помогнете за избор на лаптоп
Здравйте,
Налага ми се да копувам лаптоп, и съм се спрял на :
TOSHIBA SATELLITE A100
цена с ДДС: 1,819.00 лв.ПРЕНОСИМ КОМПЮТЪР
-INTEL® CELERON® M PROCESSOR 380 (1.60 GHZ,400 MHZ FSB,1 MB 2ND LC)
- 15.4" Toshiba TruBrite® WXGA TFT display
-RAM 512 MB DDR2 -HDD 40 GB 5,400 RPM SATA -CD-RW/DVD-ROM
-VIDEO ATI RADEON® XPRESS 200M, UP TO 128 MB DDR2 RAM
-FAX 56.6 K, LAN 10/100 -RJ-11, RJ-45, TV-OUT (S-VIDEO), 4X USB 2.0, IEEE1394
-MICROSOFT® WINDOWS® XP HOME EDITION, MICROSOFT® OFFICE ONENOTE™ 2003
-ТЕГЛО: 2.72 КГ
TOSHIBA SATELLITE L20-183
цена с ДДС: 1,749.00 лв. -ПРЕНОСИМ КОМПЮТЪР
-INTEL® CELERON® M PROCESSOR 380 (1.60 GHZ,400 MHZ FSB,1 MB 2ND LC)
- 15" XGA TFT DISPLAY, RESOLUTION 1024 X 768
-RAM 512 MB DDR2 -HDD 60 GB 5,400 RPM -DVD SUPER MULTI CD-RW/DVD-ROM DRIVE (DOUBLE LAYER)
-VIDEO ATI RADEON® XPRESS 200M, UP TO 128 MB DDR2 RAM
-FAX 56.6 K, LAN 10/100 -RJ-11, RJ-45, TV-OUT (S-VIDEO), 3X USB 2.0
-MICROSOFT® WINDOWS® XP HOME EDITION, MICROSOFT® OFFICE ONENOTE™ 2003
-ТЕГЛО: 2.67 КГ
ASUS A6R-B012
цена с ДДС: 1,819.00 лв. -ПРЕНОСИМ КОМПЮТЪР
-PROCESSOR: INTEL(R) CELERON M 380 1.6GHZ
-MEMORY: 512 DDRII533 -DISPLAY: 15.4" TFT (WXGA)
-GRAPHICS: EMBEDDED ATI XPRESS 200M
-HDD: 60 GB HDD 2,5" IDE UDMA -OPTICAL DRIVE: DVD-RW DUAL DL -CARD READER SD/MMC/MS/MS PRO
-FAX/MODEM/LAN/WLAN: INTEL HIGH DEFINITION AUDIO MODEM AND 10/100 BASE T PCI LAN ON BOARD
-IEEE 802.11B/G -INTEGRATED VIDEO CAMERA: 0.35 MEGABYTE PIXELS
-ТЕГЛО: 2.85KG
-BATTERY : 8 CELLS LI-ION
+ЧАНТА И ОПТИЧНА МИШКА
като най-много ме устроива TOSHIBA SATELLITE A100 ( заради цената ) , а лаптопа ще се ползва за интернет, MS office, AutoCAD и др. подобен софтуер.
Игри със сигурност няма да се играят.
Горната информация съм я гледал в страницата на техномаркет европа ,защото ще го копувам в Варна , а там не зная каде какво продават.
Ако можете да помогенете с някакво предложение ще съм ви много благодарен.
Re: помогнете за избор на лаптоп
ми от тези най на далавера е асус-а
има двд записвачка и ако не го изкарваш от БГ мисля че ще се оправиш с софтуера
Провери цените в D&G* на ул/Д-р Железкова и 8 ми Приморски. Другият офис е зад Макдрайв до кръглата банка.
Поне няма да имаш проблеми с гаранционното обслужване. На Техномаркета съм ял попарата.
Като цяло Тошибите не са най-доброто решение...препоръчвам ти някоя от по-гъзарските марки...я Дел, ХП или Компак...цените не са супер различни, но в НИКАКЪВ случай не си вземай Acer... иначе за тези които си дал Асус-а е избора...Потърси магазин/фирма където можеш да си го конфигурираш ти....това е най-оптимания вариант
Цитат:
Първоначално публикувано от Smurfa
Като цяло Тошибите не са най-доброто решение...препоръчвам ти някоя от по-гъзарските марки...я Дел, ХП или Компак...цените не са супер различни, но в НИКАКЪВ случай не си вземай Acer... иначе за тези които си дал Асус-а е избора...Потърси магазин/фирма където можеш да си го конфигурираш ти....това е най-оптимания вариант
От къде да си купя Compaq, че HP нещо не ги обичам??? :coolsmiley:
И защо да не е Тошиба или Acer??????????????
Би ли пояснил по-подробно, че нещо ме терзаят едни мисли........ :knuppel2:
да :huh:...........защо да не е Acer.......... :undecided:
Първо и последно: опит...
Тошибите са с кофти дизайн - ръцете покриват колонките а и те не са от най-силните, и всичките ми познати които имат не са доволни... не мога да ви дам детайли кое точно не работи ала ако искате ще се разровя да ви информирам....
Аксер - съквартиранта ми има на по-малко от година е : колонките изгърмяха точно след 2 месеца и то при не кой знае каква употреба. Захранването също сдаде багажа, а и батерията не държи като хората, ЦД-то не чете леко надраскани дискове, а какво остава за ДВД-та от видео клубчето - забравете. Записа точно 5 ДВД и вече от три записани, едно работи. Човека не е мастър хакер и не разбира кой знае колко, така че ситуацията е оптимална (средно статистически юзър).
При избора на лаптоп не само техническите харакеристики влизат в играта. Все пак го мъкнеш със себе си и как изглежда и колко тежи и къде загрява се взима под внимание... Не казвам недей да си взимаш...просто споделям опит...ако е позвучало друго яче :oops: сори
Като че ли и аз съм в същата ситуация - търся лаптоп до 1800 - 2000 лв. с ДДС. Общо взето интереса ми е привлечен от ниските модели на Acer, Toshiba и Prestigio. За съжаление това, което Smurfa споделя е абсолютно точно, но как да разбереш недостатъците без да притежаваш машината?! Препоръчаха ми един модел на Prestigio - 1510 - http://shop.prestigio.bg/shop/card/5...MEE17765A.html - бил добър. Ако някой има впечатления по въпроса моля да ги сподели... :undecided:
:offtopic:
Забравих да кажа, че е доста препоръчително да има добър сервиз/гаранция под ръка. Ако нещо се издъни трудно е да се оправи сам човек, който не се е сблъсквал с такива проблеми преди (не е като при настолните машинки за съжаление). Странно е ала факт че доста хора се озовават в сервиза през първите един два месеца. последния път бяха забравили/беше гръмнала wirelesss картата на една позната (така и не разбрах какво беше станало точно)...Лаптоп-а беше на 3 седмици от Технополис.... А тя не беше вече в БГ така че познайте дали имаше интернет по безжичната... :offtopic:
Този Престижио не изглежда никак зле... :rockon:
Цитат:
но в НИКАКЪВ случай не си вземай Acer.
Генерални изводи от един случай не се правят. Около мен е пълно с Acer-и, вкл. и моя е такъв и не съм забелязал такива проблеми. Затова пък проблеми с Fujitsu Siemens колкото си искаш. При евтините модели на която и да е марка /до 2000 лв/ всичко е на късмет и не трябва да се очакват чудеса.
И моя е под 2000 лева Компак и не е мръднал...преди имаше един ХП и един друг Компак пак под 2000 лева и те си бяха пушки. Като цяло за ХП и Компак само добри думи чувам (освен ако не са с фабричен дефект) :rockon:
@Smurfa
Не се заяждам, а само напомням, че HP купи COMPAQ.
Няма вече такова животно - Compaq. Най-много да видиш HP Compaq.
Това, обаче не означава , че качеството на преносимите се е повишило двойно.
Аз (лично мнение) мисля, че е противното, даже.
Виждал съм и Toshiba, и Acer в отлично състояние.....
Малко е въпрос и на мъничко късмет. Не се чувствам достатъчно компетентен
и не смея да дам категоричен отговор. Но мисля, че не е редно да делим
на лоши и добри марки.
И последно - такова нещо "най-оптимално" - няма!
Прави се компромис между оптимално по цена, мощност, надеждност, външен вид, тегло, гаранция.....
Като разграничавам двете фирми имам предвид сериите Presario (Compaq) и тези на ХП нбХХХХ или там каквито са. Наистина е малко на късмет работа, съгласен съм. :033:
Ала с един добър сервиз и късмета ще ти проработи :2guns: :knuppel2:
www.stemo.bg
(по-точно http://stemo.bg/jsp/bg.do?a=cHJvZHVj...MTE5Mw==#n.1.4 )
Виж НР-тата, може да ти хареса нещо - и със сервиза няма да имаш грижи (дано не се налага сервиз де) - фирмата е дългогодишен бизнес партньор и оторизиран сервиз на НР.
(Само дано не прозвучи като реклама :huh:)
В момента ползвам TOSHIBA TECRA A2 - и да се прави изказване от типа че тази марка не е сред добрите ... не е сериозно. По мое мнение машината е страхотна - нямам никакви забележки. Сервиз не ми се е налагало да ползвам и нямам впечатление - имам я от година и половина. Преди време ползвах NX9005 на HP и за това мога да направя съпоставката - доста тромаво върви и до сервиза им се разхождах - чакането си е на ниво! Като цяло не съм доволен от НР лаптоп. Моя избор е TOSHIBA.