Резултати от 1 до 4 от общо 4

Мобилен компютър

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    1
    #1

    Мобилен компютър

    Здравейте, преди всичко искам да ви кажа, че прочетох почти всички теми по темата notebook/laptop* и все още имам няколко питания.

    от 10 години имам настолен компютър и не съм следил въобще как се развиват мобилните технологии, та въпросът ми е:

    какъв процесор е за предпочитане АМД или Интел при мобилните компютри ?

    ясно е, че е хубаво видеокартата да е отделно, дискът да е бърз и да има много интерфейси

    Как стоят нещата с екраните ?

    Какво трябва да се знае за батериите ?

    Има ли марки/производители, които трябва да избягвам ?


    Част от тези въпроси са задавани и преди, но нещата се променят бързо в този сектор, така че ви моля да споделите и да подходите незлобливо към ламерските ми въпроси.

    Благодаря предварително.

  2.  
     
  3. Cko
    Cko е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Aug 2001
    Мнения
    3,566
    #2

    Re: Мобилен компютър

    Мнението, което ще изкажа не е експертно и се основава единствено на опита ми с 4-5 лаптопа

    1) За процесора - ако не целиш свръхпроизводителност от своя лаптоп смятам, че няма особено значение в марката на проца. Както АМД така и Интел предлагат специализирани мобилни процесори с ниска консумация и добри параметри...общото мнение (и опита) показват, че интелското Centrino е леко по-икономично по отношение на разхода на енергия. Избирай в диапазона 1,4 - 2 GHz

    2) Екрани много, технологии също. Най-добре е да се види на живо. Има различни технологии за по-качествено и контрастно изображение (като BrightView например). Моя съвет - търси по-висока резолюция; ако няма да използваш лаптопа за графична и видео обработка (абе изобщо за приложения, които изискват най-високо качество в предаването на цветовете) могат да се спестят добри пари от избора на леко по-ограничен в техническо отношение екран.

    3) Батерии - всичките се скапват рано или късно... Ако се предлага избор в размера на батерията (HP и Compaq предлагат "малки" и "големи" версии, предполагам също и някои други производители) избери по-гоялмата.

    4) Не мога да кажа със сигурност...придържай се към известните и широкоразпространени марки (не че не съм виждал Тошиба с изгорял вертикален ред пиксели още първата седмица)..лично съм доволен от Compaq (съотношение цена/качество и издържливост - падане, блъскане, мокрене, издържа на всичко за сега ) и Fujitsu-Siemens (високо, много високо качество). За Sony Vaio също съм чувал само добри неща. Две Тошиби съм виждал...и двете с ранни проблеми (може би кофти късмет)...тук специалистите и работещите по сервизите ще се изкажат ного по-компетентно от мен!

    Надявам се това ще е добро начало. Чети стабилно и сравнявай модели в сайтовете на проиводителите...рови и в конфигураторите им, понякога има доста интересни оферти

  4. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2005
    Мнения
    137
    #3

    Re: Мобилен компютър

    Ако ще ползваш лаптопа предимно като мобилен, то тогава се поинтересувай как вървят батериите на отделните марки. В момента искам да си купя нова за моето Сони и ми се доплака като видях колко искат за оригинална: 200 евро . Изобщо аксесоарите на сони са ужасно скъпи, а и съпорта им не е цвете. Втори път Сони няма да си взема!

  5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2003
    Мнения
    35
    #4

    Re: Мобилен компютър

    Аз лично ползувам HP и съм много доволен от него , като машина и здравина на корпус и хардуеар . Ако не те бърка цената има доста прилични машинки . можеш да погледнеш и на http://plesio.bg имат някаква марка turbo-X която се сглобява в България .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 7
    Последно: 09-02-14, 12:53
  2. Как да направя recovery disk за Мобилен компютър ACER
    От glarus във форум Общ - софтуер
    Отговори: 11
    Последно: 20-11-09, 11:35
  3. Купувам процесор за мобилен компютър
    От dan51547794 във форум Купува
    Отговори: 1
    Последно: 13-10-09, 21:14
  4. Проблем с мобилен компютър Presario V5000
    От Commodore във форум Мобилни устройства
    Отговори: 5
    Последно: 01-07-07, 19:36
  5. Отговори: 2
    Последно: 06-01-06, 10:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе