Първоначално публикувано от
ManiMani Ще започна от начало... Имам едно старичко дъно MSI MS-6131 на което реших да сложа голям харад диск 80GB (Hitachi). За целта естествено трябваше да използвам моднат BIOS. Направих го... Проблемът обаче е че откакто сложих новия хард диск, CD-RW -то ми MSI 48x ми прави проблеми..
Чете много трудно дисковете и на доста от програмите ми дава грешки. (в смисъл фаилът е повреден и не може да се използва). Първоначално мислех че прото дисковете са остарели или надраскали. Но когато започна да ми прави проблеми на 60% от тях включително и на чисто нови разбрах че не е от това... Отварял съм СД-то чистил съм лазерната му леща но не помогна... Основното съобщение за грешка което ми дава когато не може да прочете даден фаил е (Data Error (Cyclic Redundancy Check).
А това което ми прави впечатление е че когато това се получава (сд-то не може да прочете даден диск) диода за харда и цд то ми светят непрестанно без да премигват.
Остана само да кажа че харда и ЦД-то ми са на отделни канали и с отделни кабели. Харда е на примари мастер а ЦД-то на примари слеив.
И още от начало BIOS-а си ги подкарва на ULTRA DMA 2...
Ако има някои знаещ които може да помогне ще му бъда много благодарен!!!