Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 31

HDD проблем...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    315
    #1

    HDD проблем...

    Значе ето проблема имам от 1 месец SATA Maxtor 7200/8mb и проблема е следния когато записвам на него с повече от 1-2 мб в секуна през около 10тина секунди cpu usage се качва на 100% независимо от какво записвам демек и от ди си и по локалната мрежа почва ли да записва демек да прехвърлям някакъв филп примерно и така забива че не можеш нищо да направиш дори да натиснеш старт бутона е много трудоемко... с предишния ми makstor който беше АТА 133 можеше да прехвърлям с 3-4мб и да си игря някоя проста игричка а това почва да забива при сваляне с 800к това принципно е невъзможно... помислих си че е от ди сито преинсталира го сложих друга версия - същата работа прехвърляне по мрежата - почти невъзможно.

    нямам почти нищо пуснато един нортон 2005 и едно icq или winamp примерно нищо особенно. Преди време си изпържих процесора пробвах го на много честоти но в момента си върви на 3.6 от 2.4 рам-а е kingstone 2х256 на dual каналите на 400 съм го оставил AGP/PCI слотовете са съответно на 66.66/33.33. помислих че може да е от клока... свалих си на нормалните 2.4/333/auto пак... същата работа. почне ли да прехвърля и почва да цикли т.е. цпу на 100% и HDD led-a свети повече от power led-a.

    мислех че може да е от вируси или някакви такива гадости проверих с norton antivirus 2005 за вируси - нямаше за аддончета с Ad-Aware SE Professional пак нямаше поне на тия аз се доверявам за да се предпазвам от гадости по пцто. подробност към norton-a е че internet worm protection-a /firewall-a/ e изключен защото имам проблеми с дц-то демек не му позволява да сваля дори и след като съм му задал изрично да не го проверява. Дори и в момента само когато пиша това без да съм пуснал почти нищо от време на време hdd led-a свети по за 4-5 секунди и се натоварва цпуто. температурите според еверест про. да нормални cpu-40тина градуса hdd - 30тина градуса МБ-30тина градуса.

    ...ей го пак почна... спря се... Настрйките в биса уж съм ги направил не че мисля че е от това но прости си нямам на идея от какво е и за това казвам всичко за което се сетя. и в крайна сметка си мисля че е от хард-а windowsa ми е на 1 месец прекалено малко време му е за да се скапе /не че няма да може ако иска ноооо./ тъй че си мисля че е нещо от hdd-to. Преди да си направя последния ъпгрейд се посъветвах с едно приятелче което преди работеше за компютърна фирма така и така кое е по добре кое не. Той ми спомена да отида да си купя компонентите от фирма която работи с крайни потребители защото мост /на там ся бах запътил/ пряват следното нещо големите бройки от компонентите отиват за фирмите на които са доставчици малките /които в някои случей са с малки дефекти/ остават там за да се предлагат от тях на крайни потребители, да ви кажа тогава това ми се стори повече от абсурдно НО сега вече се замислям дали не съм уцелил някакъв скапан хард. направих всички тестове коеито ми хрумнаха /на norteon system works/ не покза никакви грешки във хардуера.

    Просто незнам какво да правя да отида да им кажа на мост че харда ми е смотан - някак си не върви... защото от къде да съкм сигурен че харда ми е скапан като нито една тестваща програма / от тези които аз съм пуснал/ не показва грешки. Та моля помогнете ми защото вече не се издържа! купих си свясна машина уж да е бърза а тя цикли като... Това което съм отхвърлили като възможност се съмнявам дори и в него тъй че ако на някой му хрумат идеи от каквом може да е ако се сети за някаква програма ако се сети за някакви настройки МОЛЯ моля от дъното на душата си да напише няколко реда. Благодаря!

    mod. edit FearMe
    малко ти нацепих текста на абзаци, че така направо не се четеше

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    1,378
    #2

    Re: HDD проблем...

    Аз бих заредил някаквo LiveCD ( XP miniPe, DSL, Knoppix, Tilix, но все последни версии, за да ми разпознаят SATA диска) и тогава бих пробвал да правя трансфер по мрежата, за да видя дали така ще се държи харда. Ако при операциите, които си описал, харда НЕ се държи по същия начин - от комбинацията ХР (и съответните й настройки) + софтуер са ти проблемите.
    Може и друго да опиташ: изключи Indexing service, DHCP client, System Restrore и пр. сървиси, без които може да роботи ХР-то, с помощта на Autoruns (www.sysinternals.com) изключи с махане на отметките на де що има нортънско, рестарт, погледни дали в Task Manager имаш максимум 10-15 процеса и пак почни да прехвърляш файлове по мрежата, като следиш в CPU Usage при това светене на HDD LED кой процес натоварва CPU до 100%.
    Може да опиташ и под Safe mode with networking как се държи харда. Но БЕЗ никакви други програми да са стартирани ( DC+, WinAmp и каквото друго там не си го казал). Ако се държи добре, почни да си ги стартираш една след друга, като пак продължаваш да прехвърляш данни, докато се появи проблема.
    Но ако и под live OS, и под Safe mode with networking, и при стартиране на ХР с абсолютния минимум системни сървиси и програми пак имаш този проблем при транферирането на данни - аз бих отишъл в сервиза с цялото РС и да им демострирам...колкото и време да ми отнеме това!
    Дано съм ти полезен!
    Успех!

  4. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    315
    #3

    Re: HDD проблем...

    Fear me - 10q my friend имаш право че има малко грозен вид но когато го писах бях побяснял от тва циклене. emos мерси за нещата които каза и ще ги пробвам но проблема е че това нещо се появява след известно време не е точно при старта след известно време ползване почва да се държи гадно иначе примерно сега съм си пуснал битцомет които сваля с 800+ фрее сел уйн амп и един таск мениджер и всичко е ок само от време на време светв иде лед-а което е напълно нормално при толкова програми провах да влезна в юзера на съквартиранта и тма се появи тоя проблем но след като пуснах бит комет и ди си демек след като му стопих сегментите от дерене по харда но цикленето беше прекалено много => не е от юзера ми може би си праз за уиндоса WOW! познай какво мда пак се получи тая гадост! бравоо уинампа насича перфектно интересното е че според таск мениджера няма процеси които да използват цпуто НО то пак е на макс. курсора цикли - екстра! но интересното е че не през цялото време цикли харда ей на в момента виждам че проца е на макс НО харда не цикли много! и когато цпуто престане да е на 100% всичко забива харда светка и после се повтаря процеса перфектно... отивам в сейф моод....

  5. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    1,378
    #4

    Re: HDD проблем...

    Защо не пуснеш и Process Explorer - дава много по-добра визуализация от Task Manager за процесите в системата. Идеята ми е да засечеш какво ства в системата ти, когато става това с диска....

  6. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    315
    #5

    Re: HDD проблем...

    ок ще пробвам Process Explorer-а НО първо да кажа какво стана до ся... първо го пуснах в safe mood... прехвърлих 4 нормални филма и един с HDTV около 4-5гб съответно прехвърляше с 11тина мб/с и не видях проблем не забиваше не зацикляше. СЛедващата стъпка беше да изключа всичко от старТЪП-а включително нортънските бози... дадох му зор и той пак се насра / ще ме извинявате за израза ама мисля че точно той описва най-точно състоянието/. Степ 3 - настроих сървисите изключих почти всичко което не е нужно... де проблем римейнс . Ще видя какво мога да направя с тоя процес експлорер НО виж проблема ми е че точно когато има това натоварване нещата стават много бавни /смятай щом мисшката върви на скриин шоти за какво циклене става на въпрос та незнам дали ще мога да кажа точно какво става НО ще пробвам

  7. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    1,378
    #6

    Re: HDD проблем...

    Цитат Първоначално публикувано от Az_sum_bre_ombre
    ...първо го пуснах в safe mood... прехвърлих 4 нормални филма и един с HDTV около 4-5гб съответно прехвърляше с 11тина мб/с и не видях проблем не забиваше не зацикляше..
    Ами за мен това означава, че с хардуера ти всичко е наред!

    Цитат Първоначално публикувано от Az_sum_bre_ombre
    СЛедващата стъпка беше да изключа всичко от старТЪП-а включително нортънските бози...
    Това с какво го направи? С msconfig? Нееее, от там не се спира всичко! Autoruns!

    Ами хайде пак да ти предложа ОС от liveCD и... full trottle! :D

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    315
    #7

    Re: HDD проблем...

    Първия пъ явно нещо е станало и не съм могъл да публикувам последния си отговор НО ся ми се изключи интернет експлорер-а да го знам !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ОК 3ти дубъл: когато се появява "проблема"
    процес експлорера показва че най-много от цпуто използва процеса "interrupts" описание "hardware interrupts" използва огромна част от процесора - 60-100%. Интересното е че това наистина се появава когато използвам активно хард-а /свалям с каквато и да е програма примерно бит комет и ди си/ иначе играя игри. тежки игри и ням проблем. Това с live cdtata не мисля че е нужно след като под safe mood няма проблеми. Проблема е "interrupts"! какво изобщо представлява тоа и какво да правя изобщо?! Now what?

  10. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    1,378
    #8

    Re: HDD проблем...

    Ако си използвал Process Explorer и там си видял Hardware interrupts, то с десен бутон имаш контекстно меню, най-долу е препратка към Google. Ta използвайки го, израх това за да си почетеш за Interrupts...
    При мен тези ресурси са на 0% !
    Мисля си вече, че е възможно проблема ти да е с драйверите на SATA канала. Опитай нещо е тази насока!

  11. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002
    Мнения
    1,395
    #9

    Re: HDD проблем...

    Цитат Първоначално публикувано от Az_sum_bre_ombre
    Първия пъ явно нещо е станало и не съм могъл да публикувам последния си отговор НО ся ми се изключи интернет експлорер-а да го знам !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ОК 3ти дубъл: когато се появява "проблема"
    процес експлорера показва че най-много от цпуто използва процеса "interrupts" описание "hardware interrupts" използва огромна част от процесора - 60-100%. Интересното е че това наистина се появава когато използвам активно хард-а /свалям с каквато и да е програма примерно бит комет и ди си/ иначе играя игри. тежки игри и ням проблем. Това с live cdtata не мисля че е нужно след като под safe mood няма проблеми. Проблема е "interrupts"! какво изобщо представлява тоа и какво да правя изобщо?! Now what?
    Направи си имидж на харда върху някой друг (WD,Seagate) и пробвай - мен много ме съмнява че е от Maxtor-a

  12. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    315
    #10

    Re: HDD проблем...

    Преинсталирах уйндоуса не е от това проблема си остава... МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ НЕ ИЗДЪРЖАМ ВЕЧЕ!

  13. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    1,378
    #11

    Re: HDD проблем...

    Цитат Първоначално публикувано от Az_sum_bre_ombre
    Преинсталирах уйндоуса не е от това проблема си остава...
    Е щом проблема е системен (т.е. постоянен), тръгвай за сервиза!

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    315
    #12

    Re: HDD проблем...

    Де да беше толкова лесно... нали трябва да знам какво да кажа... дали е от харда дали е от цпуто. Пък и половината компютър е от мост другата е от друга фирма незнам при кой да отида тъй че преди това трябва да разбера от харда ли е проблема или от процесора. И искам само да кажа че този компютър съм го сглобявал аз от слагането на дънната платка до завинтването на последния винт. Всичко аз съм правил тъй че ако можете да ми кажете за евентуални проблеми които могат да възникнат в тази насока. Също така и никой не каза нищо за овърклока... Нека аз да кажа: процесора го бях пуснал максимално на 4000МХз но не можа да припали добре първо само се опитваше да пусне уиндоуса после си призна "Overclok faled" и после тръгнах надолу по стълбицата на ФСБ-то Та при този клок и изобщо при клока може ли да се получи такъв проблем и ако да какво следва?

  16. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    1,378
    #13

    Re: HDD проблем...

    Цитат Първоначално публикувано от Az_sum_bre_ombre
    ... Та при този клок и изобщо при клока може ли да се получи такъв проблем и ако да какво следва?
    Ами защо да не може? От което веднага следва State mode - задай на CPU-то заводските щатни настройки, както и на паметта, PCI шината, абе изобщо Default settings и кажи какво става!

  17. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    315
    #14

    Re: HDD проблем...

    пробвах вече същатата рабора мисълта ми беше дали при клока не се е повредило нещо перманентно ?

  18. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    1,378
    #15

    Re: HDD проблем...

    Цитат Първоначално публикувано от Az_sum_bre_ombre
    ... дали при клока не се е повредило нещо перманентно?
    Е не че не може и това да стане, но как си обясняваш безпроблемната работа под SafeMode?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе