Еми направо казвам какво ме мъчи - имам следната система (яко зле):
Acorp 6BXnesho-si-tam, Celeron 266@400Mhz (от най-първите), 64MB PC100 (някаква куче-марка), Permedia 2 /PCI/16MB, Lucent 56.6K, TEAC 48x (стандартен), Floppy TEAC (хех:Р), SoundBlaster AWE64. Както се убедихте, положението е повече от трагично (да не горим че съм под XP ). Та искам да си взимам следната конфигурация:
Celeron 1300 FCPGA2
PC133 512MB PQI
АSUS TUSL2-C FCPGA2,Intel 815EP,ATX,133,ATA100,3SDR,AGP4x
Titan CU4TB (FGPGA,FCPGA2) Cooler
ASUS V8170DDR GF4 MX440/64MB DDR/TV Out
40GB 5400 MAXTOR / ATA 100
( модема, CD-ROM-a и звукувата карта остават ) - кутия си имам (mid tower)
Удачно ли е това, при положение, че искам процесора overclock-нат на 1.7 (видях, че някой от форума точно с Celeron 1.3 @ 1.7 ). ASUS ми се струва най-доброто дъно от предложените за този процесор, за паметта няма какво да говоря, cooler-a e много здрав (един познат има такъв), за видеото няма какво да кажа, но при положение, че Ti4200 e 300+ USD... по-голям от 40GB хард не ми трябва. Общата цена с ДДС е към 1300 лева. При положение, че не смятам след това да правя сериозен upgrade поне 2 години, удачна ли е тази конфигурация и заслужава ли си парите ? (само не ми казвайте да си взимам Duron и как щяло да ми излезе по-евтино - Duron са супер дърва (в работата ми повечето PC-ta са с Duron и при Не-Екстермални условия (има климатик, който поддържда постоянна стайна 24 градуса, не се пуши)
постоянно блокират PC-тата. Има 3 (от общо 19 компютъра) които са с Celeron 1.1 @ 1.4 и работят както пушки. Да не говорим, че overlock-нат Celeron 1.3 @ 1.6+ издухва ДВОЙНО по производителност Duron-a (1.2 с MAX възможен overlock). Обаче ви моля да отговорите на въпроса/ите ми, а не да го превръщаме този пост в AMD/Intel спор, както стана с няколко други теми от форума... 10x
Сигнатура