Hard-Diska mi e Hitachi Desktar 7K250 250gb ATA/133 i izdava nqkakvi dra6te6ti zvuci koito na stariq mi hard gi nqma6e
nqkoi znae li programa ili ne6to s koeto da se premaxne drazne6tiq zvuk ?
Hard-Diska mi e Hitachi Desktar 7K250 250gb ATA/133 i izdava nqkakvi dra6te6ti zvuci koito na stariq mi hard gi nqma6e
nqkoi znae li programa ili ne6to s koeto da se premaxne drazne6tiq zvuk ?
пиши на кирилица - когато пишеш пост горе вляво има бутон KREDOR, така че не ти трябва да имаш инсталирана кирилица на самия компютър
p.s. оправям ти и заглавието на темата
mod.edit FearMe
По принцип шума от Hitachi е силен и тракането е непоносимо
виv ако можеш да си го смениш за Barracuda !
По принцип не е притеснително , но знае ли човек - а и много зависи от самото тракане !
Имам същия хард.
Никакъв шум не се чува, макар че го амортизирам доста - 24 часа работа/7дена в седмицата, свалям кутията от верикално в хоризонтално положение...
ако имаш Acoustic Management опция в BIOS - можеш да пробваш с Enable(макар, че едва ли имаш...).
@Smarty - не карай човека да си претрепва харда
@DragooNART ако не си ползвал тази програма - която ZaphodB ти казва ( Acaunt Acoustic Management )- по-добре недей , това е силно оръжие което убива!!!
май ще трябва да послушаш Mr.TECHNO ...Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
аз всъщност никога не съм ползвал тази опция повече от едната проба.
по простата причина, че при мен винаги е било важно "performance" да има..*
ползвах я ама ся я спрях 1во го направих с Feauture tool na hitachi ся го правех с ХДД Лаиф про ама го махнах що да го махна кво прави
Интересно ми е какво си правил с HDD Life и как ?
Ползвам тази програма , но незнаех че има такива опции!
Във версията HDDlife Pro 2.8.96 има.Показва и колко време е работил изобщо харда.Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
И аз съм си включил Acoustic Management-а с помощта на Hitachi feature tool, даже го настроих да е на максимално тих режим. Диска ми е Maxtor 6L040J2, вече 3-та година си работи без проблеми.
колкото харда е по-тих , толкова е по бавен - понякога се стига и в* процентна разлика от 30 - 50 %
Е тя ако и това не показва е*** , я в програмата ! :Super:Първоначално публикувано от wiseacre
Останах с впечатлението, че тази настройка е опасна или вредна за HDD; има ли нещо такова, или аз не съм разбрал? Наистина има забавяне при включване на "тих" режим, но разликата е малка, поне при мен.@DragooNART ако не си ползвал тази програма - която ZaphodB ти казва ( Acaunt Acoustic Management )- по-добре недей , това е силно оръжие което убива!!!
не си го пуснал както трябва , а ако се олеееш - харда забива , понякога няма шанс да го поправиш !
Трябва да се внимава
DHT tolls е много полезна в това отношение защото тества колко можеда издържи харда и тогава запазва !
Ок, интересуваше ме дали самата работа с включен Acoustic Management не вреди на хард диска. По принцип всяко настройване на firmware крие рискове, винаги имам едно на ум (и един UPS на пода), когато правя нещо такова...
Мен ме дразнеше шума преди известно време, бях сложил една игра - Postal2; такова стържене и кеширане не бях виждал. Тогава се заинтересувах от възможностите за "обезшумяване" и оптимизация на дисковата система и открих Hitachi feature tool.