Здравеите,
Смених си харда с Samsung HD160JJ SATA II ,но има се получава проблем.Биоса го разпознава,но windows xp не може.Платината ми е GA-8I945G Pro.Подьржа SATA II.Някой да има идея защо
Здравеите,
Смених си харда с Samsung HD160JJ SATA II ,но има се получава проблем.Биоса го разпознава,но windows xp не може.Платината ми е GA-8I945G Pro.Подьржа SATA II.Някой да има идея защо
сложи ли ограничителния джъмпер за SATA1 режим ? -* от ляво на дясно - джъмпер на трета двойка !
Да,пробвах с джьмпера,проверих захранването и кабелите,пробвах на всичките SATA порта на платката,стартирах Knoppix(сьщо не разпозна диска),Пробвах накрая с Ultimat Boot CD,разпозна го,но като стартирах боот диска на виндоус,отново ми изписа че нямам диск.
Какво ли още да пробвам
Мисля че трябва да инсталираш дравер за контролера, преди да инсталираш windows-a (още в началото като тръгне бутващия диск долу в лентата на екрана, за няколко секунди излиза надпис :" Press F6 if you......" ) Натискаш и следваш инструкциите. Трябва да имаш драиверите за контролера на дискета. Оригинално може да са на диска който върви с дъното - прехвърли ги от там.Първоначално публикувано от sker