Някои може ли да ми препоръча добър скенер за негативи?! Трабва ми нещо с професионално качество...
Благодаря!
Някои може ли да ми препоръча добър скенер за негативи?! Трабва ми нещо с професионално качество...
Благодаря!
Барабанен скенер. Ама не питай колко струва или колко вземат на филм да ти го сканират!
Иначе има приставки за някои скенери, но трудно и бавно се работи с тях.
Много добър скенер е EPSON PERFECTION 3170 PHOTO. Според мен няма на пазара по-добър според цена/качество.
Миналата година по времето на BAIT експо успяхме да вземем демонстрационния от RESET, защото в цяла София бяха изчерпани. Цената му беше около 200 $. Скенера е перфектен за плоски (непрозрачни) оригинали, а бих казал че сканира и прозрачни със завидно качество. Е - не е като барабанен, разбора се, но ще ви издам една тайна: - пичовете в K-реклама, освен ScanMate-то, работят и с един EPSON от същия вид.
Току-що погледнах в сайта нa RESET - има го модела, но цената е "ASK", a "любимците" ми от JAR казват следното по въпроса:
Epson Perfection 3170 Photo, 48bit, 3200x6400dpi, USB2.0, Photo - 181$ (без ДДС).
Значи модела още е в производство и продажба, което е добре. Но това да го има в ценовата листа, и да го има в наличност са две много различни неща :coolsmiley: