Резултати от 1 до 9 от общо 9

DVD-RAM

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    107
    #1

    DVD-RAM

    Приятел даде 1500 лв. зо камера Панасоник, която записва директно на DVD-RAM.

    Лошото е, че нищо освен самата камера не чете дисковете. А те си мислеха, че ще си ги гледат на DVD-то си, ама нейсе. Пробвах на всякакви компютърни DVD-та, както и на моя Philips DVP-630 (DivX плеър) - не става нищо.



    Въпросът ми еима ли нещо, което не знам, и все пак това чудо да може да се гледа поне на компютър. пък ще го конвертираме и за нормално ДВД????????

  2.  
     
  3. Yes
    Yes е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Мнения
    28
    #2

    DVD-RAM

    Виж ДВД рам е един от всички известни двд формати той се чете от устройства който имам сертификат MULTIREAD2 с други думи записвачките на LG да четат и работя с такъв тип носители

  4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    107
    #3

    DVD-RAM

    В къщи имам и ДВД-записвачка LG и не прочете диска.

  5. Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    442
    #4

    DVD-RAM

    LG GSA-4160B чете формата, ама досега не съм открила дали вече има внос, за съжаление.


  6. Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    295
    #5

    DVD-RAM

    Една камара устройства на пазара четат DVD-RAM. Не мисля че това е проблема, Устройството казва ли че диска е празен или че няма диск. DVD-RAM в случея ти е физически носител. Персоналният ти компютър с независимо от операционната система очаква на този диск да има някаква файлова система която разпознава DVD-R дисковете писани на писачка като файлова система не се различават от никое CD и в двата случея е CDFS освен ако не си правиш п оспецифични дискове. Ако не познава файловата таблица ще изреве че няма диск Проверете в документацията дали няма подробности за записа

  7. Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    442
    #6

    DVD-RAM

    PPechev, би ли написал моделът на камерата?



    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Една камара устройства на пазара четат DVD-RAM. Не мисля че това е проблема

    <div align="right">Originally posted by Tyan*-*21/10/2004*:* 18:20:30</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Tyan, чак пък камара? []

    Аз продължавам да си мисля, че проблемът е точно в това, че четящите устройства не поддържат формата, ще ми е интересно да разберем истината.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    242
    #7

    Re: DVD-RAM

    Всички нови DVD писачки на LG и Hitachi (HL) четат и записват формата(Имам от първите модели на устройството който дойде в кутията с DVD-RAM диск на Maxell). Други подръжници са Samsung и Toshiba които имат съвместно предприятие за оптични устройства. До скоро техните устройства само четяха , а сега дори мисля че записват.От страна на подръжниците , DVD- устройствата от новите серии на Panasonic за домашни плеъри имат изписано като екстра DVD-RAM Compatible. За сега от тези фирми може да очаквате подръжка на формата . За другите не знам. С тия войни на форматитет губим само ние потребителите. Иначе формата е много добър за архивилане. Подръжниците му твърдят, че издържал до 10 000 презаписвания докато DVD-RW/+RW издържа до 1000. Самия DVD-RAM диск е с много интерестна структура на покритието върху което пише. НА ситни чертички. Поне при мен беше така. Единствения ми такъв диск го ползвам за архивилане и при писачките се ползва под формата InCD (може и при други подобни) и се пълни по системата Drag & Drop. Принципно от този формат има дискове с двойно лице и побират до 9 GB нещо като DVD-DL дисковете. Първите модели от този тип дискове са били в специални кутии от които не се вадели а се слагали с нея в четящото устройство точно като дискетите тип 1,44. В България по магазините съм виждал само произведени от MORRE и то едностранни дискове на цена 10 лв. Някой да е виждал другаде и на по ниски цени ?

  10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #8

    Re: DVD-RAM

    PPechev,* отива твоят човек в МЕТРО и си взима ПАНАСОНИК S-27 модела на ДВД плеъра им мисля, че е към 130 лева на него си пише ДВД-РАМ. Може и първо да пробват дали чете, ако чете както си го пише, да взима и да бяга.

  11. Senior Member Аватара на Vandal
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    https://t.me/pump_upp
    Мнения
    1,255
    #9

    Re: DVD-RAM

    Цитат Първоначално публикувано от Panzer
    Някой да е виждал другаде и на по ниски цени ?*
    В Техномаркет преди време имаше на Панасоник.
    Около 4,50лв. стуваха. Аз тогава си взех три диска и мога да ви кажа че ДВД-РАМа наистина е супер.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе