Здравейте,
Някой може ли да каже две приказки за Sony DSC S40. По ревютата пишат добри думи за него но ако някой има преки впечатления нека да ги сподели.
Благодаря предварително!
Здравейте,
Някой може ли да каже две приказки за Sony DSC S40. По ревютата пишат добри думи за него но ако някой има преки впечатления нека да ги сподели.
Благодаря предварително!
Трябва ли да предизвикам някакъв спор, например колко са хубави Канон и колко са дървени всички останали, за да отговори някой. Или например, че признавам само една марка (защото точно такава имам), а всички други са боклук.
Хора, събудете се !!!
1/2.7" матрица на 4 мегапиксела - 1/2.5" щеше да е по-добре.
Няма никакви ръчни благинки като настройка на скорост/бленда
Приблизително ниска резолюция на дисплея
2 АА батерии са плюс
Скъпи карти (значително по скъпи от SD или CF)
Каква е цената ? На мен не ми харесва.
Цената е 369 лв в Техномаркет / 399 в Германос
Компактен от класа 'насочваш & снимаш' за начинаещи.
Харесва ми това, че е бърз.
Готов за снимка 1.8 сек след включване, закъснение (shutter lag) от 2/10 сек със автофокус,
готовност за следваща снимка със светкавица 2 сек, без светкавица 1.1 сек.
или 1.8 - 2/10 - 2 - 1.1 За сравнение с Канон:
А400: 4.3 - 7/10 - 8 - 2.7
А510: 3.0 - 8/10 - 6+ - ??
Ето защо за мен това е важно - имам син на годинка и 8 мес и трябва да го 'дебна' 1-2 мин да се усмихне и да погледне към мен. И точно когато това се случи снимам (досадно е 2 мин да държиш полунатиснато копчето), а какъв е резултата - снимал съм гърба му или дори не е в кадър ако трябва да чакам червени очи и светкавица.
За видеото струва ми се безмислено да напълня 128 MB Memory Stick Pro с 1.5 мин хубаво видео със звук.
Имам малко опит с един Самсунг (не помня точно модела но за ориентир преди една година е струвал към 340 лв в Техномаркет) - повечето снимки са пълен провал.
Преди това за кратко снимах с Olympus и съм много доволен (също не знам модела - взех го на заем от познат).
Какво означава това, че матрицата е 1/2.7" ?
Прочети тук за матриците.А може и цялата книга:
http://photo-forum.net/ebook/page2-2.htm
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Прочети тук за матриците.А може и цялата книга:
http://photo-forum.net/ebook/page2-2.htm
<div align="right">Originally posted by Vandal*-*19/07/2005*:* 13:40:57</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Няма ли линк към таз книга за да я сваля цялата?
О.К. на теория е ясно. Но на практика нещата понякога са съсвем различни. Ако някой има опит с този модел нека го сподели.
Други предложения също са добре дошли:
цена до 400 лв (без зарядно и памет)
бърз (предвид предния ми пост)
оптичен зоом поне 3х
да се справя добре на автоматичен режим
добро качество на снимките за цената (предимно лица в стая)
ако има видео със звук (320х240 25 fps) o.k. ако не здраве да е
за ръчните настройки не знам (на последния ред ги пиша но може да се окажат важни)
Аз бих ти предложил или KM Z10 за 360 от Метро или Panasonic LS1 за около 400 в Техномаркет ...