В началото се бях спрял на LG F700P - това което пише на сайта - красота.
Случайно обаче се натъкнах на два изключително стабилни сайта PCADVISOR.co.uk и още един.На сайта на LG пише , че монитора е признат от TCO'03 - Как смеят да прават такива щуротий? На PCADVISOR пишеше , че монитора е пълен боклук освен TCO'99 супер постна картина, прости цветови и т.н. и най-важното , че не е FLAT.
На другият сайт пишеше също , че тестващият имал съмнение дали е FLAT , но не каза категорично , също потвърди за TCO'99.
Всъщност важно ли е дали е 99 ili 03 TCO?
Другият монитор на който се спрях бе Phillips 107P50 има изискваните от мен 1024x768@100 и 1280x1024@85 пише , че е FLAT ИСТИНА ЛИ Е? - много се обърках вече навсякъде различно пише - както и да е да не даваме воля на емоцийте[] има и някакъв 107B50 който се различава по буквата B само, но не държи задоволителни
разделителни способности и refresh rates.Във този форум тук пишеше ако си зимаш Philips да си зимаш някаква Brilliance професионална edition(За какво става въпрос?)- каквото не забелязах на сайта на Philips , между другото за Българската подсекция става дума . не знам дали има значение - при Creative примерно има - както и да е.Добри ли са въобще тези Philips монитори? - на този сайт имаше и много положителни и много отрицателни мнения за този Philips и не само за този модел , а за всичките като цяло... но бях изключително объркан от това затова моля само сериозни хора да дават мнения за да не се получава както в други теми много разбирачи и обикновенни FLOODER-и се обаждат и се получава тема с по 2-3 страници където в които можеш да прочетеш и за размножението на пингвините или пък някой иска просто нещо да се похвали без да отговаря на зададеният въпрос , а и в това което се отнася за мониторите е писано хем , че е добър хем , че не става.
Това са двата монитора на които ми се е спряло полезрението , но аз почти нищо не разбирам затова може съвсем най-смотаните да съм подбрал.
Това което търся е 17' Монитор CRT:
Между 350 и 400лв.
Да бъде FLAT(наистина)
Да държи 1024x768@100Hz и 1280x1024@85Hz
Да има поне TCO'99 в случай, че мислите че няма голямо значение дали е TCO'03
Да дава хубава картина и цветове
И най-важното да бъде минимално изтощителен за очите при 6-7 часова игра на StarCraft
която върви единствено на 640x480 256 цвята.
Мерси предварително.Надявам се ако не ви е досадно да ми отговорите и на въпросите с удебелен шрифт.Извинявам се ако съм бил прекалено претенциозен към аудиторията или нещо такова , но искам да знам че няма да съжалявам след като го купя защото имам доста лош опит с компютърните компоненти.Вярвам във Вас - потребителите на този форум, че сте най-компетентните и потенциално способни да дадат отговор на питането ми !