Мога ли да го накарам да печата след 2500то копие??? Има ли чип или защитата е в принтера? Изваждам тонера слагам го , печата 5 стр. и пак спира! а има тонер ...
Мога ли да го накарам да печата след 2500то копие??? Има ли чип или защитата е в принтера? Изваждам тонера слагам го , печата 5 стр. и пак спира! а има тонер ...
TN 2000 Toner Cartridge for Brother HL- 2030, 2040, 2070N, for Brother MFC 7420, 7010 (yields approx. 2,500 pages @ 5% coverage on Letter size paper)
Колкото до защитата има такава, но неможе да се отстрани. Смени си Toner Cartridge и то с оригинална, ако искаш да ползваш MFC-то още дълго време без особени проблеми.
С пожелание за успех!
оргинална е над 100лв а днес поръчах рециклиране за 40лв
така и така след още няколко пъти рециклиране ще се сменя и барабана а там няма мърдане ~150лв ще отидат
между другото имам Brother 1250 който работи с тонер TN 6000. С оргиналния тонер съм отпечатал сигурно два пъти повече страници ! Но там няма никакви защити
Ще ти го кажа по друг начин. Реална хардуерна защита (като чип например) няма.
Просто когато количеството на тонера силно намалее не може да се разпредели правилно и трябва да вадиш касетата и да я разклатиш 5-6 пъти напред-назад за да се разпредели останалия тонер.
Печаташ после 5-6 стр. и отново. И така докато свърши или тонера или нервите ти.
Няма друг начин. Внимавай с рециклирането, защото то не е само пълнене на тонер.
Успех!
P.S. Между другото дръма се подменя на 12000 копия!
мерси
поне да не ме е яд че е имало още тонер т.е. явно наистина е нямало
какви са рисковете от рециклирането?
а иначе имам Brother 1250 от ... 3-4 години и още не съм сменял барабана
за мен този принтер е железен