Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 29

Jar Comptеrs и сие

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    2,042
    #1

    Jar Comptеrs и сие

    Не купувайте нищо ама даже и за 1 лев от Jar Comptеrs и сие.
    Поводите: закупена на 29.04.2005г флаш памет "Kingmax" 256MB. Имам гаранционна карта чинно попълнена / мога да дам номера/ за 60 месеца гаранция.Закупена е от "Риг Сервиз"ООД Варна .
    След употреба до днес / без проблеми/ при прибиране на металният накрайник се счупи или пукна 1 пластмасов зъб който помага за прибирането на пластмасовият накрайник.
    Паметта си работи , но ме вбесява , че не се прибира металният накрайник. Отидох днес към 16 часа и ми казаха , че вечер няма гаранция тъй като в картата пише:
    Гаранцията отпада при ...... нарушения в целостта на отделни електронни елементи или детайли от дефектиралият модул "
    паметта не е падала, не удряна, не е настъпвана ,не е насивана. касае се за 1 пластмасов детаил. А , ако не е известно платсмасата стареее , а има и умора. Не може да се прибира и изважда вечно металният накрайник.
    Коментара е оплачи се на производителя.Имайте всички в предвид, че това ще с естовари върху вас и при закупуване на цяла РС система/ все ще има вратичка за Jar и сие."

    За бога братя бягайте и проклинайте Jar и сие."

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #2

    Re: Jar Comptеrs и сие

    Те Джар че са дърва, дърва са и определено връткат номера. Нека им текат идиотските реклами. Най красивият номер беше в дните, когато се доверявах, има занесох да ми сложат дивиди.
    Те го сложиха.
    После се повреди и им занесох компа да го изкарат и да го оправят. Гаранционно.
    Те го изкараха и се обадиха да ми кажат, че няма да признаят гаранцията. Защо?
    Лепенката на дивидито била скъсана.
    Отидох да видя с очите си, защото дивидито единствено те го бяха сваляли и вадели.
    Дам, беше. Беше сложена отстрани на ръба и отдолу, и така в чекмеджето на кутията.
    Най - многото, което можеше да се е случило е, при изкарването да са го одрали.
    Другото беше да са нарушили лепенката умишлено.
    Обясних им, че те го вкарват и изкарват само, но не ми признаха гаранцията.
    Ох, какво да говоря за тях? Отидох за процесор и го капарирах, а като им занесох компа да го сложа се "оказа", че 25о - тката захранване не можело да стигне за новия процесор, щото той много харчел. Старият процесор беше Дюрон 800, новият - ХР 2200+ Как ви звучи?
    Отгоре на това се "оказа", че новият процесор много щял да топли, много повече от стария и затова старият вентилатор трябва да се махне и да се купи нов. Разбира се от тях.
    Не само, за да признаят гаранцията на процесора трябвало те - с майсторските си ръце, които ми оклепаха дивидито(или просто лъжат) да монтират цялата работа.
    Монтажът щял да ми струва само 30 лева.
    Да се откажа? Това е невъзможно. Стоката вече била капарирана и били в правото си да задържат капарото.
    К'во да ви кажа Радвам се, че не ми продадоха и монитор, за да мога да виждам по - добре какво става на процесора.
    Не знам дали е от фирмата или просот плаща малко и крадливите работници на процент са били много. НО проблемът за мен е във фирмата, Джар за мен са отдавна мъртви и погребани. Мога само да им занеса бели рози и да им напиша некролог.
    Но за случая може би са прави. За механични, подвижни части в битовата електроника никой не дава гаранции. Важи и за гнездата на рама, и за люка на пералнята, пък и за захранването на джиесема например.

  4. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #3

    Re: Jar Comptеrs и сие

    Много "обичам" някой да ругае по фирми без никаква връзка с действителността.
    Естествено, че не подлежи на гаранция...
    Какво значение има откъде е купена. Няма фирма, която да ти уважи гаранцията за подобен дефект.

  5. Novice
    Тук е от
    Jan 2006
    Мнения
    1
    #4

    Re: Jar Comptеrs и сие


    Ами защо се обиждате, нимой не ви ругае. просто споделя ядовете си от тази "фирма". Аз също си патих с гореспоменатата "фирма". преди доста време си купих от тях HDD. след около месец им го занесох за тест,тъй като постоянно ми забиваше компа, диска в това време стържеше, тракаше и т.н. след седмото или осмото носене се ми казаха че проблема не бил с диска. и така докато изтече гаранцията. а месец след това диска естествено се прееба(междувременно си купих нов комп и на него имах същия троблем). Та се оказа, че по това време имало много проблеми с тази марка HDD и то купени от същата "фирма". От това трябва да си вземете поука, а не да пишете че ви ругаели. добре че не си купих новия комп от тази "фирма

  6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,576
    #5

    Re: Jar Comptеrs и сие

    Предполагам че си нов.
    Човекът отгоре е собственикът на този сайт.
    А на самият сайт доста време имаше реклама на Джар компютърс.
    Не очаквам да почне да си ругае клиентите.
    Но очаквам ако продъжим с пререканията с него да го използва за повод да разкара темата.
    Затова по - добре "тихомълком" да си споделим ядовете с въпросната фирма. Гарантирам ,че няма да се един и два, даже с Мост съм имал по - малко ядове, а повече неща съм купувал. Ще е повече от добра реклама.
    Пък собственикът на обсъдената фирма и той има сайт. И на сайта имаше форум или нещо такова - не съм бил там от години - където приемаше оплаквания от клиенти.
    Ами да заповяда; добре е дошъл.

  7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #6

    Re: Jar Comptеrs и сие

    Затова е по-добре да са вземе нещо на по-висока цена с гарнция, която ще бъде призната отколкото най-евтиното от фирм акоято се знае, че не по гаранциите. А по въпроса със счупения пластмасов зъб са виновни и производителите, а после си пиша в гаранционните карта, че гаранцията не важи за части които са се износили. Преди време в един сервиз видях как една машина за отстове беше със сцепена пластмаса от температура, на уред купен преди няколко дена. Разбирасе гаранцията не се признава.

  8.  
     
  9. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #7

    Re: Jar Comptеrs и сие

    Тая тема отдавна сме я обсъждали....
    http://forum.setcom.bg/index.php/topic,12610.0.html

  10. Member
    Тук е от
    Oct 2005
    Мнения
    482
    #8

    Re: Jar Comptеrs и сие

    от РиГ ми се оплакаха даже Jar-Pc Варна /дет са на дубровник/ от там съм си взел само coolera ... освен цената му нямам оплаквания

  11. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #9

    Re: Jar Comptеrs и сие

    D3BEP как за толкова време не успя поне мъничко да еволюираш...
    Пиши по темата, коментирай мненията по темата, в това число и моето. Ако смяташ, че има нещо невярно в него - коментирай.
    Но не се отплесвай за пореден път в дебрите на нездравото ти съзнание, опитвайки се да правиш извратени заключения кой и защо прави или не прави нещо.
    Последващи коментари, несвързани конкретно с темата ще доведат до изтриването им, както и ще ти бъде връчен поредния банан.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #10

    Re: Jar Comptеrs и сие

    @КРИС* - ако не те познавах , щях да кажа че защитаваш Жар. Вярно е че на са много зле , но лично на мен ( а и на много други хора ) от 9 кладенеца вода са ми носили, но те никога не са били виновни. Пример- хард диск - 3г гаранция ( Barracuda 40GB 8 cahce ) купен преди излизането на големите гаранции , по някаква причина дефектира и го връщам и ми се заявява отговорно че трябва да го върна на производителя за мои разноски , щото гаранцията към тях е изтекла.
    Казах на шефа че има подпис и печат на фирмата му* и подписана гаранция от 3 г . и че това за което ми говори е от 2005 и при закупени хардове с тази гаранция, а г-на ми каза Ю споко ще мине , и други са минавали" - сега се чудя дали този 40Гб хард да им го изкарам през оная работа- мисля че спокойно мога да ги осъдя и даже* и комисия за защита на потребители смятам да пратя - скоро мяй ще липсва Жар от гр. Варна !

  13. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #11

    Re: Jar Comptеrs и сие

    Цитат Първоначално публикувано от kris11
    ...Паметта си работи , но ме вбесява , че не се прибира металният накрайник. Отидох днес към 16 часа и ми казаха , че вечер няма гаранция тъй като в картата пише:
    Гаранцията отпада при ...... нарушения в целостта на отделни електронни елементи или детайли от дефектиралият модул "
    паметта не е падала, не удряна, не е настъпвана ,не е насивана. касае се за 1 пластмасов детаил...

    Добре де, аз ли нещо не разбирам... Значи, при наличието на този счупен "зъб" на капачката, отпада гаранцията на целият продукт, така ли? В смисъл - ако паметта ти се скапе, примерно след година, отиваш... и ще ти кажат, че гаранцията не важи, защото капачката ти не е цялостна??? Та нали именно за това са тези накрайници - да пазят от външни влияния - и е съвсем нормално да се счупят, в опитите си да запазят функционалността на самият продукт? Или греша...? Значи ли това, че ако си купиш компютър, и примерно си изтървеш монитора, няма да искат да ти сменят дъното, защото е било с фабричен дефект и впоследствие е изгоряло, само защото мониторът ти не функционира по твоя вина?

  14.  
     
  15. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #12

    Re: Jar Comptеrs и сие

    .. Коментирам конкретната ситуация, нищо повече. Не разбирам защо след дадено оплакване, вместо да се обсъжда то започва всеки да си изплаква болежките?

    Цитат Първоначално публикувано от IvO™
    Значи ли това, че ако си купиш компютър, и примерно си изтървеш монитора, няма да искат да ти сменят дъното, защото е било с фабричен дефект и е изгоряло?
    Не, но значи, че ако изпуснеш дъното и му се отчупи края без това да има последствия върху работоспособността му, а след два месеца изгърми примерно южния мост никой няма да ти признае гаранцията. Толкова ли е сложно?
    Носиш ЮСБ, което първо - не работи, второ - счупена му е капачката. Как се разбира, че УСБ-то не работи, вследствие удара, при който се е счупил зъба?
    И защо говорим само за компютри? Същото важи и за бяла и за черна техника.

  16. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #13

    Re: Jar Comptеrs и сие

    КрИс, така е, но в случая USB-то си работи и предполагам, че kris11 е искал да му сменят само капачката, а не паметта... Това е, което разбрах от поста му.


    Добавено:

    А и си мисля, че всяка фирма би трябвало да разполага с излишък от такива евтини (сигурно струва стотинки тази "капачка"), допълнителни елементи, които да се подменят при нужда, без да се вдигат излишни панаири. Защото, конкретно в случая, един пластмасов "зъб" се чупи и за броени дни при по-динамична употреба на паметта, а пък може и капачката да е дошла с фабричен дефект и след известна употреба да се счупи.

    Мисълта ми беше за това, че точно такива (евтини, допълнителни) елементи не трябва да нарушават гаранцията на продукта. Може и да греша, но това е моята гледна точка по въпроса.

  17. Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    270
    #14

    Re: Jar Comptеrs и сие

    Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    @КРИС - ако не те познавах , щях да кажа че защитаваш Жар. Вярно е че на са много зле , но лично на мен ( а и на много други хора ) от 9 кладенеца вода са ми носили, но те никога не са били виновни. Пример- хард диск - 3г гаранция ( Barracuda 40GB 8 cahce ) купен преди излизането на големите гаранции , по някаква причина дефектира и го връщам и ми се заявява отговорно че трябва да го върна на производителя за мои разноски , щото гаранцията към тях е изтекла.
    Казах на шефа че има подпис и печат на фирмата му и подписана гаранция от 3 г . и че това за което ми говори е от 2005 и при закупени хардове с тази гаранция, а г-на ми каза Ю споко ще мине , и други са минавали" - сега се чудя дали този 40Гб хард да им го изкарам през оная работа- мисля че спокойно мога да ги осъдя и даже и комисия за защита на потребители смятам да пратя - скоро мяй ще липсва Жар от гр. Варна !
    И аз си мисля че трябва да се свържеш с комисията за защита на потребителя , трябва да си вземат поука най-накрая тия хора!

  18. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004
    Мнения
    101
    #15

    Re: Jar Comptеrs и сие

    Историята се повтаря, повтаря , повтаря

    На времето имаше една много голяма фирма АРТ СИСТЕМ - бяха големи педаХХ, та продаваха само боклуци и никога не приемаха гаранция... Хората пропищяха от тях, но те продължаваха и тогава един пич - ОРЛИН СТАНОЙЧЕВ случайно журналист в най слушаното предаване МИКРОФОН И МИШКА за компютри, се оказал брутално прееХХХ от тях с някаква пиклива звукова карта за 8 долара... И тоя пич като вземе да побеснее и като започне редица предавания да ги плюе в ефир - резултата не закъсня след 4 месеца огромната фирма фалира , затвори огромния си офис и се изпокриха в огромни миши дупки.

    Предлагам на КРИС 11 да се обади директно в това предаване, а не в комисията по търговия и защита на потребителя - резултата ще е по добър.
    Вариант номер 2, има си сайт за тая работа мошеник.бг - да се оплаче там
    АЗ лично от ЖАР не купувам , други от които не купувам са КАМЕЛ СОФТ

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе