Здрасти, както се подразбира от заглавието съм решил да си вземам водно охлаждане обаче като начинаещо-бъдещ ползвател на такова имаше доста неща от сорта на* * * * и т.н. та реших да се посъветвам с по-напреднали от мен
И така желанието ми е да охлаждам opteron 144 с нещо по различно от гигабайтската турбина която първоначално си взех. Казвам само процесора защото видео картата е в процес на подменяне /който ще трае не по-малко от 3-4 месеца/ рама е с дефолтски радиатори и мисля да му купувам перки пък и са една до друга на дъното тъй че не виждам как ще се охлажда с водно, харда - съответно безвентилаторно охлаждане ако го видя че прегрява а чипсета си има перка която върши повече от добра работа.
Тъй че остава само процесора да се охлажда, не че тая турбина дето я имам не върши работа но проца в момента е на 2700 а на 100MHz клок "турнира" второ място заемаше оперон 144 с над 2900 и съответно аз ще съм доволен да стигна поне 2900 /ако пък не и на 2800 съм доволен/ но за тия МХз трябва и волтаж и тука идва единия проблем тая турбина /умрела която ми струваше 70 ЛЕВА ! / не смогва като дам на 1,6 процесора и съответно градусите почват да клонят към критични при натоварване. + това имам 9 /девет/ вентилатора в кутията и ми писна да се занимавам с тях / да въртя фан контролера наляво-надясно взависимост дали искам да играя някоя игра или искам да спя/ а ако охлаждам с нещо друго процесора /различно от перка/ това ватоматично намалява броя на вентилаторите на 3 / един 12ка на захранването, един на видеото и един на чипсета / което заедно с клока би ми осигурило тиша и ефективност на машината нещо за което мечтая от доста време.
И тъй накратко - търся си водно охлаждане /по възможност безвентилаторно или максимално безшумно/ за Opteron 144. По възможност да се вгражда в кутията да има някой и друг датчик за температура и ако има вентилаторна част да има регулатор за оборотите.
Ся цената... нека да кажем че цената няма значение но пък 600$ ми се струват прекалено много... да кажем в порядъка на 300 лева макс бих дал за таково нещо.
Приемам всякакви предложения, препоръки, критики /особенно за правописа защото съм на кутия и половина бяло виктори и 2,5 литра кола/ общо взето бих прочел всеки ред написан по темата с удоволствие и внимание тъй че ще ви бъда адски признателен ако споделите мнение/обяснение/препоръка... мерси предварително
и последно да кажа цялостната си конфигурация
Оптерон 144
Епокс 9NPA+ Ultra
2х512 а-дата витеста 566
ASUS АХ550 /голямо дърво!/
Макстор 80/8/7200 САТА
Фортрон 350
Саунд бластер лайв /...не че има значение, но за протокола да я отбележа/
Кутията е на кодаген /забравих точния модел/ и за това прилагам линк със снимка за да предобиета малко от малко представа за раположение, големина и т.н. - http://my.slacklinux.net/P4130003.JPG
Благодаря предварително на всички отзовали се на молбата ми.