Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 51

Toshiba - на 100 или 220V

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2010

Toshiba - на 100 или 220V

Здравейте отново . След като попремислих и реших че имам възможност да посъбера още някой лев за по качествен климатик и се отказах от покупката на Fuji09LD реших че климатика с които ще се оборудва стаята на наследника ми, трябва да е Тошиба.Поотклоних известни минимални суми от семейният бюджет и достигнах до извода че с този темп в първата половина на Юни ще имам около 2000-2100лв. на разположение за клима.Но се колебая между 2 модела като единият е на ръба на бюджета ми а другият 100v е на цената на Fuji-то горе долу но пък му дават работа при по ниска температура ,КОП-а е еднакъв, но има малка разлика в отдаваната номинална температура на отопление .Стаята ми е южна /тухла ,ет.8/ с една външна стена изолирана с гипсокартон и 5см.вата дограмата е Алуминий с термомост.Квадратурата е 13кв. но имам намерение да оставям отворена вратата като площа нараства с още 7кв.м./естественно в най-студените дни ще топли само стаята/.Та колебая се между тези 2 модела
    1.RAS-B10SAVP-E Super DaiSeiKai -http://v-clima.com/prod.php?id=klimatici_toshiba_ras_b10skvp_e_ras_b10savp_e_super_daiseikai_hiperinvertor
    2.Toshiba RAS-2818D SUPER DAISEKAI -http://serviz-klima.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=226&category_id=20&option=com_virtuemart&Itemid=2
    Моля ви помогнете в дилемата ми, искам климатик които да топли и да не замръзва зимата .Бладодаря ви предварително.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Избор на Toshiba 100/220V

Несравними са.
    SAVP-E е най-висок клас за Европа.
    D-серията е най-нисък клас за Япония. От японските търси *DR серия, в противен случай - SAVP-E.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Несравними са.
    SAVP-E е най-висок клас за Европа.
    D-серията е най-нисък клас за Япония. От японските търси *DR серия, в противен случай - SAVP-E.
    .SAVP-E е твоя климатик,не се подлъгваи по 100 волтовите машини.

5. Тук е от
    Jan 2010

Точно това имах предвид като съвет...този ДА този НЕ .Доста поизчетох и достигнах до извода че Тошиба са уникални клими с дълъг живот и вярна служба...Доста хора ми препоръчваха Дайкин но нещо скиптично съм настроен към 220V.модели .Само дано намеря в Ямбол този модел Тошиба

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Това SAVP-E е с по-лоши показатели от вече 10 годишният ми 100 волтов LDR . Ай спрете се с тия крайни не обосновани мнения.

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Toshimoto
    Точно това имах предвид като съвет...този ДА този НЕ .Доста поизчетох и достигнах до извода че Тошиба са уникални клими с дълъг живот и вярна служба...Доста хора ми препоръчваха Дайкин но нещо скиптично съм настроен към 220V.модели .Само дано намеря в Ямбол този модел Тошиба
    Честно казано заради няколко човека от форума непрекъснато натрапващи дайкин и критикуващи всичко останало и аз вече имам алергия към тази марка климатици, макар, че тази зима подовата ми 50-ка се представи достатъчно добре при -11 и преди това около 6-7 дни -7 - 9 градуса и впечатленията ми от дайкин са много добри.Как пък веднъж не сгрешиха.Аз на безгрешни хора няма как да се доверя-те "никога не падат по гръб"...
    Нетърпимостта на чуждото мнение и атакуването с оферти на лични съобщения при мен води до обратен ефект и макар, че сега ще слагам климатик в офиса, дайкин не съществува в класацията ми.За офиса и малката спалня ще избирам между фуджитсу ЛД, тошиба дайсекай и саньо...

8.  

9. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Честно казано заради няколко човека от форума непрекъснато натрапващи дайкин и критикуващи всичко останало и аз вече имам алергия към тази марка климатици.Как пък веднъж не сгрешиха.Аз на безгрешни хора няма как да се доверя-те "никога не падат по гръб"...
    Нетърпимостта на чуждото мнение и атакуването с оферти на лични съобщения при мен води до обратен ефект и макар, че сега ще слагам климатик в офиса, дайкин не съществува в класацията ми.За офиса и малката спалня ще избирам между фуджитсу ЛД, тошиба дайсекай и саньо...
    +1
    Само че моята класация е:
    1.Тошиба
    2.Национал и Саньо

10. Member
    Тук е от
    Apr 2009

Mнението ми напълно се припокрива с поста на justify.Както се казва в такъв случай - край наш Иван намразих и св.Иван.Освен това поради високия минимум на климите, Дайкин не бих си купил никога, но това е друга тема.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Toshiba RAS-221PDR - понапъни се за тоз и няма да съжаляваш.

12. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от teon
    Mнението ми напълно се припокрива с поста на justify.Както се казва в такъв случай - край наш Иван намразих и св.Иван.Освен това поради високия минимум на климите, Дйкин не бих си купил никога, но това е друга тема.
    +1

13. Тук е от
    Jan 2010

Toshiba RAS-221PDR Погледнах го обаче много ми идва тва са 700-800лв в повече аз 400 едвам скрих от жената за 5 месеца .Пък и номинала му е 2,5кв. а аз го смятам ако е отворена вратата поне 3кв да отдава че да не се зори много в най лошият случай повече от 2200 лв.с поставянето няма как да отделя ...

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от Toshimoto
    Toshiba RAS-221PDR Погледнах го обаче много ми идва тва са 700-800лв в повече аз 400 едвам скрих от жената за 5 месеца .Пък и номинала му е 2,5кв. а аз го смятам ако е отворена вратата поне 3кв да отдава че да не се зори много в най лошият случай повече от 2200 лв.с поставянето няма как да отделя ...
    Все пак се развърта на топло до (0,2 ~ 6,1) кВт
    и е правен за Японско а не за EU, поне за мен това е от по-голямо значение.

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Щом няма как, не се изсилвай толкова. Разликата не е толкова голяма, че да я разбереш. Слагай 10SAVP-E, повече от прекрасен европейски модел е - най-добрият европейски всъщност (след наследника му 10PAVP-E).

17. Junior Member Аватара на FatBoySlim
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    София

Re:Toshiba - на 100 или 220V

Малко късно я виждам тази тема, но не мога да пропусна да задам няколко риторични за мен въпроса:
    1- Какви са ти показателите на 100V климатик колега BLUE1, отчитайки загубите в трансформатора и преобразуването на честотата на тока от 50 на 60Hz (ако изобщо се преобразува)?
    Ако си мислиш че са същите(или поне близки) като в брошурата за твоя японец и ми го докажеш имаш нетъркаляща се бутилка от мен.
    2- Ако ти изгори външна или вътрешна платка какво правим? цена? срок на доставка?
    Искам да подчертая, че поста ми няма за цел заяждане, а да се разясни на потребителите употребата на продукти непригодени за нашите ширини.

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Toshiba - на 100 или 220V

По 1) - поне се осведомявайте преди да пишете.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. DVD PIONEER DV-220V
    От outoflimit във форум Продава
    Отговори: 2
    Последно: 11-10-12, 02:17
  2. Климатици Sanyo на 220V
    От m_dikov във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 6
    Последно: 18-01-11, 23:42
  3. Вентилаторче 5см. диагонал - 220V !
    От Pat във форум Купува
    Отговори: 6
    Последно: 08-09-09, 22:22
  4. 220V на КОРПУСА НА DVD ЕLITE!!!!!!
    От Косьо във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 81
    Последно: 01-03-06, 19:51
  5. Powered by 220V
    От rozovata pantera във форум Общ - хардуер
    Отговори: 9
    Последно: 16-03-02, 09:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе