Zdraveite,
Iskam da pitam za podrobnosti za vidovete standby rejimi pri monitori i mashini s ATX zahranvane. Predi 4 godini, kogato si vzeh kutia s takova zahranvane tia imashe (kakto i segashnata mi) "miasto" (ili buksa? kak se naricha?) za edin zahranvasht kabel i monitoria si go vruzvah v otdelen samostoiatelen kontakt. Togava ot firmata, koiato mi prodade mashinata, mi kazaha, kato se izkliuchi ATX-a, monitora minava v standby rejim (svetva oranjevo, vmesto zeleno na svetodioda)i taka da go ostaviam.. da ne go izkliuchvam ot kopcheto, zashtoto se zapzvalo ne znam si kvo si i taka bilo po-dobre za monitora i po-dulgia mu jivot. Ima li takova neshto vuobshte? Kak e po-dobre da go ostaviam i zashto?
Sushtoto me interesuva i za dunoto, koeto ne se izgasva izcialo.. sigurno, za da poddurja raznite "Wake On" subitia. Tam puk chuh mnenie, che e hubavo da se izpolzva kliucha otzad na zahranvato (sled softwaren poweroff) zashtoto tova neprekusnato poddurjane na naprejenie skapvalo po-burzo zahranvaneto. Taka li e?
P.S> Inache sum zabeliazal, che ima dosta ATX kutii s vuzmojnost za vruzvane na monitora kum tiahnoto zahranvane i togava monitora se gasi izcialo, koeto znachi, che shtom sa go napravili sigurno onazi istoria s monitora e falshiva, che e po-dobre da ostava v standby.. taka ili inache, ne mi e iasno, a predpolagam povecheto hora tuk polzvat predimno ATX zahranvania i mogat da me svetnat.