Здр знаещи и можещи,
снощи едно събитие ми събра очите и реших да ви споделя проблема.
На HDD Maxtor 60 се появяват файлове и директории с произволни имена и разширения (разбирайте последователност от знаци без никакъв смисъл - с произволна дължина, но м/у 8 и 12 знака).
Първоначално бяха 10-на, със статус hidden.
След рестарт станаха 20-на, като има и такива дето не са hidden.
Въпроса ми е: е ли възможно това да е проблем на HDD -FAT таблица, клъстери или друго, и ако да - как да го реша?
При проверка при стартиране на WinXP ми казва,че диска не е Win формат. Иначе след зареждане на системата го виждам като лог. устройство и мога да правя операции с нормалните файлове-копиране, преместване и тн. Не мога обаче да изтрия "ненормалните" файлове, защото "files not found".
Иначе HDD е подозрителен поначало. Взех го преди 3-4 месеца,имаше проблеми и го форматирах. Впоследствие за целия период на работа в около 10% от стартиранията на компа този хард го нямаше като лог. устройство, но се появяваше след рестарт.Аз си мислех, че дъното се ошашавя, щото имам 2CD-ta, HDD с два дяла, 1 проблемен хард и 2 виртуални CD-ta, т.е мислех че е тъпа колизия на Win-a.
И за капак чичко Нортън казва- нема гадове! Компа няма интернет и не участва в мрежа от никакъв вид.
Казвайте какво да правя, като формат и други манипулации, свързани със загуба на инфото не са желателни, а по- скоро са приемливи само като крайна необходимост.
Благодаря на отзовалите се предварително!