Резултати от 1 до 3 от общо 3

USB плъхове с W2K и Wme

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Member
  Тук е от
  Dec 2000
  Мнения
  347
  #1

  USB плъхове с W2K и Wme

  Ако някой го интересува темата, мога да споделя опит за поведението на WinMe и Win2K с USB плъх.
 2.  
   
 3. Super Moderator Аватара на FearMe
  Тук е от
  Jan 2001
  Мнения
  17,616
  #2

  USB плъхове с W2K и Wme

  да си призная не ми беше хрумнала подобна тема, но пък от друга страна миналата неделя се сблъсках точно с подобен проблем. на usb mouse под win me в diablo2 мишката не само реагира бавно, а има и ускорение - ужас ! а в win си работи добре. сложихме com1 мишка - няма проблем => ? това се случва на duron 700, така че проблемът не е от слаба машина. аз diablo-то го спрях преди 3 месеца :-( и не си спомням въобще можеше ли да се настройва мишката.
 4. Member
  Тук е от
  Dec 2000
  Мнения
  347
  #3

  USB плъхове с W2K и Wme

  Не знам колко от вас притежават такива плъхове, но поне аз имам от 2 години Logitech MouseMan Wheel с PS2/USB интерфейс. Досега съм я използвал само с ps2, но тези дни реших да пробвам как работи и USB-то.  Win2000: при инсталацията в момента, в който се появи GUI-то имаше и управляем миши курсор. Т.е. никакви проблеми и идеална поддръжка. В safe mode с VGA драйвер също работи, другите safe mode не съм ги пробвал и се надявам никога да не ми се случи . Стъпката на движението е много детайлна, а това е важно за хора занимаващи се с графична работа (като мен). Е няма я тръпката да се променя скоростта на ps2 порта, но това да е проблема. Logitech драйверите досега не са ми създавали никакви ядове, а и без тях може да се мине. Заради тръпката изпробвах hot plug-out/in функцията на USB-то, идеално работи.  Win98/Me: Е те тука се случи голямата изненада. И с двете OS, прехвалени от MicroShit с поддръжката на USB имаше неприятни емоции. Първо, при инсталацията се наложи да използвам клавиатура, защото USB контролерът беше открит и разпознат през последните 2-3 минути. За мен и други опитни users надали това е спънка, но за хора без опит ... <img src=icon_smile_angry.gif border=0 align=middle>. Второ, в safe mode не се зарежда драйверът за USB контролера и трябваше да се наслаждавам на неподвижен курсор по средата на екрана. И ако човек си няма друга работа, започва да си спомня как се работи в GUI с клавиатура.  Win95 OSR2.1: Logitech-ските драйвери отказват да работят под тази OS с USB-то.  С Linux и BeOS още не съм експериментирал.  Под DOS нещата са ясни и без питане, че такова животно като USB няма.  Извода е ясен, най-добрият измислен досега интерфейс за плъхове е PS2, но ако се използва Win2000, спокойно може да се освободи IRQ12 (PS2 прекъсването).
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе