Резултати от 1 до 11 от общо 11

с какво си почиствате скенера?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    503
    #1

    с какво си почиствате скенера?

    аз моя го бърша с гьодерията (или "гидерия", зависи от района), но искам да попитам за по-"цивилизован" начин - специални препарати, кърпи...

  2.  
     
  3. Member Аватара на sclera_bg
    Тук е от
    Aug 2003
    Мнения
    475
    #2

    с какво си почиствате скенера?

    Използвам парцал от бяла трикотажна фанелка (тениска), единствената екстра е, че пръскам преди това с един препарат на BASF - Fantastic Clean SCREEN - пише на пръскалката. Една пръскалка я използваме вече втора година за два скенера и четири монитора[8D]. Не знам колко струва, може би 5-6 лева.


  4. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    1,378
    #3

    с какво си почиствате скенера?

    В Адком ми препоръчаха обикновен препарат за почистване на стъкла - Ajax, Bref, Mr.Musculo и т.н. Важното е да се използва кърпа, която да не пуска власинки. 3М имат такива, докъм 10лв стигат, могат да се намерят или в добре заредените РС магазини, или в оптиките...

  5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #4

    с какво си почиствате скенера?

    Е вие пък вече давата сумайти пари за препарати за почистване на най обикновенно стъкло.

  6. Gadget
    Guest
    #5

    с какво си почиствате скенера?

    Става по-интересно, ако проблемън не е само до почисване на самото стъкло, ами и вътре В повечето случаи там е проблема и почrстването е по-специфично

  7. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    1,378
    #6

    с какво си почиствате скенера?

    Нямах времве да упомена, но като си купувах скенера ор Адком (Plustek OpticPro48) бях недоволен от воала на вътршната страна на стъклото и заявих, че няма да го платя, докато не ми дадат чист. Те го взеха, и след малко ми го върнаха, чист като утринна роса. Та тогава ги разпитах за метода на почистване и информацията я написах по-горе.

    Другото, което ми обясниха, е, че това се появява в резултат на конденза през различните сезони... Т.е. това е неизбежно, и ако имам оплаквания, да го занеса в сервиза, ако ли пък ми свърши гаранцията, да си го почистя еди-как си, ако не ми се разкарва!

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    503
    #7

    с какво си почиствате скенера?

    значи - стара тениска + обикновен препарат...

    иначе, да ви кажа, че и с гьодерията става...

  10. Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    212
    #8

    с какво си почиствате скенера?

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Е вие пък вече давата сумайти пари за препарати за почистване на най обикновенно стъкло.



    <div align="right">Originally posted by Julian*-*10/06/2005*:* 2056</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Сигурни ли сте че е обикновено стъкло, защото аз имам известни съмнения. Имам един epson photo и ако искаш да сканираш позитиви или негативи отгоре светва една УВ-лампа (интегрирана в капака точно над поставения негатив). Който е учил малко физика знае че обикновенното стъкло не пропуска ув лъчи. От това си правя извод че това е от някакъв полимер от сорта на плекси гласа (или пък кварцово стъкло, но много ме съмнява да е такова защото е скъпо и доста трудно за поддръжка). Ако съм прав с някои почистващ препарат който е по-хард може да се скапе. Така че най-добре с водица и мека кърпичка [8D]

  11. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    1,378
    #9

    с какво си почиствате скенера?

    Правилно се съмняваш! Но няма смисъл да се съмняваш по въпроса за стъклото. Както правилно си се досетил, ако е кварцово, няма да е толкова евтино. Просто е с добри параметри - вече не е лукс да си имаш огледало, дето да не те криви като в лунапарк...

    По отношение на физиката - и аз съм гу учил това, но как ще ми коментираш това: за прозрачен материал за UV лампата си (за експониране на печатни платки) си сложих наааай-обикновено джамче от кварталната джамджийница. Ако си прав, то излиза, че няма да мога да си експонирам платките. Да, ама аз си ги експонирам.

    Друго - дори на калпав соцфаянс (производство Каспичан) се вижда как избелява там, където се осветява от слънцето, преминало през прозорците (дървена дограма с джам, дизайн - соцреализъм).

    Ако искаш да се спасиш от преминаващите през обикновеното прозоречно стъкло (по народному джам), то трябва да се прибегне към защитни фолиа. Няма значение дали са предназначени за топлоизолация (с до 70% отразяване на инфрачервения спектър на слънчевата радиация) - те спират над 95% от UV светлината. Затова и са неприложими в помещения, където искаме да виреят цветя - сложени в помещение, защитено с такива фолиа, все едно, че ги слагаме в пещера.

    Та това накратко и нагледно за "неприминаването" на UV светлина през обикновено стъкло.

    Отделен е въпроса доколко е UV лампата на стози скенер. Дай му модела, да се види за какво става въпрос....

  12. Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Мнения
    212
    #10

    с какво си почиствате скенера?

    epson 2400 photo е скенера но и ти си прав лампата не е ув. Аз съм се заблудил защото ми се стори че бялото "свети" когато е включена, но сега като пробвах, оказа се че не е точно така. Е значи съмненията са ми безпочвени мисля че лампата е обикновена луминесцентна, но понеже е зад някаква бяла преграда немога да видя нищо по-конкретно. Значи няма място за притеснение защото оставайки с това си впечатление пазех да не попадат малки песачинки и такива работи в/у стъклото тъй като ме беше страх че е от някаква пластмаса и може много лесно да се надраска. Сори че разводних темата.

  13. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    1,378
    #11

    с какво си почиствате скенера?

    А за песъчинките най-много се притеснявай! Те драскат, дори и стъклото. И тези драскотини нямат изчистване, за разлика от мазни пръсти или остатъци от тиксо.... Както и от остри телбодчета

  14.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. КАКВО Е S-ВИДЕО КАБЕЛ И ЗА КАКВО СЛУЖИ?
    От monto във форум Телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 28-04-15, 12:51
  2. Отговори: 7
    Последно: 26-03-14, 17:29
  3. Отговори: 6
    Последно: 01-03-10, 11:59
  4. Отговори: 3
    Последно: 16-02-10, 19:05
  5. Скенера ми е болен
    От Profita във форум Общ - хардуер
    Отговори: 20
    Последно: 09-01-04, 15:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе