Харда ми е 20GB, а ми разпознава 9,78GB някой знаели как мога да си върна останалите гигабайти.
Харда ми е 20GB, а ми разпознава 9,78GB някой знаели как мога да си върна останалите гигабайти.
1.Дъното е старо и и не може да познае по-големи хардове
2.Не ти е форматиран правилно харда ( има още 10 гб но не са форматирани )
3.Харда е загубил основното инфо от биса и се познава както си иска !
4. Някой гений си е направил майтап ( или проба ) с теб и твоя хард диск
Ама миопиши зада ти кажа къде да търсиш - модел на харда , модел на дъно и къде го виждаш 9,78GB ,
Защото въпроса ти на обикновен език звучи ето така
- Имам Автомобил , ама не може да запали! къде е проблема (пнякога се оказва и в резервоара )
Марката е Western digiital 20.0 GB WD Caviar, дъното е Compaq но незнам повече, ама мисля че няма да е от това понеже съм го пробвал на доста компютри нови стари все същото показва. Един разбирател ми каза че не бил разделен правилно и за това не ми ги показва, ама не ми се дава на него че ще ми удере кожата. Като тръгва да зарежда го показва като 20GB, a като се зареди wina го показва като 9,78GB.
много е вероятно да е прав разбирача,най лесния вариант за теб е да го закачиш на чужд комп и да изтриеш дяловете и форматираш отново
Първоначално публикувано от Mr.TECHNOА къде точно гледаш размера на диска във Windows?Първоначално публикувано от DerekMTN
Това ми трябваше
My computer -> десен бутон - > menage , lqw buton , -> disk managment - > *избираш диска и ще видиш че има неформатирано място на него .
десен бутон *new partition -> next -> Extendet partition - next-> next, posle
После пак десен бутон на Екстендет партишъна - > new logical drive - next , next , - виждаш и си избираш с каква ситема да бъде (Fat32 & NTFS ) next и готово ( ако не си го правил - не се учи сега и не рискувай! )
другия начин е с Partition magic
Като влезна в My computers/ Local Disk (C) properties и там ми показва толкова.
Това е дяла, а не диска. За диска Mr.TECHNO ти е обяснил по-горе; от Device Manager също можеш да видиш размера на целия диск.Първоначално публикувано от DerekMTN