Резултати от 1 до 6 от общо 6

Отново за DVD-филмите...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #1

    Отново за DVD-филмите...

    Подмамени от "блясъка на славата и бързите пари", напоследък пазарът се "заля" от книжни издания, които вече всяка седмица включват и по един DVD-филм. Началото на всичко това сложи списанието "DVD Mania" (бях писал за него още в началото на годината), но неговата цена вече изглежда някак си... непоносимо висока (за средностатистическият българин, разбира се) - 5.99 лв.

    Конкуpенцията стана жестока и от това печелим ние - клиентите. Навярно знаете, че колекцията на съботният "Стандарт" вече наброява 16 броя DVD-филми - и то на цена от... само 2.50 лв! За тези пари получавате: 64 страничен вестник + списание "За хората" + (естествено) подарък: DVD-филм.

    Другите издания спряха да се ослушват и веднага поеха трайна инициатива - да включат и те DVD-филм в петъчните (съботните или специалните) си издания. Такива са жълтият в-к "Уикенд", който (за наше добро) пусна колекция с "Титаничните актьори в киното". Последният засега филм № 5 е "Копланд" с добре известните Сталоун, ДеНиро, Кайтел, Лиота, Патрик, Рапапорт и др. Ще се поболея, че изпуснах предният брой с "Английският пациент" - не съм го гледал все още - не ме пребивайте . Та, цената на "Уикенд"-а е също 2.50 лв., включваща: тлъст вестник + над 50-странично списанийце с тв- и сателитни програми + подарък: филма. От тази поредица се очакват още доста филми с ДеНиро, а и с Пачино също, по-нататък.

    Този четвъртък (който вече мина, де), вестник "Шоу" (май, че беше бивш "Шок") пусна единственият засега (от тези, на които съм попадал) двуслоен DVD-носител (около 7.5 GB беше 'инфото' в него долу-горе) с цели 2 филма! Отново за 2.50 лв. Очакват се филми и в следващите му броеве...

    Сумата от 2.50 лв. засега остава доста добра (и приятна) цена, при която се получава лицензиран DVD-филм, с картонена, но приятно оформена обложка. Вярно, не всички филми са хубави, но има такива, които определено не са за пропускане и е просто задължително да красят колекцията на всеки заклет киноман. Аз вече пропуснах няколко такива, да се е.. таковам в цензурата! :knuppel2:

    Засега само филмите, които идват с последните два гореописани вестника са без никакви (дори и кратки, но досадни) реклами! Слагаш диска, натискаш "Play" и филмът започва. Супер, нали?

    Техническите спецификации са различни, но ми направи впечатление, че макар и на еднослоен DVD-диск, филмът "Копланд" включваше и озвучаване на френски, освен стандартният английски.

    Ами това е.
    Очаквам вашите мнения по темата.

  2.  
     
  3. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #2

    Re: Отново за DVD-филмите...

    Мнението ми - - Винаги е по-добре 1% от хиляда, отколкото 100% от нищо....Мисля, че беше еврейска поговорка.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    100
    #3

    Re: Отново за DVD-филмите...

    "Английският пациент" е може би най-качественният филм от излизалите досега "бонус" филмчета.В Стандарт най-силен беше "Апокалипсис сега" ,но пациента си ми е от любимите само да не беше приложение на този жълт вестник,но явно благодарение на тиража си успяват да вкарат подобни бонуси.Като се сетя преди време "24 часа" какъв шум вдигна за безплатното ДВД с "Опасен чар" ,а сега жълтурките тихо пускат цели колекции.

  5. Member
    Тук е от
    Feb 2001
    Мнения
    781
    #4

    Re: Отново за DVD-филмите...

    Много хубава идея, крайно време беше някой да се сети и за нас :-)
    Е, аз леко забравям и имам само няколко бройки, но ще гледам да пообиколя будките...
    Моето мнение, е, че си струва, особено на тази цена да се взимат и да се попълва колекцията.


    BTW, интересна поговорка, Pat

  6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #5

    Re: Отново за DVD-филмите...

    darkrose, с "пообикаляне" на будките няма да стане* . без позната вестникарка, която да ти ги запазва не става (поне във варна)

    моето лично мнение е, че и 2.50 са висока цена, особено за стари неща с авторски права по $1000. а и "имането на dvd" за мен не е кой знае какво, като се има предвид, и че на някои качеството не е идеално. кой каквото ще да приказва, но "long live divx"*

  7. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #6

    Re: Отново за DVD-филмите...

    Мда, FearMe, има такива с лошо качество. Но има и някои с добро качество (доста добро, бих казал). И тъй като повечето от тях са "семейни", качеството не е чак от такова значение. Концептуално въпросът ми е насочен, че за 2.50 лв. получаваш филм с авторски права, лицензиран за територията на България, което си е един своеобразен "рекорд" за нашата държава. При положение, че много от цените ни са изравнени със Запада, не мисля, че там ще продават филми по 1 долар парчето. И то такива като "Английският пациент", например. Просто е под достойнството им да се "подценяват" така. Мое мнение.



    P.S. DarkRose, не е проблем да си запазваш изданията в някоя близка будка. Аз така правя (без позната вестникарка, но ако си поръчваш често - ще станете първи приятели, гарантирам) и снабдяването ми засега е безпроблемно. Естествено, не купувам всичко, просто си избирам... тъй де... въпрос на избор!


  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Започва ерата на 3D филмите
    От IvO™ във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 22
    Последно: 29-01-12, 21:09
  2. Въпрос за Blu-ray филмите
    От Frost във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 0
    Последно: 26-06-08, 18:26
  3. проблем с филмите
    От div4o999 във форум Windows
    Отговори: 6
    Последно: 16-07-04, 18:18
  4. Как се превеждат на български филмите:
    От pdjambov във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 1
    Последно: 11-01-04, 20:17
  5. Забиват ми филмите, HELP!!!
    От Shmier във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 3
    Последно: 24-11-03, 01:52

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе