на френски, освен стандартният английски.
Ами това е.
Очаквам вашите мнения по темата.