Днес си сложих едно DVD-ROM Toshiba 16 скоростно и имам чуството че Boot time на Windows XP е доста по продължителен.... Възможно ли е причината да е в DVDто и ако да как може да се оправи? Благодаря за вниманието[:D]!
Днес си сложих едно DVD-ROM Toshiba 16 скоростно и имам чуството че Boot time на Windows XP е доста по продължителен.... Възможно ли е причината да е в DVDто и ако да как може да се оправи? Благодаря за вниманието[:D]!
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Днес си сложих едно DVD-ROM Toshiba 16 скоростно и имам чуството че Boot time на Windows XP е доста по продължителен.... Възможно ли е причината да е в DVDто и ако да как може да се оправи? Благодаря за вниманието[:D]!
<div align="right">Originally posted by the_unique*-*19/01/2005*:* 22:16:49</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
нямам си и на идея дали причината е в тошибата, но пък имаш възможността да пробваш няколко десетки пъти със/без тошиба и да постнеш резултатите...
все ще е от полза на някой..[:D]
Ами пробвах го това. Без нея ХР тръгва с поне 3-4 секунди по-бързо.... Дали този проблем има решение?
сигурно се бави защото всеки път системата детектва и конфигурира устройството на IDE канала - PIO Mode, UDMA..
така е когато примерно:
IDE Secondary Master е на [Auto]
виж във Standard CMOS Features дали няма възможност да се "запаметят" параметрите на ДВД-то. Мисля си, че тогава няма да се губят тези 2-3 секунди за детектване на у-вата на този контролер, а направо ще се предава управлението на ОС.
не е сигурно, че при теб това е проблема, но това се сетих..[^]
не мога да го обясня по-точно - в различните биоси е различно [B)]
Е не са кой знае какво ама дразнят може би са малко повече... Мерси Zaphod B ще пробвам това което предложи...
Tези няколко секунди са нужни за инициализация на устройството. Може и да си ги спестиш, ако си настроиш правилно Bios-a.
@ru-boy: Ще съм ти благодарен ако дадеш малко повече информация относно правилната настройка на биоса....