Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 16

Проблем с вентилатора на видео картата

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2004

Привет

Значи имам проблем с вентилатора на видео картата, купих я преди 2 седмици и от няколко дена като пусна комп-а , бръмчи яко след малко се оправя, или ако го пусна и спра няколко пъти (осхте в началото) се пооправя,

дали може нещо да се оправи ил ида я сменя картата?

може ли да ми изгори нещо ако го зарежа така ?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002

Ходи да ти сменят вентилатора поне... ако засече ще изгори

4. HD
    HD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2004

Hm, da ti kaja sas sigurnost 6te ti e po-lesno i po-barzo 6te stane ako si go smaje6. Az imah sa6tia peoblem (ako moje da se nare4e problem daje, za6toto si e ne6to normalno), samo 4e moia ventilator izdarja kam mesec moje bi i se razdranka to4no kato tvoia.

Ima6e edna temi4ka v edin forum, to4no za smazvaneto na ventilatorite, ama ne moga da se setia kade be6e (no ne be6e mai v Setcom).

Ta zna4i - moia savet e: svali ventilator4eto, razglobi go, ima edna kragla lepenka deto se otlepva, posle edno gumeno MNOGO fino prasten4e (nai-lesno stava s po-debela igla).

MNOGO E VAJNO da vnimava6 da ne skasa6 tova prasten4e, za6toto to darji smazkata da ne izliza ot miastoto si. Skasa6 li go - gore-dolu si zaguben - triabva da prisposobiava6 ot ne6to drugo, ama ne e za prepora4vane.

Posle otdelia6 rotora ot statora, t.e. perkata ot korpusa.

Taka - sega za smazkata: ima edna biala smazka za fini mehaniki, ka6esta takava, prodava se nai-4esto po magazinite za radio4asti. S neia stava, no e malko po-gasta otkolkoto triabva i ventilatora skoro 6te ti se razdranka pak.

Ne ti ia prepora4vam. tia e podhodia6ta, no z apo-golemi ventilatori - kato na zahranvaneto primerno.

Zatova moia savet e: nameri si mnogo fino tanko ma6inno maslo - naprimer ot 6evna ma6ina ili ot ma6inka za podstrigvane. Topva6 v nego edna tanka kle4ica (ili ne6to podobno) i namazva6 metalnata osi4ka na perkata (2-3 kapki sa dostata4ni), posle o6te 1-2 kapki vav legloto v korpusa (tam kadeto vliza metalnata os). Tova e. Samo gledai da ne go PREOMASLI6 mnogo, 6toto 6te stane ednaaa ......... Niakolko kapki sa dostatu4ni. Posle MNOGO VNIMATELNO sglobiava6 obratno i so gotov. Montiraneto na gumenoto prasten4e stava nai-lesno pak s pomo6ta na iglata i edna mnogo tanka otver4ica (ili puk dve igli), kato natiska6 ot dvete strani.

Tova e.

No ako ne si se zanimaval dosega s takiva raboti, i ako ne si siguren - po-dobre nedei, za6toto moje da skasa6 gumi4kata.

Nai-dobre go zanesi vav firmata da ti go smeniat (ne 4e novoto niama da e sa6toto po vsiaka veroiatnost.... ).

No smazvaneto e nai-dobre. Az i na rabota go mazah, za6toto puk savsem be6e sprial da se varti. No s masalceto spi grada i ciganite kradat :-). Ve4e baia vreme karat i ne sa se obajdali ventilatorite.

No naistina ako spre da se varti, ako ne da izgori, to moje da dovede do 4asti4na povreda na videokartata (makar 4e tia triabva da ima termo za6tita i 6te vzeme parvo da ti uvisva kompa predpolagam).

=========================

Tova e ot men, dano sam ti bil polezen. Ako be6e nablizo 6tiah da ti mazna ventilaciata, ama sega niama kak.

5. Тук е от
    Oct 2004

мерси за изчерпателния отговор HD

утре , като почивен ден , ще видя как става, акo е лесно ще се пробвам ама ако ми се види съмнително ще им звънна на тия от фирмата да я сменят.

10x

6. Member
    Тук е от
    Sep 2004

И да го смажеш и да го смениш, все ще вие на умряло. Такива са си вентилаторите - 5-6000об/мин, че и повече. Ами го свали внимателно и го скатай за гаранция евентуално. А картата си я модвай с 80мм вентилатор. Виж примери по форуите.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">мерси за изчерпателния отговор HD

утре , като почивен ден , ще видя как става, акo е лесно ще се пробвам ама ако ми се види съмнително ще им звънна на тия от фирмата да я сменят.

10x

<div align="right">Originally posted by azis*-*12/11/2004*:* 17:19:24</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Ами продавам високотемпературно масло 270 град.Ползвал съм за вентилатора на видеокартата.

8.  

9. HD
    HD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2004

Primera na Dedis za modvaneto sa6to e variant, no niama mnogo mnogo smisal, za6toto ti garantiram 4e ako se spravi6 sas smazvaneto kakto tribva 6te izkara baia vreme. Na staria si komputer kato go kupih (na staro go vzeh) eitaka vie6e, smazah ia, i ve4e kam 3 godini ne se e obajdal.

A otnosno kris11 - rabotata ne e v temperaturoustoi4ivostta, a v mazitelnite svoistva i viskoziteta na masloto!!!!!

Tam ne sa 4ak tolkova visoki temperaturite, no e vajno da e riadko i da ima dobri mazitelni svoistva.

++++++++++++++++++++++++++

A vse pak Azis - kakva e videokartata? (kato model)

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

A otnosno kris11 - rabotata ne e v temperaturoustoi4ivostta, a v mazitelnite svoistva i viskoziteta na masloto!!!!!

Tam ne sa 4ak tolkova visoki temperaturite, no e vajno da e riadko i da ima dobri mazitelni svoistva.

<div align="right">Originally posted by HD*-*13/11/2004*:* 14:16:21</div id="right">

[/quote]

Като писах имах точно това в предвид: високотемпературно,с много добри мазителни свойства за малки и финни лагери .Преди съм смазвал с масло за шевни машини,но не изкарва много.

От това масло съм доволен.А и не е менте Lubcon Германия.Лятото продавах на 2 фирми занимаващи се с лагери - и то специално за смазване на лагери на климатици

11. HD
    HD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2004

Е, при това положение, щом е с добри мазителни свойства, и щом не е гъсто (надявам се) - значи става. Последно се срабдих от механика във фирмата ни, с някакво червеникаво на цвят - много яко масло, не го знам какво е, не съм гопитал (като марка и модел).

Значи може да продадеш на Азис 100 грама

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Е, при това положение, щом е с добри мазителни свойства, и щом не е гъсто (надявам се) - значи става. Последно се срабдих от механика във фирмата ни, с някакво червеникаво на цвят - много яко масло, не го знам какво е, не съм гопитал (като марка и модел).

Значи може да продадеш на Азис 100 грама

<div align="right">Originally posted by HD*-*13/11/2004*:* 18:49:43</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Няма проблем стига да не му се изправи косата.Имам и 1 още по яко само 635 Евро за литър

13. Тук е от
    Oct 2004

Мерси за многото предложения и оферти )

да ви кажа, реших че щом е в гаранция и съм я взел преди 2 седмици, е по добре да я дам да ми я оправят , то и така стана, в събота я занесох и след 1 час си я взех , засега не бръмчи , ще видим докога

не съм толкова надълбоко с ремонт на хардваре , така 4е като й изтече гаранцията тогава ще почна да си я "ремонтирам" сам )

10х на вси4ки

п.с по тънко ми излиза да се разходя до фирмата от колкото:

"Няма проблем стига да не му се изправи косата.Имам и 1 още по яко само 635 Евро за литър", 4е верно мога да стана за подстрижка )

edit :

HD me pitashe za modela : FX 5700 LE

14.  

15. Тук е от
    Dec 2003

Ако модела на картата е на AXLE е нормално да бръмчи. Слагаш я нова и бръмчи. С малко масълце се оправя проблема.

16. Тук е от
    Oct 2004

ами да AXLE е, сещащ се защо най евтини са

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ако модела на картата е на AXLE е нормално да бръмчи. Слагаш я нова и бръмчи. С малко масълце се оправя проблема.

<div align="right">Originally posted by BUFF*-*17/11/2004*:* 21:46:53</div id="right">

Нека не забравя и маслото което му предложих, е не от 635 евро , а едно поносимо само 28,92лв лрайна цена за 400 мл.-Тurmofluid .

Използва се и в контролно измервателна апаратура

18. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Малко лични впечатления:

От няколко дена съм съм с това - http://www.a1-electronics.net/Heatsi..._VGA_Nov.shtml на видеоплатката - MSI GF Ti 4200 - в момента РС-то е толкова тихо, че шума от харда започна да ме дразни и в скоро време ще го сменям (а преди почти не се чуваше). Перките на Evercool-а са невероятно тихи - почти безшумни, освен това могат и да се изключат, тъй като същото охлаждане го има и във вариант - без перки (EVERCOOL VC-RHA/VGA COOLER).

Вземете си по едно такова и няма да ви трябва масълце [:D]

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Windows 8 - проблем с видео картата
    От brankod във форум Windows
    Отговори: 5
    Последно: 11-12-14, 14:49
  2. Ужасен проблем с видео картата
    От rusnako96 във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 3
    Последно: 01-08-13, 10:24
  3. Странен Проблем с Видео картата.
    От Angel Svalqcha във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 33
    Последно: 08-01-13, 04:18
  4. Проблем с видео картата
    От hotcool8 във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 2
    Последно: 04-05-10, 16:02
  5. проблем с видео картата
    От user25 във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 14
    Последно: 31-12-06, 00:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе