Пример - в нас имам PII Klamath - 550MHz и Celeron на 750MHz.
Celeron-a работи малко по-бавно от Klamath-a, макар, че честотата му е по-висока.
Celeron е бюджетно ориентиран процесор, орязан оттук, оттам - съответно по-бавен, но и по-евтин. Главно на този вид процесори биват лишени п повечето случаи с 1/2 от кеша от второ ниво или L2 cache.
Правилно си се ориентирал, кой е по-добрият процесор. Изобщо не се колебай и си вземи PII-350. Не очаквай все пак много от машина за $58. Освен това, като гледам какво ще правите на тоя компютър, май все пак е прекалено слабичък. За сървър иди-дойди, ама при дизайна ще се поозорите...
@Nedko
Klamath@550 е с 512 кеш и се държи съвсем като PIII-733 [] - лично съм го установил (субективно) при паралелна работа на двете машини.
abe hora kakvo chak tolkova go hvalite toq Pentium2 , ima samo poveche cache ot celerona. Choveka vi kazva che shte go polza za web server i za web design(az pod toq web design razbiram frontpage i razni takiva progs, nqma da ti e mnogo priatno za rabota ama..)
a za web server, ako shte polza linux toq celeron mu e NAPALNO dostatachno, osven ako ne go tovari mnogo s MySQL .
Az sam pusnal web server na pentium 166Mhz, 64ram. Polzam PHP+MySQL i vsichko raboti perfektno. CPU-to se tovari nad 50% samo kogato nqkoi ot eggdropite i ircd-tata na brat mi se bugne
BTW az moq sevrer go vzeh za 25lv, i v momenta uptime-a mu e 42 days, tova e zaradi nqkoi sluchaen restart inache PC-to ne e spirano ot 4-5 meseca